Seat Mii prova CNG, gasbil för dagligt

Seat Mii CNG EcoFuel naturgas, bevisSeat Mii CNG EcoFuel naturgas, bevisSeat Mii CNG EcoFuel naturgas, bevisSeat Mii CNG EcoFuel naturgas, bevis

Om enbart Seat Mii är en av de små bilar med högre kvalitet eller fullständighet, bättre beröring eller ger mer känsla av trygghet bland sina jämnåriga, deras version av CNG gas -Compressed Natural Gas- bidrar inte längre en utan två ytterligare fördelar jämfört med de allra flesta bilar i sin klass.

den första stor fördel tillhandahålls av Seat Mii CNG om sina motståndare det är att det kan röra sig två bränslen. Vilken är den bästa? den GNC; den sekundära, för tankens kapacitet, bensin- är en mycket låg ägandekostnad, eftersom CNG tillbringar lite Mii och eftersom priset på bränsle är lägre än bensin eller diesel -actualmente- men inte hittar i denna segment dieselmotorer. Konkret och enligt våra beräkningar, 3,5 € har varit kostnaden GNC för tur 100 km med Mii Ecofuel.

Den andra stora inslag i Seat Mii är att DGT likställer risken för förorening av gasbilar till hybrider därmed dra nytta av ECO etiketten, vilket ger dig tillgång till städer där, som redan hänt i Madrid, veton i steg plattor eller miljömärket.

Seat Mii CNG EcoFuelSeat Mii CNG: är alla fördelar?

Kanske inte för dig. Eller åtminstone inte nu. Till skillnad från en mer utsträckt tillförsel GLP -GASOL- Spanien har 27 poäng just där CNG tankning, plus ytterligare 9 projiceras längs denna år -dato Uppdaterad februari av 2017-. Ja, de är centraliserad strategiska städer, särskilt Madrid och Barcelona. Bor i en av dessa städer som har säkrat leverans, Mii CNG eller Ecofuel, hans riktiga namn, är en av de bästa lösningarna för rörlighet i städer. Och om de flesta av de problem som kan visa i framrutan ECO-certifiering, det finns inte många bilar som kostar så lite eller mindre än: Dacia i dess varianter Logan, Sandero eller Lodgy, eller Fiat med panda, i båda varumärken, med transformation GLP.

Seat Mii CNG EcoFuelInom sitt sortiment, Mii Ecofuel Det är en version "omvandla" den 1,0 75 hk till ett pris 680 euro dyrare än det. med dess 68 CV tjänsteman-något mer än 75 CV i verkligheten dess fördelar är emellertid liknande den Mii 1,0 60 hk-versionen, för övrigt, är vars riktiga utbyte också högre än deklareras.

Som ni kan föreställa er, det Mii Ecofuel, antingen matas GNC -den bränsle som standard-eller-ingen bensin har en omkopplare för att växla från ett bränsle till andra- är inte en snabb bil ... utanför staden. I din miljö, och som nästan någon annan bil i sin makt, kommer att kräva någon inblandning med växelspaken och mer framåt i alla "dina rörelser". indeed, egenskaperna hos CNG kontra bensin i prestanda innebära någon förlust av respons och fastnat, men biverkan är en kilometerkostnad ekvivalent med den för en urban skoter.

Seat Mii CNG EcoFuel: vår slutsats

den Seat Mii CNG EcoFuel inte bara använder fossilt bränsle lägre miljöpåverkan men på bränslepris och effektivitet, kostnaderna för att använda denna version är sanna lättare. Ser ingen fart, men någon annan kvalitet som döljer andra Mii, särskilt utmärkt kvalitet.

Seat Mii CNG EcoFuel. tekniska data

mätningSeat Mii CNG EcoFuel
Effekt (*)68 hk vid 6200 varv per minut
maximalt vridmoment (*)9.1 mkg vid 3000 varv per minut
0-100 km / t17,54 sek
0-1000 m38,3 sek
Real urban konsumtion3,6 kg / 100 km
faktisk användning på väg2,5 kg / 100 km
Real genomsnittlig förbrukning2,9 kg / 100 km
Frenada 100-0 km / t39 m
vikt1,011 kg
Bredd / Efter136/133 cm
Space ben tillbaka68 cm
bagageutrymme225 liter
priser12,050 euro (med rabatter)

(I asterisk * officiella uppgifter, återstående data, egna mätningar av det tekniska centret Highway).

Du kan också vara intresserad

- Den bästa liten bil som kommer att anlända i 2016 och 2017

- Små bilar med bättre innerutrymmen marknaden