Så vil reglene for barneseter: utviklingen og hvordan det påvirker

Så vil reglene for barneseter: utviklingen og hvordan det påvirker

Foreløpig de sameksistere to sett med regler for bruk av barneseter (SRI): Den ECE 44/04, den eldste, og R-129, kalles i-Size, som trådte i kraft fra 2013. Den sistnevnte har blitt implementert i faser.

Den første, operativ fra sommeren 2013, påvirker SRI brukes fra fødselen av den lille til den når 105 cm høyde (Vær lik eksisterende grupper 0, 0+ og ECE R44 1, men bare de som er installert med Isofix).

Den andre fasen, som trer i kraft er planlagt før slutten av 2017 vil ha en innvirkning på stoler for barn over 1 meter høye (Være tilstede grupper 2 og 3 i ECE R44). Den tredje fasen, som trådte i kraft er ennå ikke fastslått, det vil påvirke hele SRI uten Isofix.

Som den allerede er i kraft

Som jeg sa, siden juli 2013 den første del av reglene R-129 (i-Size) er i funksjon. Det omfatter enhetlige holdeinnretninger, med Isofix de kan bruke barn fra fødselen til 105 cm høy. alt De må installeres med Isofix i kombinasjon med et tredje forankringspunkt for å forhindre rotasjon av stolen. Bæresele for barn opp til 15 måneder og 13 kilo er det eneste unntaket, som de kan være utstyrt med sikkerhetsbelter tre punkter så lenge som styringer for montering av beltet er synlige.

I tillegg i-størrelse for disse systemene har dimensjoner som sikrer forenlighet med alle biler homologeres i-Størrelse; øye fordi bilprodusenter må endre godkjenning av Isofix-systemet av i-Size. Hvis de ikke gjør det, må du sjekke at setet er kompatibel (som tilfellet er i dag med Isofix).

I tillegg lovgivningen fastsetter at stolene ikke vil få universell godkjennelse for installasjon på i-Size sitte av et kjøretøy Fordi for eksempel ha andre dimensjoner eller bruke et annet ulike-ankerpunkter. I tilfelle ideias De må passere spesifikke tester for hver bilens typegodkjenning.

Som vil være i kraft før slutten av året

Den andre fasen av forskriftene i-Størrelse refererer til ikke-integrerte retensjonsanordninger hvor barnet er festet til sikkerhetsbeltet av kjøretøyet, brukbare siden den lille høyden er en m.

Det påvirker to kategorier av seter: på den ene siden, i-størrelse heiser og eventuelt støttet med Isofix -skal ta bør være tilbaketrekkbare, bør det vil si helt skjule i strukturen av den stol for barn opp til 135 cm høy. På den andre siden ingen omfattende heiser for bestemte kjøretøy som kan brukes av barn over 135 cm høyde.

Viktigste nyhetene i i-Size Standard

- SRI ikke lenger er klassifisert i henhold til grupper og vektområder: Nå De organisert av høyde og vekt på barnet, slik som klær.

- Sikkerhetsforskriftene er strengere: Sidevogn dukker og smokker som brukes eller innlemme nye kriterier tilsatt mer avanserte lesjoner.

- Det er garantert at alle sitteplasser med i-Size orientert i motsatt retning til den marsj de kan brukes i det minste inntil barnet fyller 15 måneder.

- etablert en maksimum dimensjoner på barnesete og minimum dimensjoner av kvadratene av biler: godkjenning "size-i". dermed Det er absolutt kompatibilitet mellom bilen og SRI.

Hvordan påvirker det meg normen?

I praksis, med ikrafttredelse av de nye reglene Hvis du har en stol ECE 44/04 godkjent kan du fortsatt bruke som vanlig inntil annet er angitt. Du kan også velge å kjøpe en SRI godkjenning med den gamle eller den nye. fra Motorveien Vi anbefaler at hvis du kjøper en stol er i-Size, som de tilbyr bedre beskyttelse for barnet.

En annen hot spot av reglene er ryggløse heiser. Fra 9. februar kan 2017 kun bli godkjent som gruppe 3 og under ECE R44 / 04. De må også inkludere en etikett som angir klart som ikke kan brukes for barn med en lavere Estura 125 cm.

derfor, Du kan fortsatt kjøpe og bruke en heis godkjent før februar 2017, gruppen 2/3, og bruke den fra 15 kg uten minstehøyde. Men siden Motorveien Vi foreslår at du ikke bruker en heis Hvis barnet ikke nå 135 cm høy og prøve, så langt som mulig, den har støtte inntil barnet fyller 150 cm.

Du kan også være interessert i:

Den beste og verste av ganger barneseter

Biler tryggere for barn

Hvordan velge den beste barnesetet: hva er best?