BMW 320d främre Audi A4 2,0 ​​TDI, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300h och Mercedes C 220D

AUDI A4 2,0 ​​TDI, BMW 320d, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300h, Mercedes C 220DAUDI A4 2,0 ​​TDI, BMW 320d, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300h, Mercedes C 220DAUDI A4 2,0 ​​TDI, BMW 320d, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300h, Mercedes C 220DAUDI A4 2,0 ​​TDI, BMW 320d, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300h, Mercedes C 220D

I överklassen är en tuff kamp för att vara bäst. Det är ett krig som vi alla nytta; Det var lika bra som salonger aldrig nu. AUDI A4 2,0 ​​TDI, BMW 320d och Mercedes C redan etablerat 220D 2.0D Jaguar XE kommer in och Lexus IS 300h ger en annan lösning. Det är sant vad de säger att det är det bästa du måste ha mycket starka rivaler. I slutändan om du har bara Sobrado inte utvecklas. Detta i bilvärlden är densamma, och som någon vila på sina lagrar varandra bättre än förringar topplaceringen visas. I denna jämförelse du börja läsa att du har fem modeller som skulle vara bra parkerade i garaget. De uppfyller alla vad du förväntar dig med överdriven teknik, bra motorer och rum, till den grad att, oavsett din personliga smak eller uppskattning till ett visst märke, kan du vara nöjd med någon av dem. Men det finns skillnader, några av nyans och andra oöverstigliga, vilket i slutändan kommer att vara decantarte du gör det ena eller det andra; ingen dålig bil, men bilen som passar ganska mycket vad alla söker. Den här gången vi lägger till jämförande Tre speciella säkerhetstest och smidighet som gjorts av vårt tekniska center att hjälpa oss att lösa några eviga frågan om vilken bil att köpa.

premium salonger

jämförelse~~POS=TRUNC erbjudanden Diesel salonger med 170-190 hk, automatisk växellåda och köra en enda axel, en hybrid mer inbjudna. den Audi A4 precis släppt generation. Detta ger en intressant motor 2,0 TDI i version 190 hästkrafter. När det gäller rivaler test är den enda som har dubbla kopplingar automatisk växellåda och framhjulsdrift. den BMW 320d väljs, med 190 hästkrafter och även automatisk transmission genom momentomvandlaren 8 hastighet. Jaguar XE ger romanen, en modell med en så gott som hela strukturen aluminium. Den är utrustad med propeller 2 liter 180 hästkrafter och samma växellåda BMW, som tillverkar ZF, men att göra eget märke för varje punkt. den Mercedes C Class är mindre kraftfulla och därför inte den långsammaste. Detta är den version 220d, fyra cylindrar som resten men med 2,14 liter i stället för 2,0 liter diesel alla konkurrenter, och med 7G-Tronic Plus 7-växlad momentomvandlare. World Apart tekniken för Lexus IS. För att starta är hybrid och bränsle, så det ger sina egna fördelar och nackdelar, men det slutliga resultatet i form av prestanda och bränsleförbrukning inte är så avlägset; Den har en sammanlagd effekt på 223 hästar.

Prova en BMW 3-serie med AUTOPISTA

BMW 320d front Audi A4 2,0 ​​TDI, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300H och Mercedes C 220D: funktioner

Den prestacional detta jämförande nivå är hög. Bilar och versioner är förutom att tillhöra ett pris och premium varumärke, ge viss sports både i sin presentation och dataerbjudande. Om du är ett fan av de bästa acceleration eller hastighetsdata hittar du alltid i BMW, vilket är något snabbare än sina konkurrenter. Accelererar på kortare tid än andra och endast dukar under för Mercedes när återhämtar i D genom en olycklig tiondels sekund; Anledningen är att ha 8-hastighetsmätning är att en växling mer än den C-klass, som har 7 relationer. Jämfört med andra snabbt mindre kommer alltid att vara Jaguar, som jag ärligt talat inte träffas i prestacional nivå. Jag ser inga problem långsamt, eftersom deras värsta jämförande data är riktigt bra. Allt väl leverera kraft till marken och det finns liten förlust av dragkraft förändringar arbeta snabbt utan plötsliga, förutom planet Lexus, som direkt inte växla, eftersom det har. Förhållandet mellan vikt och effekt är liknande i de tre tyskar och sämre i Jaguar eftersom det är tyngre ens vara den enda aluminium. Ju bättre din relation är Lexus, som är den mest kraftfulla.

