Test: Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI 150PS DSG, bekant med plats

Testet Volkswagen Golf Variant 2,0 TDI DSGTestet Volkswagen Golf Variant 2,0 TDI DSGTestet Volkswagen Golf Variant 2,0 TDI DSGTestet Volkswagen Golf Variant 2,0 TDI DSG

En vän säger att han har köpt en Volkswagen Golf och det första som kommer att tänka på är en GTI. Kan ni föreställa er vad deras sport fälgar, klädsel bilder av livet och GTI allt. Men när jag lärde du hittar en familj, med två bilbarnstolar bakom galler på taket och som har lite att göra med den sportig och passionerad Golf du hade i åtanke, ja, kommer att i tillkännagivandet och som du drömt när du var ung. Sant, olika versioner har gjort Golf förlorar passion. Inte längre har den essens som hade ingen annan och som gjorde honom unik, och även om det har ändrats till att vara mer praktisk, heltäckande och lämplig för varje målgrupp. Som en ivrig anhängare av GTI kommer att säga att sportversionen kvar en hel del av sin ursprungliga magi, men när du träffar en bekant mönstret så här jag försöker, oavsett hur bra det är, är det inte längre densamma.

VW Golf Variant familjefotonden nya Golf Variant Det är en bra bil och den här versionen 2.0 TDI med DSG och 150 hästar verkar mycket tillråda, men det är första gången jag känner en känsla Golf perfekt "apparat"; Denna variant gör allt väl och erbjuder bra utrymme, kvalitet och överför den inte kan hitta en enda allvarlig brist. Det är mycket nära idealet om vad som borde vara en bil för varje dag. Under den konventionella Golf Variant lägger en spektakulär taklucka (stora) och en trunk 175 liter top höjden av facket utrymmet multipliceras om vi beslutar att utnyttja avståndet till taket. Det är det enda skälet (i din estetiska smak inte röra), genom vilken måste välja mellan en variant och Golf 5 konventionella dörrar, som i andra mätningar, mekanisk utrustning eller spåras. Dessutom, om du letar efter utrymme på riktigt, inte slösa tid på Volkswagen själv tittar på en Tiguan (180 liter mindre kapacitet) än Golf Variant ger dig även mer utrymme i baksätet och det finns också 4x4 version .

Du kanske tvekar att gå till en Passat och spara den logiska skillnaden i pris, verkar det rimligt, även om du tjänar finns utrymme i baksätet (inte illa) eftersom till stammen av Golf Variant den är 20 större än de Passat Variant liter. Slutsatsen av detta är att du har en av de modeller som är mest intresserad av vad avser innerutrymmen och yttre storlek. Uppenbarligen ingenting har att hantera en Skoda Octavia Combi, men jämfört med resten av kompetens det stannar i mycket bra plats. Inte en spektakulär bildesign men med krom takräcke och fina hjul blir attraktiv. Med målet Sport erbjuder bra framsätena. Bakom det finns lite ergonomiskt stöd, som hjälper passageraren i mitten är bekvämare än en Golf 5-dörrars. Fluffy på dessa platser är något hårt ... det är i smaken, eftersom en del kanske föredrar lägre hårdhet och högre komfortstolar franska rivaler.

VW Golf Variant prov photoMed denna motor Diesel Variant flyttar över. Denna enhet har minst makt har gett till alla som har passerat genom vår Technical Center, och det har inte hindrat prestacional nivån var bra. Laddad till brädden och kör luftkonditioneringen fortsätter att ge bra respons på vägen, som är en bra kombination. Med DSG vinner nöje att använda, även om det blir en högre än de flesta av sina konkurrenter pris. Det fungerar bra även om dispenserings med 18-tums hjul med däckprofilen 40 som uppbär denna enhet (valfritt), som Det orsakar några onödiga torrhet i den bakre; bättre med 17-tums hjul serie.

Den har ett bra system för stopp / start och miljö anslutna läget uppnår en framgångsrik konsumtionsnivå, som erbjuder en stor kompromiss mellan utgifter och prestanda, Gemensamt för alla modeller VW-gruppen utrustad med denna kombination av multi bakre plattformen och 150 hk TDI. Med Sport trim förmedlar en hög känsla av kvalitet, både rullande och beröra alla kontroller eller filtrering buller och vibrationer. Sammantaget verkar det en praktisk bil och rekommenderade. En annan sak är att priset inte passar, i vilket fall ser på Seat eller Skoda som har liknande egenskaper, beröring, och utrymme konsumtion.