Test: Mazda SKYACTIV-G 2 1,5 / 90, ren silke

Test: Mazda SKYACTIV-G 2 1,5 / 90, ren silkeTest: Mazda SKYACTIV-G 2 1,5 / 90, ren silkeTest: Mazda SKYACTIV-G 2 1,5 / 90, ren silkeTest: Mazda SKYACTIV-G 2 1,5 / 90, ren silke

Det började med den så kallade gram strategi och slutade SKYACTIV Eller, annorlunda uttryckt, lättade sina bilar till kärnan och effektivitet blev en besatthet, att komma dit i dag har kommit med ett intervall i vilket Mazda 2 är en annan trogen representant för den filosofin. Men även i andra aspekter det verkar vilja fortsätta märket gratis, för om en gång var mindre modeller, nu är det 4,06 meter lång är ovanligt "stor". Suma bästa verkliga egenskaper samt en stor kapital utrustade med säkerhetsfunktioner för att öppna dörrarna bred i en av kategorierna mest efterfrågade i vår marknad, och där, med undantag för stads bil-och utgör inget alternativ diesel i gamas- har mer vikt bensinmotorn, precis där buller kan göra japanska hus.

mazda 2direktinsprutning och hög kompression "stor" förskjutning för att vara en propeller endast 90 hk, den mellanliggande nivån av de tre erbjudanden varierar -below i bensin, 75 hk; ovan, 105- även om det är en motor som döljer mycket mer potential än teoretiskt kan du visa Mazda i dess användbarhet, där 130 hk aviserats av MX5 är elektroniskt begränsad beroende på version. Men vi har redan gör ett första stopp för att få varnas om du inte redan har sett: om du tar en titt på våra siffror Technical Center, kommer du se att det faktiska utförandet är långt ifrån vad deklareras. Inte mindre än tjugo hästar nästan gåva förklarar varför det inte finns någon nytta motor på cirka 90 hk hålla direkt jämförelse, så om alla enheter når slutkunden så lite känsla har den mest kraftfulla versionen av intervallet.

Snabb och sparare

Det är den snabbaste accelerationen kan ha litet värde eftersom den faktiska hastigheten inte kan bara mätas genom denna övning, men det är att uppnå bästa förbrukningssiffrorna att den stora majoriteten av konkurrenter Jag tror att det talar för sig själv effektivitet modell. Jazz och Yaris Hybrid bara förbättra deras siffror mellan bensin och med undantag av en ganska långsammare Clio 0,9 TCE / 90, ingen annan ned 6 liter i våra resor. Som atmosfär som är, är direkt proportionell mot den hastighet med vilken du låtsas att få fart ditt engagemang, där ny turbo införa mer starkare respons logik mellanregister, snarare än den 1,5 Skyactive-G tydligt skulle leverera med reducerande en eller två växlar att vara så snabba reflexer. För då frigörs håller överraskningar som väg eller motorväg kryssare och även flytta en utveckling fortskrider inte längre förändras, men enorma även av dessa konton 5000 rpm där motorn levererar sin makt och maximalt vridmoment.

mazda 2Tryck på förändring, pedaler, adress, kontroll eller övergripande kvalitet och finish interiör. Till skillnad från den tidigare generationen, maximal ljushet -också är obestridligt ledar- Det betyder inte att vara något isolerat asfalt eller brist på förfining, se där denna generation av Mazda 2 visar inte bara skenbar kvalitet har förbättrats, men verkliga, som genomborrar utseendet och känslan av material. Det kommer inte att bli modellen med den mest effektiva chassi kategori -208, Fiesta eller Polo, bland annat ge mig bäst vibraciones- men varken är Mazda 2 inbjuder dig att utforska gränser som, ser, gör ingenting men ta att tända en ädel och ganska naturliga reaktioner chassi, där säkerhet och körbarhet verkar ha varit en prioritet i en slutlig justering som dominerar komfort. Och på tal om säkerhet, Mazda också för avsikt att och kan bryta igenom innehåller inslag fortfarande inte mycket vanliga även i kategorin, såsom bromsassistent stad-mellan 4 och 30 km / H- eller filbyte enheter tillsammans en god nivå av utrustning, men också berika dyrt en produkt, men inte sticker ut så omslutande tala i termer av livability och Lasthjul, det gör så att det döljer. Och slutligen Mazda 2 har funnit sin plats i den nya eran Mazda. □

strax

Acceleration. Snabbare än de allra flesta konkurrenter, inklusive turbomotor. Naturligtvis, Skyactive-G spelar med fördel har 20 hk mer än utlovats.

Ändra. Spaken är en behandling genom beröring, precision och jämnhet, men kopplingen ögontrötthet eftersom det kan lätt: bytet slits faser, särskilt i kostnad.

Frenada. En meter över genomsnittet, förmodligen på grund av att hjulet inte är ett underbarn grepp. bromsning "nödsituation" orsakar inte främmande kropp.

förbrukningar. Lysande i staden, ja, Stop&start är bäst i sin klass eller ut ur den. Utom Jazz och Yaris hybrid, ingen annan nytta av bensin spendera mindre.

Omkörning. Utmärkt aspirerade motor kopplad till långa valutautvecklingen. Hastighet håller upp mycket väl, men kämpar för att vinna i långa marscher: lösningen i handen använder förändringen.

livability. SKYACTIV är en utveckling med 360 graders amplitud där vikten är en av de viktigaste fokus, och utmaningen har uppnåtts: den lättaste i sin klass. I rymden, god dimensionell ben, otillräcklig bredd i baksätet.

Klang. Du behöver inte känna råhet och brist på isolering från andra Mazda också lätt. Klimatet själv verkade lite bullriga.

Effekt och vridmoment. Mazda använder den i olika effektnivåer, och detta 90 hk verkar hoppa över alla elektroniska begränsningar. Hans två kurvor gråta som inte överstiger 5000 rpm.

Bagageutrymmet. På samma linje inom beboelighet är lastkapaciteten inte hans starka sida. Skytten att öppna mig något obekväma.