BlueHDI 3008 Peugeot 120: superprueba med alla mätningar

Peugeot 3008 SUV och effektivarePeugeot 3008 SUV och effektivarePeugeot 3008 SUV och effektivarePeugeot 3008 SUV och effektivare

den ny Peuegot 3008 detta är 100% värd att betraktas en SUV genom design, hög körställning, utvecklas konceptet i-cokpit original, balanserad och beteende i ekonomisk väg och kör förnimmelser som nära vad vi kan förvänta sig av ett prestigefyllt varumärke. Dessutom, om så önskas, kan du infoga Pack Motricity bestående av antisladdsystem Grip styrning och M + S (300 euro) däck, skulle förbättra sin mångsidighet för att kunna lämna asfalten med några ytterligare garanti.

Med undantag för namn, allt är nytt i Peugeot 3008. I själva verket är den gjord av en annan plattform, EMP2, mest avancerade och mer mängd ljus. Resultatet är en nästan identisk vikt den första generationen Peugeot 3008 trots hur mycket det har vuxit (från 4,37 till 4,45 m lång). Detta har gjort det möjligt att vinna mycket innerutrymmen, 4 cm bred vid den bakre, bort benet tillbaka (4 cm bakom föraren och passageraren efter 9) och 25 liter av stammen även påverkas av takluckan, New Peugeot 3008 Han har förlorat vertikal beboelighet, vilket kan irritera baksätespassagerarna högre än 1,85 m och lämnar dig i underläge till dess rikliga konkurrens, särskilt om det tar taklucka. Ändå kommer det att uppfylla rollen av funktionell bil som förutsätts både utrymme som bagagekapacitet med 500 liter under ridån är placerad på den högra halvan av kategorin: bort från förslag som Honda CRV men framför andra som Hyundai Tucson och Nissan Qashqai.

Inredning Peugeot 3008Förarplatsen Peugeot 3008 utvecklas det ursprungliga i-cockpit släppt fyra år sedan i 208 med instrumenteringen ligger på en högre våning än hjulet och denna lilla och lägre än vanligt. Men nu också tillplattad vid sin övre del, vilket kommer att undvika problem ser instrumenteringen. Dessutom, den här gången föraren kommer att ha känslan av att gå ganska skild från den medföljande av den framstående mittkonsolen att om vi tar utskjutande föremål i mugghållare, inte kommer att störa driva förändring och ja inbjuder till vila armbågen under körning.

Sensations ombord på Peugeot 3008

Att kraftfulla centrala påminner DS 5 som uppnås i isolera föraren, som ligger i ett utrymme som påminner om kommersiella flygplan, med sittplatser omgiven av massor av knappar och rattar som ger en fantastisk känsla av avancerad teknik. I denna mening är det förenklat använder den centrala flerfunktionsskärm med genvägsknappar att underlätta inträde i olika undermenyer.

hitta drivande position i Peugeot 3008 det är lätt. Om rattdjupjustering fem cm djup och fyra i höjd, lägga till sina egna förarsäte som eventuellt 1300 euro kan ha elektriskt justerbar, en trevlig funktion fresta både massage- människor med liten kroppsbyggnad som andra över genomsnittet kan vara bekväm. I baksätet, som är brukligt i kategorin kan det finnas tre passagerare, även om det centrala torget inte bara sitta i en mindre bekväm bänk -Hög och tätt åt sidan, men kommer inte att ha mycket utrymme för fötter och invadera loppet av dessa. Så fyra personer kommer bekvämare än om det vore en femte passagerare.

För sin del, de inre foder annan i sikte, dörrarna, mittkonsolen, övre instrumentpanel och ratt erbjudande god kvalitetskänsla, Medan den nedre delen av instrumentbrädan och dörrarna kommer att ge oss en mindre trevligt att vara lite sliten plast känsla. Dessa trevliga allmänna känslor förstärks av en utmärkt ljudisolering. Medan deras sound vid tomgång är något förhöjd, aerodynamik gör att när du ökar hastigheten blir tystare än sina konkurrenter, vilket stärker argumenten från 3008 samt den goda känslan av styrspakarna. Så är släta koppling och ratten och bromspedalen och växelväljaren har en fast kontakt, som gillar att använda i vardagen.

