Alfa Romeo Stelvio: en test diesel- och bensinmotorer 180 200 hk

Alfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk och 200 hk 2,0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk och 200 hk 2,0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk och 200 hk 2,0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk och 200 hk 2,0 turbo

den ankomsten av nya motorer Alfa Romeo Stelvio, vars utsignal gradvis når marschfart, multiplicerar ränte faller på denna SUV och sport ambitioner. I utseende men framför allt genom sin chassikonfiguration med en Framaxel ovanligt effektiv: innan någon annan faktor, inklusive framdrivning i de få versioner som inte tillgripa fyrhjulsdrift, är det nyckeln till dess smidighet. Dessutom nya versioner hävdar också en kudde som verkar helt riktigt valt för en bil som syftar och från sin image, balans och sänder bara i hög efterfrågan körning, ber vi något fastare till bakaxeln.

Hittills har jag vet. Men är att om utbudet av lanseringen Alfa Romeo Stelvio bara han har väntat en 2,0 Turbo 280 hk och mest kraftfulla av alla tillgängliga kompression 2 2 Diesel 210 hk, Nu trivs med lägre effektversioner. Och, naturligtvis, billigare.

Att arbeta med dessa block 2.2 och 2.0 bensin Diesel som utgångspunkten, utan förändringar i förskjutningen av varje jämn turboladdare, variabel geometri i diesel och elektroniska ventiler urladdning, och trycket är lika varandra, mellan 1,1 och 1,2 och Bars- endast med en annan dressing elektronik, foten ges till olika versioner av var och en av respektive 180 och 200 hk.

Alfa Romeo StelvioAlfa Romeo Stelvio 2,2 Diesel 180 hk, "grundläggande" rekommenderas

Liksom alla motorer Alfa Romeo Stelvio, att 2,2 Diesel 180 hk vi har haft en chans att köra i kombination med framdrivning, men denna motor finns även med fyrhjulsdrift Q4 förknippas enbart med växellådan åtta-växlad källa ZF.

Beroende på val vi gör med DNA-kontroU det gör mycket snabba eller snabba val av växlarna -in lägen, sport, normal, respektive eller mer bekväm och effektiv: I det här läget, Advance Efficiency, Det har till och med möjlighet att lämna Alfa Romeo Stelvio en planing i vilken frikoppla motorn förändring och. DNA modifierar också förhållandet mellan accelerator och motorrespons tryck. I läge A, även om det är som kräver högt tryck på pedalen, enligt vår mening. En annan egenhet hos den automatiska växellådan är att i alla motorer har hittills presente Alfa Romeo för Stelvio, förhållanden är identiska, även mekaniska bensin och diesel och, mellan varandra, endast förändringar den sista gruppen.

den ny motor 2,2 180 CV ger samma vridmoment som 150 CV -även opublicerad men redan meddelat ett listpris på drygt 40.200 euro med samma hastighet (45,9 mkg vid 1750 varv per minut) och endast fem procent mindre än 210 hk med samma block. Pushing antingen från en ordning enligt, som de är 1400 varv per minut, vibrerar bara drygt 2,0 bensin och låter klart mer. Med sin promenad, detta 180 CV kan glömma den mer kraftfulla dieselmotorn, 210 hk, Samtidigt sparar mindre kraftfull motor är endast ca 1100 euro till lika transmission och trim nivå. Officiella uppgifter, den mindre kraftfull det blir en andra långsammare i acceleration från 0 till 100 km / t s -7,6 s ansikte och 6,6- förbrukningen av båda motorerna är som. Under vår turné, en del av det genom motorvägar, andra bergsvägar ständigt stigande och tung trafik, vanligtvis vistas under hastighetsgränsen och torr jord, uppnådde vi en låg strömförbrukning på 6,4 l / 100 km för ett genomsnitt av 75 km / t.

