Första testet: Honda HR-V, den revolutionära SUV

Första testet: Honda HR-VFörsta testet: Honda HR-VFörsta testet: Honda HR-VFörsta testet: Honda HR-V

16 år är inget, Säg det till Honda att det fram till år 1999 lanserade en riktig bomb till en marknad som började leva med dagens framgångsrika SUV. men det HR-V var mycket mer än ett fritidsfordon, eftersom som det framgår av dess namn insats eller ett revolutionerande koncept inom design och utformning. Med redan gjort historia ändå CR-V mycket eget varumärke eller den legendariska Toyota RAV4, det fanns ingenting som han verkade på den tiden. Honda idag tar det namnet för ett fordon med mer konservativ design och koncept, men också revolutionerande i vägen för att förstå den här gången familjen, kan ge stor flexibilitet i användning.

genomsnittlig storlek

Honda HR-VDet är en av hans främsta vapen, men inte den enda. utrustning säkerhet, bra chassi tuning dieselmotor referens och en ny generation bensin apostillan nycklarna till framgång Denna modell är dock i mitten toppen av sin kategori. Opel Mokka, Fiat 500X, Mazda CX-3, Renault Captur, Suzuki Vitara, Jeep Renegade och så vidare är de modeller som den nya HR-V kommer att möta, men Honda också avsedda målet något högre, nämligen Nissan Qashqai oslagbar, inte mycket större i längd, men i själva verket i en högre kategori genom att trycka på bilen och kör.

Nästan 4,3 meter mäter kropps HR-V. Den är i sitt 177 m bredd, som kan avkänna ursprunget av basen, en global plattform Honda Civic anpassad att Jazz och med motsvarande modifieringar, med vissa strukturella särdrag såsom placeringen av bränsletanken i centrum av golv- att bättre utnyttja av bäraren. klart känna igen familj likhet i beklädadesignen, men inte så mycket i ryggen, för mig, området mindre uppnås. På samma sätt har det inre tydliga ekon andra hushållsprodukter, men egentligen vet att Honda är när man analyserar detaljerna och i synnerhet anpassningsförmåga. Även med massor av hårdplast på instrumentbrädan, måste du röra dem för att få bekräfta att du är så, och även att utöka inredningen i ett område där andra lämnar plattan i sikte. Framsätena har en helt dominerande ställning, men klart högre än konventionell turism. overhead konsol som sträcker sig mellan sätena med gott om utrymme för att göra föremål, nya pekskärmar, elektrisk parkeringsbroms ... Innan du passar som handen i handsken, men den revolutionära R dag och i detta segment ligger i baksätet och i dess funktionalitet.

funktionalitet butt

Honda HR-VSvårt, om inte omöjligt, att få mer utrymme, och spaces- här. Återigen igen~~POS=HEADCOMP, deras "magiska Seat", Civic Type säten, lätt -cabrían ihåliga under tre ryggsäckar eller ett par resväskor som inte är så tät och vikas upp och dess bas till den vertikala, tillåter oss att transportera de mest skilda objekt kan föreställa sig. De bakre dörrarna öppna också klart mer än genomsnittet, den Golvet är nästan platt, så att Central Plaza är fullt användbara, och achura, ben höjd och höjd, tar HR-V fördel mycket bra utrymme. Som en demonstration, 453 liter boot inklusive ett fack under golvet på cirka 70 liter, på begäran av kunden, kan du bli utrymmet för reservhjulet. En enkel gest och var och en av de två sektionerna i baksätet svängs och lägga sig för att lämna en helt plan yta last vid behov kan utökas till maximalt vilande högra fram stöd.

utan AWD

Jag säger alltid att en rad som inte erbjuda kunden möjlighet att köpa åtminstone en version med fyrhjulsdrift är inte en sann SUV. Tekniskt inte ett handikapp, eftersom Honda erbjuds på den amerikanska marknaden, men varumärket föredrar att föra bilarna super utrustade från basen, med utrustning väl förskjutna tre möjliga nivåer av ytbehandlingar och ge upp minoritet av kunder som skulle köpa en 4x4 av denna typ. Naturligtvis kan du lägga till kallas Aero Pack som den innehåller särskilda stötfångare och sidotrösklar som ger en mycket Campero yttre utseende, men snabbt du inser att rida höjd från marken är viktigt att komma runt staden säkert att ta en trottoarkant minimal.

motorer

Honda HR-VTvå är motorerna erbjuds av HR-V på vår marknad. Å ena sidan 1,6 i-DTEC 120 hk, allmänt känt bland oss, som används i Civic, kunna röra sig med solvens skrymmande CR-V, hans äldre bror. Det är endast tillgänglig med manuell växellåda 6-växlad. hans stora par, elasticitet, konsekvens och bra sträcka är den perfekta platsen att erbjuda som dualitet söks i dessa bilar komplement eftersom det är helt ADATA en snabb körning som en mer gentrified eller "familj". Det verkar inte så raffinerat som Civic, men alla andra avseenden lösas också, bland annat en låg genomsnittlig förbrukning på mellan 4 och 4,1 l / 100 km, beroende på trim nivå. Det är utan tvekan den motorprogrammet, men Honda debuterar.