resultattabellen

Dessa laboratorium i verkliga livet är svåra att urskilja, om du går ner snabbare och du omedelbart bergen i den långsammaste. Om vikten och hur du distribuerar sett, något som kommer att komma ut när man talar om beteende. Den mekaniska kontakten är i allmänhet bra. Jag gillar verkligen den övergripande förfining av Audi, BMW och Mercedes, även om de senare ljud något kallt. Jaguar har en kallstart mindre stimulerande och är den mest vibrationer som överförs till passagerarutrymmet. Lexus kan röra sig från en underbar extrem tystnad ett ovanligt ljud motoracceleration, eftersom överföringen emulerar en enhet och håller motorn i sin optimala punkt under acceleration, vilket ger känslan av att gå "butt "hela tiden. För att täcka detta Lexus simulera genom högtalarna ljudet av en V8-motor när vi läget Sport; Den har sin nåd och fullgör sitt uppdrag, men notera att det är konstgjord och går inte rytmiskt med vad som händer under huven.

Mycket lite, särskilt i jämförelse med de fördelar de har. Den minst konsumeras i varje situation är Mercedes. Lexus, om en stad eller mycket avslappnad körning sker, kan konsumera mindre, men när du är skyldig på väg spendera mer än sina konkurrenter. Det är också extra utgifter Audi är inget fel BMW. Båda lägena har "grön" körning som bidrar till lägre förbrukning, medan effektivt Audi verkar bättre trimmad som sin körning "segling" fungerar längre och tillfällen. Om vi ​​gör en koppling mellan prestation och konsumtion ser vi A4, 3-serien och i synnerhet klass C dominerar situationen, medan IS försvaras med mer än tillräckligt värdighet, särskilt i staden, och XE inte når samma nivå som sina konkurrenter mindre ljusa data. Starta alla carry-system&Stopp, implicit i Lexus hybridsystem som är underbart, utmärkt i Audi, BMW och Mercedes, och mindre arbetare på Jaguar, agerar för långsamt och några plötsliga.

BMW 320d främre Audi A4 2,0 ​​TDI, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300h och Mercedes C 220D: Beteende

Det är trevligt att se hur även om elektroniska hjälpmedel och den höga kvaliteten på ställningar som har dessa fem bilar, de har möjlighet att uttrycka en personlig och annan karaktär, så att alla kommer att ha sin publik. När det gäller komfort skulle inte vet vad de ska stanna. Alla är relativt bekväm i grov bula, knappt vajande sina kroppar och förmedla styrka vid behov både på vägar och motorvägar utan att har en alltför hård dämpning. Om du letar efter den perfekta åkkomfort du måste titta på vibrationer, ljud eller kvaliteten på inredningen, eftersom det beteende jag inte fel någon av dem. sedan tystnaden i Lexus när han inte krävs är över resten, Även om alla tre tyskar inte kommer att svika. Inget dåligt är det dynamiska komfort Jaguar motor känns ännu mer än de andra. Elektroniska hjälpmedel allt har arbete på ett säkert sätt. I BMW, Mercedes eller Jaguar du nästan ingen helhet som det är, som arbetar med diskretion. I Audi du känner dig mer som korta traction control dess variabla differential när det finns överdrifter, dels för att det är den enda framhjulsdriven och allt kommer fler händer. Jag ser inte negativt, eftersom det bara kommer upp i sportig körning, men är fortfarande något av njutning. I Lexus stödet omfattade mer än på andra håll, särskilt för att säkra bakåt. Arbete är bra, så jag ser ingen negativ.

