Test: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusare

Test: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusareTest: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusareTest: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusareTest: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusare

Audi A3 Mimbres samma och VWGolf, så i Seat Leon finns det också många industriella utveckling, med nyanser som varje varumärke vill och kan skriva ut till varje modell och skillnaderna måste vara mellan tre bilar söker kunder som köper ojämlika kriterier. Och Seat pekar på epicentrum segmentet där den mest balanserade och komplett bil vinner. Cherish, ekonomi förvärv, konsumtion och underhåll, innerutrymmen, mekaniska egenskaper, utrustning, säkerhet, beteende ... Och a priori, Seat Leon verkar ha god global computing.

Utförda versioner specifikationer FR, gör den spanska bilen det klart att klienten att fortsätta sträva efter en kompakt sportbil kommer att fortsätta att ha ryggen väl täckta, Även om version där vi fokuserar har en ännu svårare uppgift: kräsna kundens kamp ", som bara är värd sin bil som bäst erbjudanden för att täcka ett brett spektrum av behov.


Enkelt men effektivt

Test: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusareSom jag är säker på att du vet, Vi står inför den mest León "lätt"... För denna plattform MQB två möjliga bakre tåg och fram till Seat Leon fick inte till 184 hk inte får avbrytas "pata negra" multilink typ. Men frukta inte. Som har för avsikt att sätta fingret på den ömma kan börja leta efter andra argument eftersom det inte är för att driva noggrannhet där Lion med bakaxeln vrid kan du fånga, Seat eftersom oljan har avgjort konfiguration som används i set-up. Svårt att hitta svagheter, åtminstone halvtomt eller bil laddning och så normal och rationell körning till denna Seat Leon 1,6 TDi sparare tillhandahålls. Och även villiga att ta det till ytterligheter, fortsätter jag att hitta mig med en monolitisk bakaxeln väl regleras även när hjulet greppet inte ansträngd av en elektronisk utsökt. Absolut effektivitet, säkerhet också. 95 procent av kilometer jag har gjort har varit i regnet och säkerhet har gett mig Lion har varit totalt och absolut, belyser återigen i dessa villkor, där du bara alltid hitta besvärande, har bra roll undertecknade dess elektronik.

Men också trösta. Hjulet används i dimensioner och specifikationer gummi, drar en vadderad kula som samverkar positivt filtrering fordonets förmåga utan att införa en alltför mjuk dämpning, så att chassit på detta Leon är en sann gåva eftersom det ger största möjliga komfort framför allt adel och körbarhet det är vad jag behöver i grunden en bil profil.

Också anmärkningsvärt styrkänsla, kontroll, komfortstolar, för min smak, något hårt ifråga, synlighet och övergripande ergonomi, är också mycket trevligt på alla sätt göra körning. Jag hittade bara något obehagligt med detta växellåda femväxlad korridoren för bred mellan tredje och femte, felande ibland går från ens udda, tvingar mig att dra mest öppna och långsammare än han skulle ha velat H. O med luftflöde kanaliserat in i det inre backspegel är när du kör i mitten fönstret.

Motorn i toppform

Test: Seat Leon TDi 1.6, som en ljusareJag förväntade mig inte överraskningar. Och det har inte varit i den meningen att kör du måste köra för din makt och tillbringar minst, men som alla turbodiesel, har jag märkt något mindre elastisk än tidigare, det kan kanske att miljörestriktioner: accelerera från låga varv i andra eller tredje växel anteckningar kan ge dig mer acceleration, kanske begränsa injektion slag överladdning att begränsa rök / utsläpp. men Det återstår beslutsam i vägen slog gaspedalen, som erbjuder ett brett användbar driftområde och en bekväm cruising väl under 2000 rpm att sluka sekundär väg utan att tvingas att vara medveten om förändringen, antingen något över rulla motorväg takt.

Så vant oss har Seat Leon tal under 5 liter motorvägen 4,7 l / 100 km har uppnått kanske därför inte speglar evolution i det avseendet, men utgifterna ratificerar stad där låg vikt bidrar och effektiv stanna&Start: skär inte mindre än 1,4 l / 100 km till den gamla Ecomotive, blir den verkliga kungen av sparande. Och på tal om besparing jämfört med en identisk Golf motor kostar León 1200 euro mindre.

Utföranden: det finns fortfarande avstånd

Det är vad motiverar framför dig inte har utseendet eller utseende VW finish; Det är där det har mindre snitt avstånd Seat eller varhelst det har öppnat VW. Golf är också mer utrustade men lägger till nuvarande marknadsföring erbjuder Lion -två års extra garanti, fyra av underhåll, en försäkring plus arbetslöshet under det första året om finansiering med varumärkes värdet på bilen och du har innan du en vinnande häst: Fret inte bara saknas bränsle.

Det nya sortimentet kommer kropps 3 och 5 dörrar, så de fem förlorar delvis personlighet den utgående modellen som dolde bakre handtag, medan de små bakrutan pelaren tvingar C behålla 'Klipp ut' dörren diagonalt och något villkorlig, snarare än ingångs, utsignalen från dessa platser. Med nya -Fler korta dimensioner, men mer strids är lejonet mycket bättre bil än tidigare användning av innerutrymmen -81 cm benutrymme är inte tillgängliga för någon-, även om det drabbar den centrala tunneln och utformningen av baksätet. I vilket fall som helst, den nya Seat León Queen balans