Helt nya motorn 1,5 i-VTEC påminner oss i hans beröring och sträckte den "gammal" slangbella. Ja, i summan variabla ventiltider nu optimerad för alla mobila friktion och höga kompressionselement direkt injektion. 130 HP och 15,8 mkg vridmoment, från vilket det följer att en -även atmosfär moto0r lämnade oss några år att se små turbobensinmotorer med två och tre cylinders-. Smidigt vid låga varvtal, slagkraftiga upp. också rör sig mycket väl kroppen av HR-V och du kan spendera en bra tid mellan kurvorna, upplever och om igen nerv förändras vid överskridande 5000 varv per minut. Mellan 5,6 och 5,7 l / 100 km är den genomsnittliga utgifterna med manuell växellåda, siffror ned till 5,2 och 5,4 l / 100 km -Den variation beror på däcket när associerade till berg- CVT variator. Vid normal och idrott lägen i detta fall, med 7 fasta faser som kan väljas genom levas-, svarar den mycket bättre än tidigare CVT, samtidigt som fortfarande har den typiska touch drive, förregling därför konstant och höga varvtal medan remskivor gradvis ändra utvecklingen. Det kostar 1000 euro och garanterat att bli en förändring som inte kommer att anpassa dåligt för dem som leder tyst, men jag rekommenderar försöker ett försök innan det sista steget.

dynamiskt, Wickers är bra, och noteras. Honda kan satsa på en suspension installation som garanterar god kontroll kropp i tvärgående och längsgående riktningen uppnå komfort och åkkomfort. Den elektriska styrningen har utmärkt känsla och interiören är ganska väl ljudisolerade, så HR-V hjul med hög komfort och en känsla av stor bil som bara försämrar när vi kör gränser som säkert användaren inte kommer i närheten av skriver. Endast det kommer ut att det finns mer Civic Jazz, förlora en del precision i fronten för att visa mer bounce och understyrning, samtidigt som man garanterar trygghet och kontroll.

utrustning

Och om hittills allt jag har sagt att du tycker att det är, konstaterar utrustningsnivå och framför allt komfort och säkerhetsanordningar kan leda. från nivå Comfort är närvarande i balsam, elektrisk parkeringsbroms, aluminiumfälgar 16 inches, nödbromssystem i stad, farthållare, Bluetooth, balsam eller ljussensorer och regn och andra element. Elegance breda klimatkontroll två områden, inklusive sensorer front, parkeringsljus eller larm, men den verkliga höjdpunkten är säkerhetspaket: frontalkollisionsvarning, trafikskylt erkännande, varnar för ofrivilliga byta körfält, Adaptive bildsreglering och intelligent hastighetsbegränsare, förlita sig på hastighetsgränser som kan läsas genom att erkänna signaler. Executive, under tiden, passerar lopp fälg 17 uppbär panoramatak, Honda Connect Navi webbläsare, LED-lampor, blandhy / tygklädsel eller bakre kamera, att en utrustning därför den nivå som Honda strävar att tävla. Hålla priserna i linje med produkten och är också encime genomsnitt, även om PR 2.000 euro åtminstone finnas tillgängliga vid denna tidpunkt pedidos- tillåts-och lämna HR-V i ett rent konkurrenssituation.

priser

Honda HR-V 1,6 i-DTEC bekvämlighet: 23.000 euro

Honda HR-V 1,6 i-DTEC Elegans: 24.900 euro

Honda HR-V 1.6 i-DTEC Executive: 27.800 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC bekvämlighet: 21.200 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC Elegans: 23,100 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC Executive: 26.000 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC Elegans: 24.100 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC Executive: 27.000 euro

ytterligare rabatt på 2.000 euro för befordran i kraft.

tekniska data

Honda HR-V 1,6 i-DTEC

MOTOR OCH TRANSMISSION

motor

4 cylindrar i rad, transversella främre

Cylindervolym och mått

1597 cm3 - 76x 88 mm

fördelning

Dubbel överliggande kamaxel, 4 ventiler per cylinder

matning

Diesel direktinsprutning common rail, VGT och värmeväxlaren

kompression

16,0: 1

maximal effekt

EEG 120 hk vid 4000 varv per minut

maximalt vridmoment

30,6 mkg vid 2000 rpm

överföring

framhjulsdrift, 6-växlad manuell växellåda

koppling

Torr enda skiva

Chassi och kaross

Susp. leda

McPherson-fjäderben med lägre

Susp. bakre

Vridaxelprofil H

frambromsar

ventilerade skivan 293 mm

bakre bromsarna

282 mm skiva

adress

elektriska rack

däck

215/60 R16 - R17 215 55

koefficient Cx

N.D.

Largoxanchoxalto

429 x 177 x 160 cm

Slaget och rutter

153/154 och 261 cm

vägning

1324-1404 kg

kamma insättning.

50 liter

bagageutrymme

453 liter

OFFICIELLA RETURNS

Max.

192 km / t

Acel. 0-100 km / t

10 s

Urb konsumtion. / Extrurb. / blandat

4,2-4,4 / 3,8-3,9 / 4,0-4,1 l / 100 km

CO2

104-108 g / km