Hur lanserade Peugeot 3008?

Under dessa omständigheter är det när vi uppskattar den utsökta karaktär nya Peugeot 3008. Fortkörning bil nästan tjugo siffror kraftfulla hästar (verifierade 10,1 sekunder i 0-100 km / t och 32 sekunder att resa 1000 m), Även om deras förmåga att hämta hastigheten understiger den bästa, stannar i en anonym mittpunkten av kategorin som händer med konsumtion, rade både en lång sjätte växeln, på nästan 57 km / t.

Peugeot 3008Mest anmärkningsvärt är bromsningen av Peugeot 3008. Behov nästan två meter mindre än kategori genomsnitt att stanna bilen vid inbromsning på gränsen med start från 140 km / t och pedal ger fast, bekväm och trevlig, lätt att dosera touch. Naturligtvis i detta avseende kommer det att finnas skillnader beroende på om du har installerat Pack Motricity eller inte, som var vårt fall som visar hur en bil är i grunden vägen.

På asfalt Peugeot 3008 utmärker sig för sin bekväma suspension i steg bacheo passerar fotgängare eller höga reduceringsväxlar -mérito stora omkrets hjul monterade på 18 "hjul oegentligheter praktiskt förtäring genom att fortsätta att dra i jord och lutning och minska effekterna av framhjulet att attackera oegentligheter. deras beteende Det erbjuder inte överdriven krängning och samarbetar med adressen omedelbart lyda kommandon som ges av ratten. I vilket fall som helst, även om gasen skära på en kurva kan hjälpa oss att komplettera vägen, det är inte en sportbil men gäller för nästan allt, med en balans mellan effektivitet och komfort. Skulle vara sant även komma ut ur asfalten ibland något som kommer att underlättas av en god fjädrings är 310 mm i både tåg och en markfrigång på 185 mm, utan att vara lysande sig i linje med kategori- även om vi inte får glömma att 3008 är en SUV född för asfalt bil som du kan resa på vägar och skogsvägar, men inte alla ren mark ... som skulle ha ett beteende mycket mer begränsad vägen. Så du bättre att inte ge sig in stora svårigheter som kräver maximal dragkraft.

Det är dyrt Peugeot 3008?

Med ett utropspris i nästa motor till 25.000 euro inklusive diskontot är 3008 också i linje med sin konkurrens i fråga om priset. så på bara ett tusen euro kan vi ha en lång dussin alternativ som omfattar Kia Sportage, Nissan Qashqai, Kadjar Renault, Toyota RAV4, Ateca Seat ... vilket ger en uppfattning om de olika val som erbjuds av SUV kategori. Innan dem denna Peugeot erbjuder en annorlunda exteriör, en banbrytande interiör och en den mekaniska korrigeringen läcker i detta fall, Allure tillsammans med en anmärkningsvärd efterbehandling utrustning och en massa alternativ som kan ge en premie luft genom massage framsäten, dörr elektrisk öppning något långsam i början av sin driv- och en drivande stöd till den sista. Saknas, ja, element som knäkrockkudde och reglaget kryssning något modernare, sekundära problem med utmärkt smak som lämnar 3008, en bil äkta SUV det vill säga, det verkar och visar löptid Peugeot att höja sin produktlinje.

Peugeot 3008 1.6 120 HP BlueHDI, data (mätningar Technical Center Highway)

TEKNISKA DATAPeugeot 3008 1,6 120 HP BlueHDI
motor1,560 cm3 / 4 cylindrar
Real makt122,8 hk vid 3740 varv per minut
Real maximalt vridmoment32,7 mkg vid 1500-4000 varv per minut
Acceleration 0-100 km / t10,12 sek
Acceleration 0-400 m17,2 sek
Acceleration 0-1000 m32 sek
våg1,532 kg
maximal hastighet180 km / t
Real genomsnittlig förbrukning5,8 l / 100 km
faktisk användning på väg5,4 l / 100 km
Real urban konsumtion6,3 l / 100
bagageutrymme500 liter
Bredd / efter145/142 cm
pris28.900 euro
rabatt1.700 euro

(*) Mer tekniska detaljer här.

Du kan också vara intresserad

Så är Peugeot 3008 område

3008 godkänner testet galant EuroNcap

Detta är den nya Ford Kuga