Audi A4 Avant 2.0 TDI vs BMW 318d Touring, bekant lektion

Jämförelse: Audi A4 Avant 2.0 TDI vs BMW 318d TouringJämförelse: Audi A4 Avant 2.0 TDI vs BMW 318d TouringJämförelse: Audi A4 Avant 2.0 TDI vs BMW 318d TouringJämförelse: Audi A4 Avant 2.0 TDI vs BMW 318d Touring

Hjältar i försäljningen på många europeiska marknader, Spanien salonger med välbekanta kropp har ännu inte slutförts sticksågar kommersiellt ... även i Audi A4, till exempel, börjar dessa versioner utgör nästan en tredjedel av sin försäljning. Det är en trend som vi tror kommer att förändra, och redan vi sakta ser rytm som samhället vända sig till en familjens livsstil allt aktivare. Men i dessa organ bör också tävla Nu, naturligtvis, med SUV monopolisera allt idag. Ja, som ännu inte ryckas med mode mot fordonet hela vägen nu hitta dessa nya Audi A4 Avant och BMW 3-serien Touring, otvivelaktigt bilen.

Audi A4 och BMW 3-serie hemfamilje~~POS=TRUNC varianterExtra cm hög i den bakre radenmer användbar kapacitet trunkautomatisk grindnätverks~~POS=TRUNC separation12Vfällbart ryggstöddet finns alternativ att för 5000 euro mindreupp till 100 liter boot reall VW eller Ford är antingen pågår eller Audi och BMW

gratis online värderingAudi A4 Avant och BMW 3-serie Touring: ojämlika duell?

Och det är en bra och användbar utrymme i vilket fall som helst, Audi A4 Avant och dessa BMW 3-serie Touring look idag i första hand en förfining, dynamik och utföra kvalitets Supreme. Och även med nyanser, vi talade om två ... trots anländer vid olika tidpunkter generations. Audi A4 Avant debuterar den 5: e saga i en salong som praktiskt taget bara behåller känslan av manuell förändring och estetik, som alltid i Audi, mycket continuista. Resterande slöseri med nyhet och teknik.

Utvecklats på MLB nya VW Group plattform, att den stora Audi längsgående motor, är Audi A4 Avant nu en annan familjemedlem som ärver mycket ny teknik Audi Q7 ... inklusive upp 30 Körning assistenter. För sin del, detta BMW 3-serie Touring är faktiskt en uppdaterad modell 2012, presentera ja renoverade motorer, ett chassi justering och bättre utrustning, men fortfarande i grunden samma bil.

BMW 3-serie Touring vs Audi A4 AvantAnge Audi A4 Avant och BMW 3-serie Touring och varumärke som en del skillnader. den Audi är nu en poäng före som uppfattas och material attraktivare prylar ... även om många ja du kommer att tvingas att kassan. Ett exempel är hans box konfigurerbar Virtual Cockpit 12,3 inches, 590 € transporterar dig till en annan tid av information. Ändå måste vi inse hur väl BMW uthärdar miljö, framför allt med ditt navigationssystem Professional innehåller 8,8-tums skärm i mittkonsolen för att inrätta ett multimediasystem än idag referens.

Audi A4 Avant 2.0 TDI vs BMW 318d Touring: kallt uppgifter

Vi kommer inte gå långt för att uppskatta utrymmet, eftersom det är nästan modelleras på de två familjen sedans: i en centimeter inre alltid ovanför BMW 3-serie Touring, med något större trunk i Audi A4 Avant. Ingenting egentligen som kan svänga valet. Så bedömer inslag två dieselmotorer, fullständigt rekommenderas och att göra två mest intressanta familjebilar, även om de passar.

den 2,0 TDI-motorn 150 hk av Audi A4 Avant Det är idag diesel tillgång Denna välbekanta, och säkerligen tillräckligt bra även med manuell växellåda. Under tiden i BMW 318d Touring fick på: Även om Nedan följer en 116 hk 316D, dessa 150 HP-erbjudanden visar sig vara mer lämpligt än en 316D och något helt rätt för en familj. Båda versionerna av BMW Diesel, ja, utgör de nya modulära motor familj "Efficient Dynamics" på varumärket, dela många bitar, minskar en balansaxel vibration som spänner och distribution Double twin-turbo. Resultatet, exemplarisk ... och av en automatisk ZF 8-hastighet efter delighting i BMW för sin jämnhet och hastighet. Detta ZF automatisk växellåda BMW klargör tillbaka idag för att ändra automatisk S Tronic dubbla kopplingar Audi, skarpare och nästan lika snabbt.

