Jämförelse: Suzuki Vitara, Honda HR-V och Skoda Yeti, som vinner?

Honda HR-V 1,6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1.6 DDiS ochHonda HR-V 1,6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1.6 DDiS ochHonda HR-V 1,6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1.6 DDiS ochHonda HR-V 1,6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1.6 DDiS och

Ingen SUV ner till toppen av vågen, eftersom de förblir objekt för begär för många potentiella köpare. Sedan en tid tillbaka de mest hanterbara modellerna har ätit mark till dem med en större storlek, tack vare en mycket genomarbetade design och, framför allt rationellt utnyttjande Det har införts både kostnad och miljökrav.

Betyg din bil gratisAlla vet i dag att den funktionella sidan är en av de mest uppskattade i denna typ av fordon och Honda HR-V är en av de modeller som bäst utnyttjar denna aspekt i sitt inre. Med 4.29 meter lång, visar sex centimeter långa till Skoda Yeti och ca 12 cm till Suzuki Vitara, men detta är samma höjd och bredd som Honda, medan Skoda är den skrymmande och främst, med en kropp ca 2 cm bredare och upp till 8 cm högre.

Honda HR-V, Suzuki Vitara och Skoda Yeti: rymlig SUV

den Honda HR-V Det är också presenteras hjulbas -2,61 metres-, överstiger 3 cm till Skoda Yeti och 11 cm till Suzuki Vitara, som just var märker utrymme insida för passagerare. Och det är redan en merit i sig, eftersom den tjeckiska SUV har alltid varit en referens i boendeförhållanden i denna kategori. I dessa tre kompakta SUV av framstolarna de är bekväma och bra platser -Alla testenheter hade högre nivå avslutar sin gamas-, men i båda japanska modeller skulle föredra reglering av bakhjulet, som alltid mer bekväm och korrekt, i stället för den hävarm som bär.

Och i den bakre raden är Skoda Yeti det bredaste, men i alla tredje vuxen kommer att innebära vissa knapphet, även om alla tre erbjudande mycket vertikalt spelrum och benutrymme är ganska bred i Honda HR-V, är det väl i Skoda Yeti och är variabelt eftersom baksätet kan flyttas i längdriktningen till 15 cm och är rätt i de Suzuki Vitara -Presents 8 cm minst att nivå HR-V-.

SUV JämförelseTre SUV som tror resenären

När gör livet ombord trevligare i dessa tre SUV ingen brist på praktiska detaljer och förvaringsutrymmen, även om de bakre sätena i Honda HR-V är den mest mångsidiga av allt, så att lagring under trottoarer eller om de stiger när de inte är upptagen kan transportera en stor klump på insidan. Skoda Yeti också visat sig funktionell personlighet. Till exempel kan du vika baksidan av det främre passagerar att ladda långa föremål eller helt enkelt underlätta visionen framåt för baksätespassagerarna, som vanligtvis tackar den minsta av huset. den stora glasade yta också märkbar i ljusstyrkan för det inre av Skoda Yeti eller synlighet tillgänglig från alla vinklar, en aspekt som tar fördel att Suzuki Vitara och Honda HR-V som laddar linjerna mer coupe enligt del änden av taket.

Boot kapaciteten kan tillåta familjens bruk i någon av dem, eftersom de 455 liter mätt med vårt tekniska center Suzuki Vitara dem gör mycket. Mer fortfarande till 470 av Honda HR-V, utan att glömma att under jord döljer en ytterligare urtag 105 liter andra, bedövning detalj; medan Super 485 liter minst de Skoda Yeti funktionerna kan utökas till 585 liter om enorma flytta bakåt till sitt främre läge platser.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti och Honda HR-V: olika stilar

Utöver detta är praktiskt för oss varje dag, är den inre atmosfären i vart och ett av dessa SUV helt annorlunda. I Honda HR-V fann vi en instrumentpanel stil modernare och teknisk. Trots ett högt läge bakom ratten, förmedlar körläge en viss sportighet, med en kort shifter som är ganska bra och ger en stor touch, även om vissa förare kappa kan vara för liten.