Alfa Romeo StelvioHans tillstånd framdrivning SUV går obemärkt i dessa användningsvillkor och kan spara 2070 euro skillnad där med all-wheel drive versioner: Denna Diesel 180 hk den enda motor som kan väljas från båda, såsom 2,2 Diesel framdrivning är alltid 150 och resten Totalt. Drivsystemet av de fyra hjulstyrda versioner kallade Q4, stödja en fördelning av vridmoment mellan två axlar 50 procent, men kan arbeta med en 100 procent på bakaxeln. Mellan oktober och november, och integreras i en Performance paket som kallas Alfa Romeo Stelvio, oavsett din typ av dragkraft, kommer de att ha en mekanisk bakre differential en Torsen. Också en aktiv fjädring med dämpning piloted, eftersom de redan har Alfa Romeo Giulia.

Alfa Romeo Stelvio 2,0 turbo 200 hk, en energisk motor

Den andra motorn som vi kan försöka är 2,0 bensin turbo lägre effekt försäljning, 200 hk. Framför hans äldre bror 280 hk är en mycket mer intressant alternativ än det kan verka, för dem som söker ett bättre pris / prestanda -Cuesta 43.200 euro, nästan 10 tusen mindre än den billigaste versionen av de mest kraftfulla, eftersom hästar som skillnaden mellan de två är inte, med undantag för dem som är extremt krävande, mycket relevant. För att hitta skillnader mellan de två behovet av att föra den mest kraftfulla över 4500 rpm, vilket är när 2.0 Turbo motor ger den officiella makten. Av sådan användning, den mindre kraftfulla och mer ekonomiskt av de två fyrcylindriga motorer och injektion direkt bensin, är det mer än tillräckligt energisk kontinuerligt Det är väldigt elastiskt för svaret utan problem till regimen, översteg iniciales- svängar, även i krävande terräng och sportig körning.

i klättra Passo Stelvio från Bormio (Italien), Alfa Romeo Stelvio 2,0 Turbo 200 hk inte bara det gör det tydligt hur lätt det kan återuppliva, om och om igen (det finns 40 numrerade och extremt stängd i denna södra hamnområdet i ständigt ökande kurvor, utom med ett mellanliggande stillestånd på några kilometer), men kan göra det genom att ta itu varje en med utmärkt kontroll av kroppsrörelser och framför allt, med bara ett minimum av understyrning att lite eller ingenting, grumlar verkligen vägen. Precis utanför kurvorna mer gap mellan ingång och utgång tycker att det är uppgraderingsbar stängningsmomentomvandlare när förändringen accelereras avgörande: genom långsam, först; sedan, genom abrupta.

Alfa Romeo StelvioI att gå ner den motsatta sidan och med en konstant följd av kött, gräns värmebeständighet bromsen snabbt övervinna, efter fyra eller fem varv på alambicado resor och branta sluttningen till förmån. Dessutom, naturligtvis, den hastighet som tillåter chassi och motor. Vi räkna med Alfa Romeo att få lägre 900 ° C bromstemperaturen till omkring 200 ° C, temperatur som anses ha nått en tillräcklig kylning för att återge all bromskraft åtminstone är nödvändiga om 40 sekunder. Men i denna sträcka ner till Trafoi Stelvio, Alfa SUV (eller någon annan snabb bil driven sportigt) räknas inte, på grund av närheten av vändningar och hastigheten uppnås med så mycket tid till din fördel.

Bland de aspekter för att förbättra, och inte går obemärkt förbi dem som har kapacitet att fatta beslut om vilken väg att ta i utvecklingen Alfa är informationssystemet, navigation och underhållning, tydligt förbättras, särskilt genom att köra din webbläsare. Sakta ditt schema, dina kartor ger marginal optimering utöver deras tendens att förlora, eller hitta, snarare-ibland obefintliga vägar kan vara upprörande.

Löst stängningen av intervallet för botten, finns det också nyheter från den andra änden, för Alfa Romeo Det har redan stängt Quadifoglio dag för version 2.9 V6 med 510 hk, kommer det att släppas mellan oktober och november, strax efter Frankfurt Motor Show att det italienska varumärket inte kommer att gå.