Första Test: 2015 Honda Jazz, beprövad mångsidighet

Första Test: 2015 Honda Jazz, beprövad mångsidighetFörsta Test: 2015 Honda Jazz, beprövad mångsidighetFörsta Test: 2015 Honda Jazz, beprövad mångsidighetFörsta Test: 2015 Honda Jazz, beprövad mångsidighet

Vi vet hur nära är det tredje delen av Honda Jazz, en av de mest kommersiellt framgångsrika bilar av det japanska företaget under de senaste åren efter sälja i sina två första generationerna drygt 5,5 miljoner enheter hela världen (i andra länder, är den här bilen säljs under namnet Fit).

magiska utrymme

den Honda Jazz III Den växer både ute och inne. Nämligen, ökar dess längd till 9,5 cm totalt 3,99 m, medan hjulbas är också högre i detta fall, 3 cm (för totalt 2,53 m). Trots dessa kompakta, efter gräva inre dimensioner, kan vi försäkra er om att jazz erbjudanden plats för både åkande och lasta mer än anständigt, och ett mångsidigt system sittplatser konfiguration (Den så kallade Honda Magiska Säten). Med säten med oförminskad styrka, är tillgänglig för benen på två vuxna utrymme mer än tillräckligt. Startvolymen i detta inställningsläge är 354 liter (17 liter mera än Jazz andra generationen), en kapacitet som kan öka upp till 1314 liter genom att vika baksätet helt.

Honda Jazz III inreI analysen av Jazz III modularitet, baksätet kan flyttas något framåt för att sedan vikas ihop med en enkel rörelse till fullt upp lämnar en praktiskt taget plan yta till ett antal personliga tillhörigheter. Under tiden, om du behöver lämna föremål av en viss höjd men kort i längd, kan fällas upp stolar med ett system som påminner om de som används i sätena i en biograf. Även om vi behöver stoppa laddningen med en viss längd, förutom att helt vika ner baksätet kan också fällas nästan kvar i ett plant läge det främre passagerarsätet.

1,3 motor med manuell växellåda eller CVT

den tredje generationen av Honda Jazz Det initialt erbjuds med en ny liten bensinmotor 1,3 i-VTEC aspire 102 hk, som ersätter de tidigare 1,2 liter. Den nya motorn ger en maximal effekt på 102 hk och maximalt vridmoment på 12,54 mkg. Serien, är kopplad till en smidig och effektiv sexväxlad manuell växellåda (En annan nyhet, som den föregående motorn i kombination med en fem-hastighet), men det finns också möjligheten att kombinera en Automatisk kontinuerligt variabel CVT. När det gäller andra rivaler i B-segmentet, missade vi större mekanisk erbjudande från Jazz.

I allmänhet prestanda och svar detta motor i jazz vi verkar mer än tillfredsställande. I fallet med CVT, erbjuder en trevlig beteende vid normal körning läget erbjuder mer skarpt när vi behöver för att utföra någon annan plötslig acceleration. Som för dynamiska beteende, komfort och balans är de grundtankar i leder Jazz med en mycket snabb idrifttagandet av ESP stabilitetskontrollen lite att ett hjul visar tecken på förlust av motoriska färdigheter. Det är inte den mest flexibla och kapabla bil kategori som gungande den karosseri det blir mer än lite synliga ökar takten lite i området mellan kurvorna.

Honda Jazz III inreAnslutningar och säkerhet

När det gäller uppkoppling och underhållning, ny jazz införlivar Honda Connect multimediasystem, utrustad med en sju-tums pekskärm positionerad över mitten av instrumentbrädan som erbjuder enkel och intuitiv användning. Navigation, audio, trafikrapporter, väderförhållanden, möjligheten att flytta dina program smartphone att screena multimedia system ... är några av de funktioner för att markera enheten Honda Connect.

den New Honda Jazz även det ger C: s i kapitlet säkerhet, genom att erbjuda Standard aktivt bromssystemet i city, medan tillval eller standard, beroende på version, kan införlivas varningssystem frontalkollision alert och filbytes trafiksystem tecken erkännande, bland annat.

Du kan också vara intresserad

- Honda Jazz, bilder och alla data från den tredje generationen

- Honda HR-V, den nya lilla SUV revolutionerande