Honda HR-V, Suzuki Vitara, Skoda YetiDynamiska karaktär Honda HR-V sett också att rulla med det, avstämningen av dämpning, konsekvens och deras slitbanor en mycket reaktiv chassi i de flesta scenarier.

Bakom ratten i Skoda Yeti omsluter snabbt dess funktionalitet, med allt på plats, konsekvent känsla av kontrollerna och äldsta designen, men med mycket vård. Det utgör rutero se att det är en kvalitet, vänlig, bekväm och säker, med en översyn av sin ram mycket balanserat. I det här fallet fick vi en 4x4 version, med den fördelen att allhjulsdrift ger för dem som har att rulla över snö eller hala underlag om det inte är ditt fall, bättre att välja en Yeti 4x2-; men det mångsidighet innebär också mer vikt och större friktion än de värsta aerodynamik sina kvadratiska former och lägger bara märks i sin prestandanivå.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti och Honda HR-V: agility och konsumtion

Den framhjulsdrivna Suzuki Vitara är den lättaste av alla, Det är inte förgäves märkt på vår skala 175 kg mindre än minus Honda HR-V och 325 kg -a skillnaden att Skoda Yeti betydligt -Finns i 4x2 version, men vår enhet var 4x4-. Det är uppenbart att de extra kilo bara märker smidighet och prestanda Skoda. Till exempel i accelerationen från stillastående 1,6 DDiS 120 HP Suzuki Vitara är i nivå 1,6 i-DTEC 120 hk Honda HR-V, eftersom den upprätthåller de vänliga tack vare dess goda dragkraft vid låga motorhastigheter utan 2,0 TDI 110 hk Skoda Yeti, med 10 hk mindre och mentioned- ballast nära dem. Och återhämtningsfaser eller ansikte omkörningar, är dieselmotorn Suzuki Vitara den starkaste av de tre.

Den totala respons Honda HR-V i 4: e och 5: e hastigheten är bra -Den 6 är mer fokuserad på mekanisk försörjningen, men Suzuki honom myndighet överstiger oavsett ilagd växel. Skoda Yeti endast finna någon fart i 4: e, bort från sina motståndare. Dessutom behöver ljudet av dess dieselmotorer inte matt den övergripande komfort, även om den lägre decibelnivån registreras också Suzuki Vitara, följt av Skoda Yeti och Honda HR-V.

Honda HR-V, dock, har uppnått den snäv konsumtion, med en uppriktigt lysande för i-DTEC 120 hk i miljön av Real Media 5,2 l / 100 km, även om endast en tiondel har placerats Vitara 1,6 DDiS den 120 hk också ganska sparsam. Skoda Yeti 2.0 TDI 110 är nästan långt bort-till 1,5 liter, men om vi betraktar den ovannämnda 4x4 karaktär testenheten vi har använt i denna jämförelse, anser riktig utgifter.

Honda HR-VHonda HR-V, Suzuki Vitara och Skoda Yeti: pris och förpackning

uppenbar~~POS=TRUNC finns strukturella element och utrustning markerar också skillnaderna mellan de tre, därav avståndet i priser, i deras kilo eller egen presentation av Suzuki Vitara, som utåt kan spela bra kort design, men inåt visar mycket enklare bild Trots smarta bicolor spel på instrumentbrädan eller i dörrarna trim och mindre ljusa och raffinerade de finns både Skoda Yeti och Honda HR-V material.

De nästan 5000 euro som separat faktura billigast dyraste SUV reagera på olika argument som har att göra med förpackning av varje modell i sig, ombord teknik, ögongodis på insidan presentation och mängden utrustning, eller med funktionslösningar som finns i deras livsmiljöer. Varje köpare kan välja beroende på smak, behov, budget ... och även om du kan säga att Honda HR-V bara införa hans bättre balans i alla sektioner någon av huvudpersonerna i denna jämförelse på sitt sätt, är en värdig representant för en suggestiv medelklass bland SUV som med rätta fortsätter att vinna anhängare.

Du kanske också är intresserad av:

10 topprankad SUV

Honda HR-V-provet

Vi testade Skoda Yeti

Suzuki Vitara testet