Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4×4

Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

Filosofiskt, köpa en bil är vanligtvis en åtgärd som vidtagits som svar på förhållanden som varierade som människor måste bestämma. Verkligheten är dock mycket enklare. Detta beslut hamnar är helt enkelt en fråga om delta i vår huvud eller vårt hjärta. BMW X3 xDrive 20d 190 hk, och Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi 4x4 197, illustrerar väl antingen produktkoncept. eftersom medan en hög andel av köpare av BMW göra med social relevans som innebär att föra en bil detta märke, som beslutas av Hyundai värdet mer praktiska din produkt. Men inte förutse händelser och vad varje bil desgranemos leverans i utbyte för vad du betalar.

Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

5 eller 7 säten

Från och med förpackningen, inte anger att värdera estetiska, mycket subjektiva aspekter, men vad som döljer sig under deras "omslag". I denna mening, och även om båda modellerna praktiskt Calcan sina yttre åtgärder, Hyundai beslutsfattare skulle ha tagit mer fantasi för att den inre definition din modell. Och är att Santa Fe erbjuder upp till sju sittplatser, medan BMW överensstämmer med fem. Dessutom i framstolarna i mitt parkett åkande har ytterligare 5 centimeter lång, vilket är noterade att göra långa resor.

Och det är inte bara sina fördelar. Hyundai har också längsgående justering av den andra stolsraden. En viktig detalj, eftersom det tillåter modulär utrymmena beroende på behoven hos specifika belastning. Ja, inredning modularitet, Den har inflytande mäta kapaciteten i sin stam.

I detta avseende och om vi använder de sju sätena är lastutrymmet endast 140 liter kapacitet. men Om vi ​​bortser från platser stammen kommer att kapaciteten varierar mellan 550 och 760 liter, beroende på positionen framför eller bakom andra sätesraden. I BMW allt är det lättare. Med hjälp av fem platser, stammen kunde hålla högst 455 liter bagage.

Som framgår, både när det gäller boendeförhållanden, såsom lastkapacitet och modularitet, ödelägger den koreanska modell hans tyska rival.

Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

blandade känslor

Vid analys av de dynamiska sektioner emellertid återvinner den tyska modellen marken när den rullar på asfalt. Och är att även om det har en något mindre motor, 1,995 kubik cm3 jämfört med 2200 av sin rival, och hans Makt är också lägre i 7 hp, X3 leder till Santa Fe i effektivitet. Och vi menar inte bara för sin något bättre prestanda, men eftersom dess ram har en set-up tydligt syftar till effektivitet. sticka ut firman fjädring, vilket gör BMW erbjuder en mycket snar stämningen till en traditionell salong, om vi går från enkla väg layout, eller den mest vridna.

Santa Fe är mycket mer borgerlig i denna mening, eftersom deras suspensioner satsar mer för komfort än beteende. Men denna kommentar är inte misstolkas, för även om trög är mer märkbara, och stöd förändringar löses i en något långsammare, den allmänna beteende också ha en mycket progressiv och mycket lätt att kontrollera reaktioner. Dessutom, trots vikten vinna X3, off-hook med Hyundai kraftfull bromsutrustningen, vilket även klarar att överträffa BMW i hastigheter mellan 70 och 130 km / t.

Om analysen tar vi området "off-road" Santa Fe är mer anpassade. Och i detta område de ha ett avgörande inflytande över mjuka suspensioner, bättre absorbera oegentligheter och generera mindre returer hjul, och därför större felaktigheter i banan. också deras bättre gränser TT, och AWD som låser centrumdifferentialen, göra en skillnad på den tyska modellen. Med andra ord, ny punkt för den koreanska modell.

Jämförelse: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

Den 'skal' är 'stripp'

Låt oss nu titta på vad varje varumärke ger oss i utbyte mot vad du betalar. Och i det här avsnittet är det återigen den koreanska modell som sticker ut, med en betydligt gynnsammare förhållande än sin rival. Och är att trots att kosta 1.554 euro mindre, Den har en utrustning mycket mer komplett serie. Element såsom knä krockkuddar och bakre sidan, larmfilbytes, backningskamera, bakre parkeringssensor, strålkastare adaptiva xenon, självnivellerande bakre upphängningen, läderklädsel och upphettades fram- och baksäten, taklucka, webbläsare, metallfälgar 19" eller inbrottslarm, är en del av denna bestämmelse i BMW måste betala. I själva verket och utrustning för att matcha den seriella BMW till Hyundai, Tyska kräver att vi betala cirka 6700 extra euro. Och den siffran kommer att överstiga 16.000 om du vill att X3 "look" så färsk som bilderna av historien.

Kort sagt kommer vi inte förneka värdet av BMW X3 i sociala termer, eller högre andrahandsvärde, men med hjälp av huvudet, är mer balanserad och rimlig alternativet koreanska modellen erbjuder mer än sin rival under vilka är du betalar.