Test: Mercedes C 220 BlueTEC 7G-Tronic, är den totala saloon?

Mercedes C 220 BlueTEC 7G-TronicMercedes C 220 BlueTEC 7G-TronicMercedes C 220 BlueTEC 7G-TronicMercedes C 220 BlueTEC 7G-Tronic

Ingen tvekan, Det är en 4-cylindrig. Konventionella touch och akustik 220 CDI, nu omdöpt BlueTEC för sin nya utsläpp reningsteknik och för att vara och Euro6, är det praktiskt taget den enda begränsningen jag känner den nya Mercedes Class C. naturligtvis förstås, som särskiljande faktor bland stora sedaner varumärke. Inte en klass E fäste inte heller självbelåtet, det gör det, men i dag, här är det enda dieselalternativ. Nor 6-cylindrig bensin ... nu är. Resten är redan mätas i kort, mycket kort avstånd. Så om luftfjädring var alltid exklusiva övre segmenten (även glömma det i Audi A4 och BMW 3-serie) Kan idag den nya Mercedes C-Klass utrusta 1.600 €, höja åkkomforten standarder aldrig misstänkta i genomsnitt sedan, och ja, inte dölja där hittills bara kom på sin tid citroen C5 med sin unika hydropneumatisk vision.

sedan ange den nya Mercedes C-klass och stänga dörrar, sväng fönster, ett säte (20 mm lägre än innan du börjar också känna föryngring nu Mercedes) och upplevd kvalitet på vissa material minutiöst avslutade. Jag har problem, jag inte längre möta sina rivaler Audi A4 och BMW 3-serie (som för övrigt hade tillbringat år i släptåg), men även hitta så bra utförande på löpande Mercedes E-klass. Luftkonditionering även aktiv cirkulations när du anger en tunnel för att undvika att andas skadliga gaser, medan positioner för att skydda miljön, kan du be jonisator och doft diffusor ... en Mercedes Class S. Ambition med C.

Klass S skala

Mercedes C 220 BlueTEC 7G-Tronic

Vad råder inget tvivel är värt och att den nya Mercedes Klass S var närvarande i regenereringsprojekt klass C, och både i design och teknik och, naturligtvis, arkitektur. Faktum är att både Dela modulära plattform, New Mercedes med längsgående motorer, som inte bara hamnar gynnar de lägre klasserna, men för övrigt skiljer det ännu mer input från Mercedes, alla redan nedan med tvärställd motor och annan särskild grund. Den nya Mercedes C-klass är verkligen den stora mottagaren.

Om jag trodde att modern 'semi Coupe' Mercedes CLA han begått i sin dag, nu ser jag och känner denna Mercedes klass C är på en annan nivå ... nu Klass E faktiskt nästan hotad. Han kommer ens i närheten i storlek, med växa upp till 10 cm i längd att bosätta över att CLA i dag, och sträckning slaget också 8 cm. Starta därför kommer det nu en klass C Mercedes mycket annorlunda, med mycket mer balans och förpackning och utrustning någonsin sett i segmentet, som belyser den nya stereoskopisk kamera ... även klass S. Redan standard, med alla det viktiga i komfort och erbjuder en antikollisionssystem kan stoppa själva bilen mindre än 50 km / t, såväl som förvarnings trötthet 9 krockkuddar, kontroll däcktryck LED-strålkastare, aktiv motorhuv, ljussensorer och regn eller ens en praktisk detekterings stol i det främre passagerarsätet för att automatiskt koppla ur främre airbag.

Den begåvning är därför mycket högre än vanligt för Audi, BMW och Mercedes själv, och i dag sig motivera en alltid högre starthastigheten i klass C. även lägger alternativ och kan konfigurera nästan science fiction Klass C: upp till 60 km / t kan följa bilen framför. C-klass nyskapande utan naturligtvis en klassisk C-klass. Satsa nu den exklusiva linjen traditionella runda stjärna på huven, reser i sin något förbättrad men fortfarande innehöll baksäten (Inget utrymme, men Audi A4 eller BMW 3-serie fortsätta att erbjuda mer ben bredd och avstånd) och framför allt, njuta av din komfort på vägen. Komfort C.

högklassig

Sett att i denna nya teknik och inredning Mercedes C-klass hoppar två generationer: som gamla löv till Audi A4 och BMW 3-serie ... redan aviserat stora renoveringar 2015. Men också en teknik ... klass S. hand igen tillbaka till sin plattform och användningen av aluminium, nästan 50 procent av den totala. Visserligen i skala, ser vi inte mindre än 100 kg tillkännagavs av Mercedes, men dess större storlek och enorma utrustning belysning.

