Test: Dacia Logan MCV dCi 90, ger ingen mer för mindre

Test: Dacia Logan MCV dCi 90, ger ingen mer för mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, ger ingen mer för mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, ger ingen mer för mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, ger ingen mer för mindre

I hittills i år Dacia försäljning i Spanien har ökat nästan 60 procent. Utan att gå vidare, för en månad 2014 Sandero har varit den bäst säljande turismen i vårt land och för att stänga året kvar i topp 10 bilar med fler registreringar. Definitivt en av höjdpunkterna i hela skalan marknadsförs av den rumänska märket, som ägs av Renault-gruppen är att erbjuda mycket rimliga priser, riktas särskilt till dem som ser bilen som bara transportmedel och inte ge stor vikt vid detaljer som rör teknik, komfort eller en effektiv beteende.

Dacia Logan MCVDetta tillvägagångssätt utvidgas till Logan MCV stjärnorna i detta test, en modell som, liksom alla Logan, delar många komponenter med Sandero. Den billigaste versionen av denna unika familj är cirka 10.000 euro, även om vi i detta fall försökte de mer kraftfulla diesel, 90 hk, även med 75 hk finns säkerligen den mest intressanta av alla Logan MCV, en bil Den mäter 4,5 meter i längd och har en unik stam av nästan 600 liter. Inget varumärke erbjuder ett fordon av den här typen så billigt.

inuti

Från första stund du sitter bakom ratten i Logan MCV uppfattar Nykterhet är kännetecknande. Ratten vrids bara vertikalt, inte på djupet, och förarsätet har en spak för höjdinställning som tillåter endast två positioner: antingen som nära marken eller på annat sätt, utan mellanliggande punkter -den billigare version Ambiance bensin saknar även reglajes-. För beredning, konsistens, sidostöd, etc. också notera enkelhet av platserna. Specifika detaljer om en prisvärd bil, men inte tolkas att föraren är obekvämt, det bara inte gå så bra som du skulle i en bil mer utarbetad design och ergonomi.

Dessutom är alla säten erbjuder tillräckligt med utrymme med tanke på dess yttre storlek. Ingen krossa framför, bakom ihåliga ben är lös och till det centrala torget är mer användbar än andra modeller trots att den är något smalare än den yttre.

Dacia Logan MCVmånga detaljer som anger maximal besparing sökt av märket, som den lämpliga konsistensen av dörrarna, solskydd med en spegel utan ljus eller täcka hjulet tjänstgör för höjdinställning är ancestral lampor, ratten saknar fast den integrerar en satellit att styra radio, bakre fönsterhissarna (tillval) är på marken, utelämna vi hittade en gas cap som elementärt ... Men som Dacia säger i sin slogan: "allt fungerar".

stor trunk

Mätt med vårt tekniska center, bakluckan på Logan MCV erbjuder 595 liter kapacitet, volym mycket framträdande för en bil av dess storlek. Lastutrymmet har belysning och sido krokar tillåter hängande påsar, har också några ringar i hörnen där du kan fastna ett nätverk som erbjuds som tillval (103 euro) för att bättre fästa lösa buntar som skall transporteras. Om du behöver för att öka kapaciteten eller flytta skrymmande eller långa föremål kan du fälla ner den bakre ryggstödet alltid inifrån, inga skyttar i maletero-, som kommer att matcha avsnitt 1 / 3-2 / 3, för att lämna en lastgolv är platt nästan fullständigt. Serial rad Logan MCV har reparapinchazos kit, så att under bagageutrymmets golv inte bär reservhjul -Cuesta cirka 100 euro. Otvivelaktigt är lastutrymmet en av fördelarna med modellen, även om inga detaljer om uppgraderas finish.

Prima komfort

Dacia Logan MCVSå mycket tänkt att driva tillväxtmarknader, där vägarna dominerar i dåligt skick, MCV suspensionen är mjuk, bevara mer komfort, vilket gör det lätt att se svängning kroppen kurvor. Men i allmänhet är det en trevlig bil att köra, eftersom deras reaktioner är förutsägbara och stabilitetskontroll fungerar med alla vägförlust.

Hans dCi motor som används i modeller av Renault och Nissan, är inte särskilt märkbar i rumorosidad. Samtidigt som denna familj släpper igenom ljus och väl fungerande. Den faktiska genomsnittliga konsumtionen av 4,9 l / 100 km, är en mycket bra siffra att vara utan Stop&Start. Eco-funktionen -mitiga värme & AIR CONDITIONED- acceleration och växelindikator bidra till att rädda. Ljudisolering, särskilt av rodadura- förbättrad. Adress rätt touch, rätt bromssträckor och förändringsledning, långa serier, bör du vinna smak. Dålig ljusintensitet.

Tja ... med billigare alternativ

Den Laureate avslut är standard och inkluderar två mest framstående fyra krockkuddar, ESP stabilitetskontroll, dimljus, färddator, centrallås, främre elektriska fönsterhissar, Bluetooth, USB-uttaget ... Det är en logisk ram för en bil av dess pris, men, till exempel, är luftkonditioneringen alltid valfritt, åstadkommes en automatisk klimatanläggning och det är inte möjligt att ha krockkuddegardiner, regnsensorer och ljus, elektriskt fällbara speglar eller, naturligtvis, teknik och drivhjälpmedel sista generationen. En höjdpunkt nivå alternativ är Media Nav paket bär vår enhet, ett multimediasystem med navigator och 7-tums pekskärm också förbättrar bilden av instrumentbrädan och erbjuds till ett överkomligt pris (230 euro). Om någon tycker om att köpa tillgång versionen med bensinmotor 1,2 75 hk och Ambiance finish, bör du veta att din standardutrustning ingår inte mycket grundläggande uppgifter, eftersom ratten är fast, är inte justerbar i höjd förarsätet och den saknar väsentliga delar i utrustningen.

Med ett bra varumärke

Alla Logan MCV kräver inte en stor utgift, även om vi beslutar att inkludera dyrare alternativ, så avskrivningar med tiden kommer att bli mer hanterbara. Under huven lurar relativt modern mekanisk TCE särskilt bensin och DCI-, men underhållsuppgifter är enkla och acceptabelt pris av reservdelar, med fördelen av ett omfattande nätverk av stöd under övervakning av ett varumärke Renaults erfarenhet.

När beslut fattas om en familj som Logan MCV är mycket tydligt att absolut prioritet åt inneslutning av budgeten ges. Utan en stor investering är det möjligt att ha en praktisk bil med ett stort bål och, i all sin enkelhet, innehåller en motor och andra komponenter som utvecklats inom ramen för Renault, en viktig garanti, utan tvekan. Det finns en slående design och färgrika material eller sofistikerade drivhjälpmedel ... men vem skulle lika viktig roll och familjefordon.