Test: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luft sports

Test: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luft sportsTest: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luft sportsTest: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luft sportsTest: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luft sports

BMW 1-serie, pris, bilder, information och videonär 2004 BMW Han bröt sig in i kompaktsegmentet med Serie 1, Han gjorde det hans sätt med en bil fokuserade tydligt dynamik; därav bakmonterad motor Längs maximum centrerat bakom framaxeln, som trots i stort sett begränsat sin beboelighet erbjuds en unik beteende, när de skapar en bil full av karaktär.

idag, Han har förlorat en del av det väsentliga, till förmån för en mer balanserad i andra avsnitt, men utan att avstå dess grundläggande DNA framdrivning / längsgående motor. De kör nya tider, där effektivitet och funktionalitet är prioriterade. Därför, i denna uppdatering av den andra generationen, som föddes 2012 och som vanligt föryngrar den halvvägs till sitt kommersiella liv, kom fantastiska nya förslag.

Ett nytt hjärta

MOTORVÄG testet en BMW 1-serie

Som är mest slående är att av de tre-cylindriga 1,5 motorer, både bensin och diesel, med 116i och 109 hk 116d 116 berör oss här. Det finns även en version EfficienteDynamics 116d Edition, (Också från 26.100 €), Med en pump frånkopplingsbar kylning, den specifika regleringen av trycket i förbränningskamrarna, galler aktiv ventilation och andra åtgärder Efficientedynamics hans bröder (energiåtervinning broms deaktivering-tillbehör elektrisk styrning , Stopp&Start fortfarande fungerar något brysk, körläge "Eco Pro" och optimerad luftflödet framför, strålkastarna och huva) kjol, får en genomsnittlig förbrukning av homologe 3,4 l / 100 km med en utsläppsnivå 89 g / km.

BMW 116dEn driv vi vet av serie 2 Aktiv Tourer och nya Mini, med: common-rail injektorer magnet injektioner av upp till 2500 bar och en VGT som lovar en snabbare respons. pågående överraskande mycket positivt hans nöje att använda. Så det verkar inte ha denna arkitektur, ser mer ut som vad vi är vana vid en fyrcylindrig, utan de irriterande vibrationer är typiska för dessa motorer. Något som också bidrar starkt kända och reviderade automatisk transmission genom momentomvandlaren Steptronic 8 hastighet (2396 €) vår testenhet, som överför en enda vibration till hävarmen. Något som säkerligen inte kommer att hända i 6-växlad manuell, vilket som en nyhet, vilket minskar automatiskt tillämpar en stroke accelerator för att frigöra foten från kopplingen som möjligt att anpassa hastigheten på motorn och axeln primära box; föra i sportig körning bakaxel blockeringar efter en kraftig minskning undviks.

Inte heller ljudet av denna tricilíndrico är högre än vanligt, medan vår sonometer dikterar att upp, Babblande är den mest premie om alla sina konkurrenter. Dess makt leverans mjuk och mycket linjär, med beröm elasticitet för att vara en 1,5-liters enbart diesel. Jämfört med föregångaren, accelererar något mindre, men fortfarande över genomsnittet, och ger något mer att återhämta sig. Cubic boss! Och överraskande, varierar knappast konsumtion. Dessutom ökar något, speciellt på vägen.

dynamik M

BMW 116dPer rack, även om det inte längre att så sportig karaktär den första generationen av dessa bilar är ännu inte tillåta stor glädje till din ratten. Bland de bidrag avsluta 'M idrott' testenheten är en starkare dämpning, med kortare fjädrar, vilket lägre med 10 mm höjden av kroppen till golvet, som tillsammans med de 18 "hjul med breda däck profilen 40 före och 35 bakom kan leder oss att tro att vi har en konfiguration i vilken en hel del komfort går förlorad. Och ja, det är sant att dämpning svaret är mycket fast men inte torra reaktioner att straffa de åkande.

Så "gummi" stöder en god fart kurvtagning, men förmodligen också ansvarig för framhäva din understeery karaktär, som snabbt det tenderar att öppna väg ut ur kurvan när vi angett hastighet förbi. Något som lätt korrigeras vid lyft av gasen och även vid bromsning, men återigen så "gummi" också återstår en del agility i den bakre, att om vi inte är exakt i våra rörelser inte hjälper oss alltför mycket att runda hörnen.

Utan att få spela in avstånd, Vi gillade bromsarna så din touch som kraftmätning, men den elektriska styrningen fortfarande inte övertygad. Vi diskuterade i det förflutna sitt brist på precision och artificiell touch, Jag gick hon snabbt tvungna att göra kontinuerliga justeringar, vilket accentueras i M Sport och Servotronic, nu standard. Det är synd, eftersom med en bättre startpunkt skulle högre poäng i detta avsnitt.

Designad för föraren

i dess hytt den förändringarna är små, med material och en god kvalitet utmärkt körställning, vilket möjliggör mycket lägre bänk och ta mycket raka ben. Särskilt i versioner med automatisk. Livability är inte dess starkaste punkt, men tack vare en generös strid -2,69 meter- erbjuder mer utrymme än väntat. det är av vilka ger större bredd i baksätet, även om benutrymme är i mitten och båda åtkomst och avsluta kabinen hämmas av formen på dess bakdörrarna och att den sida av dörren skjuter ut över planet för ryggstödet. Stammen är genomsnittliga, men det är mycket lönsamt för sina raka linjer, även om lastplan är ett steg under access.

mer näring

En annan punkt där mer uppfattas förbättring i utrustning, med element seriell som tidigare var frivilliga eller inte övervägs, såsom luftkonditionering, den LED-strålkastare, den lätta och regnsensorer och skärm 6,5 " bland annat. priset är också lägre i många av de alternativ som, som vanligt, gör en nästan oändlig lista.

Det finns en grundversion som låter dig välja mellan ytterligare fyra finish. Alla inkluderar förändringar i dekoration både utanför och inne i bilen. den fördel, av 1.300 € lägger också till 17 "hjul, farthållare med bromsfunktion och bakre parkeringssensorer, element som också finns i följande utföranden. den Urban och idrott inbegripa en utlägg av 2600 €, med utökade paketet belysning, klädsel blandväv / läder i första och sportstolar för den andra. Den mest omfattande och dyrt är det M Sport (3.600 €) test med sportstolar i tyg / alcantara, trim i högblank inuti, sportig dämpning, stötfångare och sidobrädor M och M ratt bland annat.

Med den plus automatisk växling deras stiger till € 33.146, så redan fastnat medan utgifterna bör välja den 118d 150 hk, att 2.200 € Mera Det ger oss möjlighet att njuta av en nivå av prestanda och förfining, betydligt högre.