Eftersom detta är nu också en C-klass Mercedes sofistikerad ny framaxel och 4-arm som går i pension traditionell McPherson och för nu, inte rida eller dess motståndare ... inte en klass E. han förlorar nästan en halv meter i diameter svarvning, men med en direkt seriell och variabelt förhållande styrning, nu turen innan: därför deras mycket reducerade 2,1 varv hjulet (tidigare 2,75) kan göra upp mer än en rondell till anpassning. Så förutom rusa 180 graders svängar, du känner dig ännu bättre manöverförmåga, förutom högre förfining en axel isolerar bättre fjädring och styrning, transmitiéndote alltid större filtrering av varje brister asfalt.

Mercedes C 220 BlueTEC 7G-Tronic

Efter vår första kontakt med den nya Mercedes klass C, nästan två månader, och vi uppskattar dess oöverträffad åkkomfort med extra luftfjädring, så att vi ser idag där där evolutionen levereras som standard. Det finns en första nivå av skytte komfort men valde denna gång till mellanliggande linjekonfiguration Avantgarde: Alltid, som tidigare, med spjäll enbart mekaniskt modifiera dess tarerad enligt bump och rulle, och 15 mm sänkt chassi. Mer än tillräckligt.

Utan kompetens av luftfjädring, Mercedes C Class erbjuder längre en kvalitet slitbana som misslyckas Audi A4 eller BMW 3-serie och, trots att de är något torr komprimering med valfri kant 18 inches (omkring framdäcket och bak 225/45 245/40), begränsar aldrig komfort, också ger mycket bra agilitySåledes styr följande sportchassi med styvare idiot.

Stå klart att det är en Mercedes klass C, så förvänta dig inte dynamiken och lätthet (här ja, 100 kg skillnad) hos en BMW 3-serie gör: Mercedes fortsätter släppa mer kroppen förlängningen. Rörelse, å andra sidan, framkommer alltid att informera i förväg och en hel del progressivitet av alla reaktioner. Mycket säker, idag kommer du inte se slutet, antingen i Audi A4 så mycket balans som denna klass C. Orubblig och aplomadísimo på snabba vägar, är då mycket skarp efter adress (även om jag saknar mest avkastning extrema länkad) bestående av bromsning och fast en gång redan stöds utan samtidigt att kräva en sådan prestation ESP som Audi A4. Överton med C.

mini konsumtion

Muchorefinamiento i den nya Mercedes C-klass och att vi återvänder till början inte dolt dess fyra cylindrar, inklusive inte heller idag detta 220 BlueTEC en akustisk referens. Du känner acceleration befläckar något både konsert fjädring, valsning och isolering ... tills du glömmer att du inte går i en Audi A8 eller klass S och du sedan få på en BMW 320d där du uppfattar ännu mindre finess i ryck och mer vibrationer.

Enorm respons, är denna Mercedes C 220 BlueTEC också nästan lika snabbt som BMW 320d alltid omedelbar trots sin större vikt. Med stor knuff från 1500 rpm och mycket gradvis i sträckt sin association med 7G-Tronic automatisk Plus 7-hastighet är också utsökt. Kasserad dubbelkoppling 7G-DCT bärs av klass A och CLA 220 CDI inte gift genom abruptness med klass C, inte momentomvandlaren åstadkomma den erforderliga mjukheten här.

Mercedes egen, Det är sant att denna förändring har inte växlad sekventiell eller sträckt (inte tillåtet att stiga nästan 4000 rpm ... eller manuellt läge) eller, framför allt, den fantastiska läge för framdrivning tröghet retardationer BMW ZF referens (väl, och Rolls-Royce, Jaguar, Land Rover ...), men det överraskad av en mycket intelligent förvaltning där, förutom att söka maximal effektivitet, tar också hand fördel: ser du hur mycket framsteg behåller till exempel stiger till aldrig lämna dig hängande och förutse plötsliga efterfrågan på acceleration. Inte misslyckas. Det bästa är att även så, förbrukning av C 220 BlueTEC är magnifik ... för att övervinna i nästan en halv liters TDI Multitronic A4 2,0 ​​och nästan 0,3 liter / 100 km långt oslagbara BMW 320d. Det berodde på att det saknade en Mercedes sedan som så småningom bevisa att cochazo idag skrivs till segment utan tvekan C.