Audi TT RS 2017 testade snabbaste coupe i världen

2017 Audi TT RS, test och foton2017 Audi TT RS, test och foton2017 Audi TT RS, test och foton2017 Audi TT RS, test och foton

Den tidigare generationen Audi TT Han hade också en version RS, så det har just present är den andra i historien och en av de mest spännande av allt RS familjen. 400 hk för 2 + 2 coupe bara fyra meter lång och drygt 1500 kg vikt siffror är svåra att matcha. Således kan ingen missa honom Audi TT RS kan markera en tid av 3,7 sekunder i acceleration från 0 till 100 km / t (3,9 sekunder i TT RS Roadster konvertibla) och därmed bli coupe världens snabbaste segment. Ingen erbjuder detta prestandastandard. Den prestacional post avslutas med en topphastighet på 280 km / t och en genomsnittlig förbrukning av 8,2 l / 100 km. Och DSG-växellåda S Tronic 7-växlad utveckling har en särskilt äntligen uppnå hastigheten för att minska förbrukningen så mycket som möjligt. Roadster, med att det väger 90 kg mer, förlorade bara två tiondelar acceleration och konsumtion uppgår en tiondel av en liter per 100 km.

2017 Audi TT RS: 5-cylindrig motor

denna nya Audi TT RS förblir säker mekanik inline 5 -Ställa att precis fyllt 40 år på marknaden- med samma förskjutning som den tidigare generationen: 2,5 liter. Men tarmarna av denna motor har ändrats helt för att öka prestanda genom 17 procent, uppnå en specifik produktion på 161,3 hk / liter, och viktreduktion av 26 kg. Detta 2,5 TFSI erbjuder nu en ny aluminiumblock (före stål) är 18 kg lättare, med en vevaxel försänkt vid strategiska punkter för att minska 1.4kg fler och finare lager 6 mm, en bädd av magnesium aluminium sump vakt annat reducerande 4 kg, mindre inre friktion komponenter, aluminiumkolvar med olja kylkanaler, turbo 1,35 bar tryck, intercooler med en effektivitet på 80 procent, kamaxel avgaser och dubbla variabla tids bränsleinsprutning (antingen in i inloppsgrenröret eller direkt in i förbränningskammaren).

2017 Audi TT RS-test2017 Audi TT RS: new transmission

Växellådan är den S Tronic (Dubbelkoppling) 7-hastighet med den 7: e relationer som lämnar lång för att ventilera motorn och minska konsumtionen. Jag måste säga att tillkännager en genomsnittlig förbrukning av 8,2 liter / 100 km. Även om de har genomgått flera förändringar i transmissionen är i quattro drivsystem med elektro-hydraulisk lamellkoppling som nu har en ny mjukvara. Den kan bearbeta fler beräkningar och snabbare, så vid inspelning vridmomentet på den bakre beräknar olja pumpas för att utöva tryck på skivor låsande mellandifferential som förblir placerad vid änden av drivaxeln. och första gången i en TT RS, detta vattenförvaltning den lamellkoppling Den är integrerad i kördynamik systemet Audi drive select, där föraren kan välja mellan Komfortlägen, Auto, Dynamisk och Individual.

den standard fjädring den 2017 Audi TT RS Det är något hårdare än TT S, men inte blir obekväm. Men för att ta det till en högre nivå, det finns de valfria magnetiska dämpare med varierande hårdhet beroende på det valda läget och vilken typ av körning (Audi magnetic ride, RS Plus alternativ). Chassit är förstärkt med hjul serie av däck 19 tums diameter 245/35, även om det finns några valfria 20-tums 255/30 att på grund av den enorma prestanda hos bilen nästan rekommenderas.

Och det finns inget liknande det i detta segment. detta 5 cylinder turbo tarerad till 1,35 bar ger en explosion av energi nästan från 1000 rpm, samtidigt som man erkänner att från 3,500-4,000 rpm är när det finns riktig kick. Turbo har ingen effekt (ingen gupp ström), men ingången till överladdnings noteras som hålla maximalt tryck på 1,35 bar under några sekunder. 400 hk och faller som en ström genom fyrhjulsdrift kan likställas. Annars skulle det vara omöjligt att styra både häst. När du försöker det du inser att differentialprogramvaruskivan ansvarar för att fördela vridmomentet till bakaxeln måste arbeta en stor tid eftersom hela tiden måste gå tillbaka för att kompensera för makten förlorade motorik framåt. I denna generation är de mycket viktigare bakaxeln, vilket i sin tur fördelar vridmoment mellan vänster och höger hjul beroende på stödet. Varför Agility har vunnit en hel del och även med ESP avstängd kan du trampa på gaspedalen utan rädsla för att förlora kontrollen över bilen. Audi TT RS har liten tendens till understyrning eftersom ryggen hjälper mycket. Ibland även om det verkar ha mycket par bakom oss countersteer tvingar utgången av hörnen.

2017 Audi TT RS: brutal acceleration

Men om något kan vi visa Audi TT RS potential är deras accelerationer 2017. Det kan göra 0 till 100 km / t på 3,7 sekunder (3,9 sekunder för Roadster). Detta register gör den till en av de bästa i sin särskild kategori av små / medelstora kupéer. t.ex. en Jaguar F-typ R Coupe 5,0 V8 AWD med mycket mer kraft och all-wheel drive "bara" meddelar 4,1 sekunder 0 till 100 km / t, medan nu den mest kraftfulla versionen av en Porsche 718 Cayman är 4,4 sekunder (Det är sant att med mindre hk och bakhjulsdrift). Därför är det mycket svårt att hitta naturliga och direkta konkurrenter i denna Audi TT RS. Det är nästan unikt. Det ger också de två kropparna, Coupe och Roadster, vad som gör ditt erbjudande mer omfattande och lockande. Priset är 79,900 euro till 82,910 euro och stängda till den öppna kroppen. Hög men försvar pris om vi anser det är 2 + 2 kompakt coupé snabbaste och utrustning är helt komplett, eftersom OLED-teknik för bakljusen, den första produktionsbilen ta dem.