speciella tester

Alla gå där du ber dem. Om jag ser naturliga stabilitet, utan hjälp, finner jag fem helt olika bilar. BMW är det mest rationella, med en framgångsrik tuning söker understyrning att göra det mer stabilt i gränsen, ingenting att göra med "Derrapadora" filosofi av den gamla 3-serien. Denna tendens att släppa fram snarare än baksidan gör honom extremt lättkörd, säker och effektiv. Det kanske inte är ett paradigm för "Sheer körglädje", men så småningom får du snabbare och lättare än andra. Mercedes skulle vara närmare den tidigare slogan BMW, med ett driv förnimmelser överför mer framdrivning. Med tanke på valet, med hjärtat Jag gillar Mercedes, BMW huvudet, som verkligen visar i denna jämförande däck med mindre än resten kan göra saker mycket bra. I varje fall skillnaden är en fråga om nyanser och personlig smak, ingen säkerhet eller effektivitet. Den här gången klass C skulle ha gjort bättre om inte för denna enhet hade däck med olika slitage på både tåg, synd att inte kunna fastställa den verkliga skillnaden mellan de två.

Audi A4 gör allt väl. Utan att vara den lättaste är den mest känsla av lätthet förmedlar, kanske kalibrera din riktning och uppvisar körbarhet. A priori kan du lätt säga att det är ännu bättre än BMW, men då i särskilda tester i INTA uppgifterna blir värre på grund av dess värsta viktfördelning och elektronik mer konservativ säkerhet som sätter det roliga. Jaguar gillade det saktar deras beteende och väl. Det är det roligaste och största sport förnimmelser som överförs. Det är det enda som är i stånd att bryta förbindelsen baserade accelerator, och som har sin publik. ZF tar samma förändring av BMW men med en skarpare punkt görs i sportig körning. Det är tydligt att Jaguar har valt sportsmanship. Lexus presenterade en mycket effektiv beteende. Utan stöd den flyr ryggstödet när gasreglaget lyfts, som om det vore en front; den extra vikten av batterierna placerade bakom bakaxeln är ansvarig. Styrning Denna trend hjälper testa Alce och Slalom, men det blir lite krävande. Med hjälp gjorde det jag hitta den bästa chassi jämförelse utan dem blir det krävande, inte farligt.

BMW 320d front Audi A4 2,0 ​​TDI, 2.0D Jaguar XE, Lexus IS 300H och Mercedes C 220D: Interior

inre dimensioner

Främre utrymmet är bra alls. Interiören i Audi anger att det är också den största utanför. Den erbjuder det största bagageutrymmet och den bästa jämförelse utrymme. BMW har de bästa baksäten och bakom honom skulle sätta Mercedes och Lexus, med en liknande utrymme. Jaguar har inga dåliga längd bredd eller höjd utan måste betala priset för lägre höjd, inte alla passagerare tillrätta, särskilt i det centrala torget som stiger mycket sin pall; Det är den jämförande fyrsitsiga. Audi känner samma sak, men lämnar mer utrymme för foten. Resten har också en skrymmande men med bättre design center tunnel. Det finns goda passar och material i de tre tyskarna. Lexus har sin egen stil, men alltid med kvaliteten. Jag hittade Jaguar i denna enhet några crunches instrumentbrädan och chefen Up Display dåligt definierade och något roteras information detaljer som vi såg i pre-serien av de internationella presentationsenheter och de sa att det skulle rätta. Totalt nivån är mycket hög. Om du poäng i alla avsnitt du kommit till slutsatsen att i denna kategori den mest kompletta bilen är BMW, med sina två tyska konkurrenter nära. Mercedes med luftfjädring (och hjul i bättre skick) kan ha gjort saker bättre, men skulle bli ännu dyrare. Jaguar har mycket goda detaljer, men saknar vissa balans medan Lexus visar att det inte bara är en väg till framgång.

Du kanske också är intresserad av:

Renault Talisman mot Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb och VW Passat

Audi A6, BMW 5-serie och Jaguar XF: Tre mycket premium salonger