Vi testade Renault Twingo GT: inte lämna dig oberörd

Vår Renault Twingo GT-test i bilderVår Renault Twingo GT-test i bilderVår Renault Twingo GT-test i bilderVår Renault Twingo GT-test i bilder

Powered by Renault Sport, Clio och Mégane som effektiva R.S., akronymer GT definiera Twingo sportigare. Och inte bara i utseende, med en luftutlopp i den bakre vänstra sidan, diffusorn, dess dubbla utblås, den 17 "hjul eller Renault Sport logotyper, även om höjdpunkter mekaniska förändringar och ram det medför.

den bensinmotor ridning detta Renault Twingo GT är en tricilíndrico 0,9 TCe passerar 90 till 109 hk. 19 hk ökning kanske inte verkar mycket, men de representerar mer än 21 procent av sin makt, vilket tyder på att arbetet inte bara bestått av att ge större tryck turbo. Inte överraskande, efter luftutsläppet på vänsterkanten hittade vi en enorm fläkt förmåga att reducera temperaturen hos luften i turbo fångar 12 procent, medan flödet ökar en 23. Dessutom höjer rotationshastigheten hos turbo, den bränslepump flödet ökar och kylning Det är optimerad. Resultatet är en mycket stark respons, med stor känsla av acceleration och maximal kul, även om deras antal är nära de av ett medium elbolaget. Förbättra makt sträckte mer, eftersom med snäva utvecklingen förändring kommer mycket snabb kapning. Och om fördelar avsevärt öka, minska på två sekunder från 0 till 100 km / t, så gör konsumtion, med en ökning på 1,1 l / 100 km stad och 0,7 motorvägen (se slutet av artikeln tabellen väsentliga tekniska data och mätas med den Highway Technical Center).

Renault Twingo GTi chassi den Renault Twingo GT, finner vi nya dämpare, fastare fjädrar och kort, Tjockare och 17 "hjul störtbåge. Från de första meter det känns väldigt atletisk, men Bristen kvalitet bacheo och en liten rebotón visat att företaget inte är perfekt, vad mindre exakt. hans dragkraft motor och bakre De är ett stort plus för dragkraft, men söker mycket specifika reaktioner. den ESP stabilitet är mycket påträngande -Och det har recalibrado- medan sidvind vindbyar påverka honom mycket.

Renault Twingo GT: sportig interiör och ungdomlig

Om Exteriör Twingo GT har många slående element inuti det händer ungefär samma. Vi kan inte titta bort från den specifika möbeltyg / läder, aluminium pedaler, de trösklar med Renault Sport logo och andra exklusiva inslag denna färg GT version.

Renault Twingo GTi dess hytt, även vi flera detaljer att förbättra. Bracket smartphone delvis täcka knappar och skärmen infotainment, medan gearknob vinter Det sänder mycket kallt och på sommaren förmodligen brinna.

När det gäller säten Twingo GT, De är vackra i design, men inte söker komfort eller ergonomi. Enligt vår uppfattning dörrtröskeln och golv är mycket höga, men kan du visa trafiken är mycket bra. När baksätet har de mer utrymme än det verkar.

Renault Twingo GT: vår slutsats

den Renault Twingo GT är en stadsbil med hög emotionell effekt och det drar mycket uppmärksamhet åt monotont trafik som vanligtvis omger oss, vad för många kommer att vara tillräcklig ursäkt för hans brist på komfort. Konsumtion, något förhöjd lätt glömma oss när vi bestämmer trampa på gasen och erinra oss med sin svars kattdjur agility. synd hans ESP är inte frånkopplingsbar.

Renault Twingo GT: tekniska data

MÄTNINGARRenault Twingo GT
Acel. 0-100 km / t9,8 s
Omkörning 80-120 km / t i 4: e8,0 s
Loudness 100 km / t70,6 dB
Loudness 120 km / t72,6 dB
våg1,026 kg
konsumtionen stad6,7 l / 100 km
konsumtionen Highway6,2 l / 100 km
medelförbrukning6,5 l / 100 km
främre bredd131 cm
bakre bredd125 cm
främre höjd93-100 cm
bakre höjd90 cm
benutrymme66 cm
bagageutrymme195 liter

Du kan också vara intresserad

- Renault Twingo GT: Läs faktisk förbrukning

- VW Up! TSI: deras verkliga förbrukning