Redan pågår, både Audi A4 Avant TDI BMW 318d Touring som visar en arrogant ordning enligt och en sträckt, att behöva trycka ytterligare kalkade vikt i båda familjerna. särskilt omnämnande eftersom det för BMW kan alltid vara en liten prick framför TDI prestanda: Roadside tillbringar 0,3 l / 100 km mindre (både du flyttar nära en extraordinära 5,0 l / 100 km i genomsnitt) Och det är också i nästan alla 0,2 sekunder snabbare mätningar. Maximal jämlikhet i alla fall där BMW, naturligtvis, inte anklaga sin teoretiska tjänstetid. Eller ser bakåt, där Audi A4 ingen slutar att dra nytta av deras större modernitet, men sedan rullande imponerar med adaptiv farthållare med sylt funktion samt deras avanzadísimos Matrix LED-strålkastare eller i synnerhet med dess prediktiv effektivitet assistent med intelligent dödläge och, med användning av data från kameror och navigering raskar även vid beräkning av närheten av en rondell, till exempel. Men låt oss lämna åt sidan de kalla data.

Audi A4 Avant vs BMW 318d TouringAudi A4 Avant och BMW 3-serie Touring Behavior

Ja, porquepese dess starka resultat, det är där BMW 3-serie och räkningen går tiden ... jämfört naturligtvis med denna nya Audi A4 superb. Och är att i dagens Avant känns som du är nästan i en miniatyr Audi A8. Isolering och kör förfining är superb, med tystnad mycket högre vals den tuffaste och typiska BMW salonger och representation.

Mycket mjuk, komfort suspension Audi A4 Avant är, Dessutom, svävande. Du kan montera serie dämpning, fastare sport (400 €) eller elektronisk adaptiv (1150 €) ... men se och känna hur de senare verken, utan tvekan välja justerbar. Det är där du hamnar i en Audi A4 Avant upptäcker att förutom extremt bekväm, särskilt vig. Mycket neutrala reaktioner utan tröghet på stöden, med ett mycket bra ämne och en bakre elektronisk styrning som knappast aldrig skulle ingripa (och när de gör, eller anteckningar), i dag även dynamiskt sätter repen BMW 3-serie... och säger.

Ja, för om något belyser denna BMW 3-serie Touring, snarare än förfining (inte illa), är den av sportighet. Det är sant att jag fortfarande känner här, att satsa ges komfort till idag över hela BMW range: den kropp är redan något lösare. Men ändå är det fortfarande en direkt salong, med en mer informativ och snabbare än Audi A4 riktning med en touch bakre framdrivning och stimulerande att göra delaktig känner alltid köra.

Baksidan av BMW 3-serie Touring, Naturligtvis är det mer delaktighet och mer påträngande bistånd, men en mycket smidig familj. Och att någon av dess underreden, tre i Audi A4: standard, sport M (445 €) och adaptiv chassi M (1255 €). En slutändan alltid speciell familj Touring och när debuterar och BMW ny generation, ger mycket att prata om. Men det kommer att 2018 ... och under tiden, det är ingen tvekan om att förfining, teknik, komfort och utrustning, Audi A4 Avant är nu på en högre nivå. BMW bör fortsätta sin välbekanta chase: Audi flyr.

Du kanske också är intresserad av:

Audi A4 vs BMW 3-serie och rivaler

Familjebilar som förbrukar mindre

Normal eller familj sedan?