BMW 330e: testa en mycket sportig och effektiv 3-serien

Vi testade den nya BMW 330e en mycket speciell serie 3Vi testade den nya BMW 330e en mycket speciell serie 3Vi testade den nya BMW 330e en mycket speciell serie 3Vi testade den nya BMW 330e en mycket speciell serie 3

BMW 330e kan ses som en 3-serien så speciell ... nästan som en M3. Nyckeln i detta hybrid plugg det vill säga, plus en fyrcylindrig bensin och 2 liter, har en andra motorn, den elektriska och 65 kW och inbäddade i den automatiska växellådan. Hans energi kommer i tillägg till ett batteri som är under bagageutrymmets golv.

BMW 330eEndast att el, denna BMW 330e kan röra sig som en rent elektrisk sedan Under vissa förhållanden, alltid med låg effektbehov, en uppmätt acceleration eller hastighet upp till 125 km / t. Dessutom, naturligtvis, kan du arbeta medan 2-liters supercharged 184 hk (erbjudanden CV joint 252 Total), Så BMW 330e är väl i stånd att uppnå prestanda liknande andra modeller av intervallet engined sexcylindriga ...! den 0 till 100 km / h som registrerade kommer att driva vår Technical Center i 6,2 sekunder, medan dess omkörning 80-120 km / t på bara 4,1 beslutar sekunder. Dessutom, känns vig, även om vikten är hög: de tre serierna fyrcylindrig diesel med tyngre vistelser ... och 1.600 kg denna 330e tillbringar mycket av 1,700 kg.

En annan fördel med denna BMW 3-serie så speciellt är att ha motorns arbete Strömmen minskar uppenbarligen bränsleförbrukningen. Men vid normal användning, om vi betraktar kostnaden för både energi, bensin och el, kostnaden per kilometer 330e blir mycket lik en 330i, till exempel. Eftersom det uppmätta vår Technical Center, salong spenderar 8,1 l / 100 km i stan och 6,7 l / 100 km motorväg.

BMW 330e: el för att driva

Vad aldrig har det andra nämnda BMW 330i är förmågan att arbeta enbart med el, inte längre genereras av rörelse av bilen som konventionell hybrid kinetisk energi som lagras i litiumjon, liksom en Toyota Prius, till exempel, men gör det också med effekten som mottas via en kabel konventionell nätverk. sålunda, på bara tre timmar (Sex med en plugg av låg strömstyrka), BMW ladda batteriet allt, tillåter då måste energi att göra mellan 30 och 40 km till en kostnad mycket lägre att om vi använde bensin i denna resa: a 4,05 euro / 100 km. Vi har också sett hur i en timme inkopplad hemma, det ger sedan minst 11 km i elektriska, när du flyttar läge Spara butiker inte bara el utan också genererade snabbare sedan kan användas.

Om vi ​​har möjlighet att göra alla turer endast tankas el, lämnar bensinmotor "reserv", den BMW 330e då att kunna få lägre kostnader per kilometer BMW 318d ekonomisk och 320d... även om bilen priset är också mycket högre: den 45.300 € av BMW 330e kontrast till 35.000 euro 318D eller 37.900 320D Efficient Edition. Kostnader faktiskt jämnare än en 330i.

Vi inbjuder dig att prova den nya BMW 3 Serien Klicka här, det är väldigt lätt

redan inuti, detta BMW 330 och erbjuder en instrumentpanel som den andra 3-serien, med undantag för dess genomförande eller eDrive knappen: Det är vald från bil (PBX definierar vilken energianvändning) Max (Elektriska endast) och Spara (el reserver). Displayen kan ses hur hybridsystemet fungerar, konsumtion av både motorer och energiflödet mellan komponenter. den beboelighet, under tiden, inte varierar med elektrifieringenDenna 330e är så rätt fyra platser som en bra kompakt. Precis nedanför batteriet, förlorar nästan 100 liter bagageutrymme.

Ytterst BMW 330e är intressant eftersom övertagande mål, inte bara för den låga kostnaden per kilometer när du kan komma åt ofta en plugg, utan också för dess mycket bra prestanda om vi tar i batteriet. Och det är också intressant för fördelarna kopplade till deras tillstånd plug-in hybrid: Möjliga tillgång till stadsområden begränsade till trafik, parkeringsplatser eller kostnad ORA cirkulationen genom bilpool körfält även med en enda person, bland annat.

Du kanske också är intresserad av:

Så kommer nästa 3-serien och nya BMW-motorer

BMW kommer att lansera en elektrisk X3

Så kommer den framtida BMW X3