Jämförelse: Volkswagen Golf vs Seat Leon och Audi A3

Jämförelse: Volkswagen Golf vs Seat Leon och Audi A3Jämförelse: Volkswagen Golf vs Seat Leon och Audi A3Jämförelse: Volkswagen Golf vs Seat Leon och Audi A3Jämförelse: Volkswagen Golf vs Seat Leon och Audi A3

Jag antar att på denna punkt, och efter många år att ha läst FREEWAY och du tydligt att hur mycket bättre är en bil tekniken har. Så det borde vara och det har alltid varit genom historien. Allt vi förstår bilen som mer än ett nödvändigt transportmedel vi vill att vår nya bil har den bästa och tekniskt avancerade, med den senaste utvecklingen av var och en av sina system. Därför när Volkswagen Group meddelade att man skulle använda den bakre torsionsstaven monteras på bilar och multi (De började med PQ35-plattformen), och dess kompakta Golf, Leon och A3, många Vi tog hand mot huvudet. Personligen jag inte förstod och det verkade ett steg tillbaka. Hela livet talar om fördelarna med individuell fjädring på alla fyra hjulen, tekniskt mer geometrisk kontroll, och nu gör detta; Är ett ekonomiskt beslut, men det är så allvarligt? Jag var tvungen att kolla.

Seat Leon

Jag förstår att tekniken idag är redan så bra att det har nått en punkt där Det är inte alltid nödvändigt att använda dyra och komplicerade system; allt går enligt slutanvändningen. Det är uppenbart att en del kol bromsar är effektiva och inte svag, men om du någonsin i ditt liv du kommer att rulla kretsen kan aldrig komma att behöva dem och om du har dem, de flesta sannolikt kommer att ha fler nackdelar än fördelar. Det är inte första gången prata med tekniker från olika märken vi förmedla känslan av ett slags "over-engineering", orsakas ofta av eget varumärke marknadsföring, efterfrågan från användare eller helt enkelt för att erbjuda åtminstone samma eller mer än din motståndare. I en chatt med en Ford chassi ingenjör, berättade de att de hade mycket tydligt att numera en bil kunde köra en bakre halvoberoende utan att vara en "järn"men det De vågade inte för att ta bort den dyra, ibland tungt och skrymmande multi konkurrens bara för att det bar. I själva verket, även de djärvaste av VAG har vågat att ta bort den helt och hållet, eftersom bilar som du ser här erbjuder två typer av bakfjädringen beroende på den mekaniska versionen.

När det gäller jämförelsen mellan de tre kompakta Group ... Jag tänker inte råda någon, Jag kommer inte ens att uppskatta dess pris eller om de är bra eller dåliga bilar. den Syftet med detta test är kontrollera om den teoretiska steg tillbaka i suspension teknik är ett fel eller framgång. För detta ändamål mekanisk jämlikhet, mäter vi de vanliga funktionerna, vi söker snabbaste varv på banan INTA, och vi gör en slalom. Efter att ha sett den nyfikne resultatet i kretsen, valde vi att även mäta tryck turbo och faller, konvergens och främjande av både tåg för att kontrollera att alla tre var i deras dimensioner serien; Grupp B ville inte ha en skämma bort oss Kamouflerade mätningar.

Audi A3

Sanningens ögonblick

Golf och A3 med bakre multi-link torsion balk Leon ... Tre med fem dörrar kroppen, 2,0 TDI 150 hk och manuell växellåda. Av de tre den enda gör det möjligt att koppla bort ESP är A3, varigenom när man går snabbt på kretsen bör vara en teoretisk fördel. De andra två endast tillåten utanför antispinnsystem. Den snabbaste varv med tre lämnade mig något förvirrad, eftersom resultatet är ur förväntat. Först Jag rullade med A3, sedan med Golf och slutligen med Leon, sedan upprepa med tre. Mätmetoden är att gå så fort som möjligt med varje bil och sluta så fort spridningen tiden är minimal, vanligen mellan den andra och tredje omgången, därifrån däcken kan misslyckas. Kyla och återigen tillbaka för att dra en annan vändning och om vädret håller med, vi har data.

Jag måste säga att jag gillade alla tre bilar. De är inte mitt ideal sport för att sätta på en krets men försvara samt någon av sina konkurrenter, antingen fokus, Serie 1 eller klass A. Den MQB basen är bra, nyans som är bättre lämna det för en annan produktjämförelse. Känns, Audi är annorlunda. Du kan stänga av ESP och däri ligger hela; Detta medger, på ett sådant twisty krets, spela upp och tröghets, före varje kurva. Resten, Leon och golf är lika. I riktningen samma känslor och reaktioner bakre. Audi säger att det är mer dynamisk än andra modeller baserade MQB, men jag har inte kunnat uppfatta mer än nyansen av ESP. Golf gör exakt samma som A3, men med färre känslor och mindre kroppsrörelser; ESP tar hand om det. Om du skulle ta bort säkringen ESP jag övertygad om att det skulle finnas någon skillnad mellan A3 och Golf. Resultatet, 3 långsammare, tillräckligt för att förlora F1 GP men obefintlig i verkliga livet tiondelar. I bakgrunden, A3 och golf är samma bil, med prisskillnader och finish, men tekniskt samma.

Volkswagen Golf

Och det kommer torsion balk Lejonet och bak. Det första jag känner är att fler körningar än de andra två, och som bär samma motor. Rakt i prestanda det har varit något snabbare. Motorn har liknande effekt och turbo verkar inte beröras av den gudomliga hand Seat Sport. Det handlar inte om motor; de sista utvecklingen är något kortare på grund av din däckstorlek, väger 50 kg mindre än Golf och 89 kg mindre än gjorde A3 kommer att vara där lösenordet? Behavioral min känsla är att det var knappast skiljer sig från Golf. Om inte för att jag såg bakåt, skulle han ha svurit en multi. Jag märkte en viss tröghet när "sätta näsan" i några långsamma hörn, men det är en sådan liten nyans som kan hända med skillnaden i profil eller kant i förhållande till Golf. En av två saker, eller jag har vuxit upp och jag förlorade "känsla" eller är finjusterad.

Det var två tiondelar snabbare än A3 och 5 mer än Golf. För att avgöra om en fråga om motor / chassi vikt eller, inget bättre än en slalom. Det anklagades igen att differentiera nyans av lättja framför Leon, men de gick flera logiska gånger: första Audi utan ESP och sedan knöt andra två. Slutsatsen vi drar är att Lion är väl avstämd. I krånglig Inta vinner i vikt men vad som är viktigare, inte förlorar chassi. Detta samma test upprepas på en grov asfalt, gropar eller i kritiska situationer där detta resultat inte kan upprepas; Därav Multi dygder bör noteras, även om jag inte längre vågar svära. Renault Mégane en torsion balk dynamiskt är en stor bil, och sportversioner ett tydligt exempel på hur långt du kan få. Nu om du lämnar multi påverkar slutpriset eller livability, verkar det en bra idé att göra utan det, eftersom vi har funnit att bra asfalt inte bör vara ett steg bakåt.