Skoda Superb och Volkswagen Passat 2.0 TDI 150, äldre syskon

Skoda Superb och Volkswagen Passat 2,0 TDI 150, inavelSkoda Superb och Volkswagen Passat 2,0 TDI 150, inavelSkoda Superb och Volkswagen Passat 2,0 TDI 150, inavelSkoda Superb och Volkswagen Passat 2,0 TDI 150, inavel

Både Skoda Superb och Volkswagen Passat är de mest intressanta salonger halva tiden. den superb, med 4,86 meter lång den är belägen mellan den större, andra bara Mondeo och Mazda6, med kroppar 1 cm större, medan Passat ligger något över genomsnittet av segmentet. båda De tillgripa samma komponenter i många av sina organ, med flexibel MQB modulplattform; kan ge liv åt både en Audi A3 3-dörrars, med en hjulbas på 2,60 m, och Superb, med 2,84, vilket ger fem mer än sin rival mot 9 som tar dig i längd.

Skoda Superb och Volkswagen Passat, stor utanför och innanför jätte

Med dessa yttermått, som i vissa fall dekanteras balansen mot sidan Volkswagen Passat Om storleken på garaget är inte tillräckligt stor, är det logiskt att tänka sig att i sin interiör Vi kommer att hitta en stort utrymme. i skoda superb rekord med större bakre bredd och benutrymme i baksätet i sitt segment. men Volkswagen Passat han släpar efter, med en förlust bakom endast två cm i bredd och ett ben, med plats för mer än Sobrado med full ventilations att rymma två vuxna. Tre inte så mycket, men inte bredd, eftersom den åkande på det centrala torget inte kan flytta dina fötter mycket på grund av den generösa tunneln; han förberett för axeln av de fyrhjulsdrivna versioner, vilka som sina föregångare är genom en lamellkoppling Haldex, och i femte generationen.

nätet bedömning av din begagnade bilAccess är bakom något mer bekväm i Volkswagen Passat, eftersom dörren inte har en kant så uttalad på höjden av fönstret och C-stolpen är så utsträckt, uppsättningar som rival en elegant coupé stil linje men kräver också en hel del smiter huvudet.

men största fördelen med Skoda Superb av deras större storlek vi funnit i bagageutrymmet. Och inte bara för mer än 50 liter kuber och placera den som den skickligaste bland sina arter. Men för sin stora grind tillgång, vilket underlättar både lastning och framför allt att söka en klump när vi har redan helt fylld; särskilt om vi väljer sin elektrisk öppning, som tillsammans med de bakre persienner och månar värda 335 €. Dessutom deras form är mer regelbunden, vilket möjliggör ett bättre utnyttjande av rymd- och fler "gadget"; som 12V-uttag, vikbara krokar för hängande påsar, etc. Han tillägger andra unika lösningar som praktiskt som paraplyer inne i framdörrarna.

Skoda Superb och Volkswagen Passat, engagerad komfort

I både lätt att anta bra körställning för sina många regler hjul och säten samt det breda utbudet av dem. den sittplatser De är också mycket bekväm i båda fallen, med en utmärkt elektrisk svankstödsinställning fyrvägs, men Vi föredrar "Ergo Comfort" Passat -standard i Sport-, bättre de samlar kroppen och har utbyggbar bänk. Även om vi tar ställning låg pall sikten är alltid bra, men i detta fall i sig Passat hitta vissa svårigheter vid backning. Arbetet där kameran stöd är ovärderlig inslag i Superb måste betala som ett alternativ (360 €).

också övertygar något mer Passatden visuella kvaliteten på det material inuti och dess slående instrumentering med en "hög upplösning konfigurerbar TFT-skärm 12.3. Och är att någonstans, plus en något mer komplett utrustning, du måste förråda drygt 3.000 € att det finns skillnad mellan varandra.

Skoda Superb och VW Passat testetSkoda Superb och Volkswagen Passat med en resultón 2,0 TDI 150 hk

men ingen måste förlorande syn kraftfull 2,0 TDI 190 hk (€ 2000 mer i Superb och 1360 i Passat, även om i det senare fallet alltid förknippade med automatisk DSG) version 150 hk vi har att göra här som uppnår en utmärkt kompromiss mellan bränsleekonomi och prestanda. Det är inte lika raffinerad som många av sina konkurrenter, tydligt känna på tomgång, särskilt i utmärkt, även om rörliga både hans oväsen som vibes är perfekt maskeras. Med denna motor har en bra dynamik, men med sin låga vikt är inte mindre sant att man kan förvänta sig något mer, medan deras konsumtion De är bland de lägsta kategorin; med en fördel för Passat i staden och två tiondelar mindre för väg Fantastiskt, vilket sänker två tiondelar, men fortfarande en pint referens kategori kvarstår: Mercedes C220 d, med 4,4 l / 100 km erhålles samma post som den lilla bror till Fantastiskt, Octavia, även utrustade med 2,0 TDI 150 hk.

Om 2.0 TDI 150 hk är rätt, så är vägarna står för deras beteende. Det verkar otroligt smidighet visar Fantastiskt, fantastiskt för en salong på 4,86 ​​meter lång och 2,84 strid. Synd tuning av dess dämpning visar inte resten av Passat. Det är bekvämare, men snabb utbyggnad de stora vertikala rörelser av hans kropp, till följd av en alltför mjuk returdämpning, subtrahera precision och framför allt körglädje. Även med däck 19 "och dämpning lotsade vår testenhet. Sant, i Sport positionen hårdnar betydligt i kompression, med god initial känsla av sports, men eftersom takten avivamos pitching finns fortfarande närvarande. Men som i Passat, Om vi ​​överskrider gränsen vanligtvis lätt att kontrollera, alltid med ädla och förutsägbara reaktioner.

Inte lätt att säga vilket är bättre köp, som vinnare för en kundprofil kan vara en och tvärtom för andra. Allt beror på de avsnitt som är en prioritet. den Superb är billigare och erbjuder mer prisvärda alternativ, men Passat visar mer balans, med bättre prestanda, en last teknologiskt något högre (konfigurerbart instrumentering, LED strålkastare ...) ... och högre restvärde. Och det handlar inte bara om utrymme och komfort för den tjeckiska eller beteende och bild för den tyska.

Du kan också vara intresserad

Jämförelse Ford Mondeo, Mazda6, Renault Talisman, Skoda Superb och Volkswagen Passat

Skoda Octavia och Superb, som en att välja

Renault Talisman 1,6 dCi-160 vs. Volkswagen Passat 2,0 TDI-150