Jämförelse: Audi Q5 Hybrid vs Lexus NX 300h och Volvo V60 Plug-in Hybrid

Jämförelse: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridJämförelse: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridJämförelse: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridJämförelse: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in Hybrid

Långt ifrån att vara specifika modeller som den första hybrider, idag är en annan version av många områden. För sin historia och erfarenhet, Toyota / Lexus Det har blivit standard i ämnet. sedan första Prius (1997) Toyota han har "patent" den hybridfordon, kombinera en bensinmotor annan elektriska. Med elmotorn i stånd att ensam flytta bilen; princip flytta i stan vid låg hastighet för ett par hundra meter och stöd termiska motorn acceleration, den hybrider den erfarna japanska tillverkare De har förtjänat sin trovärdighet genom få bensinförbrukning ekvivalent med den bästa diesel~~POS=TRUNC modeller~~POS=HEADCOMP jämförbara.

Audi Q5 Hybridmed en andra elektrisk motor kopplad till den bakre axeln, Lexus Han vände hybrider modeller med specifika egenskaper 4x4 och han använde den för att föreslå den första SUV hybrid: RX 400h. Detta är den konfiguration som presenterar nya NX 300h (Det finns också en 4x2 med en enda elektrisk motor), som kombinerar 2,5 bensinmotor 155 hk, med två elektriska: En kraftfull framåt 143 hk mycket deltagande ensam eller stödja förbränningsmotorn (kombinerad maximal effekt är 197 hk) och en bakre 68 hk med mycket specifika ingångar: den start av marschen, låg stark acceleration eller förlust av motoriska färdigheter framaxeln.

Med en kapacitet på Eldrift endast upp till 1,5 kilometer och upp till 60 km / t lätt användbara, NX 300h gör sin energieffektivitet en verklig bedrift, särskilt i staden, med hänsyn också projektionen av en superb fordon liknande storlek och kapacitet.

recept Audi i Q5 Hybrid passerar bifoga ett kompakt (och inte mycket kraftfullt) elektrisk motor den automatiska transmissionen (i stället för momentomvandlaren), som utan strukturella modifikationer med avseende på en Q5 quattro, den hybrid har inte mer med permanenta fyrhjulsdriften. den Q5 används som en huvudmaskin 2,0 TFSI bensin 211 hk, får stöd 54 elektriska CV (effekt maxim kombinerade 245 hk).

V60 Plug-in HybridLiksom i Lexus, Det har också tillräckligt elektrisk kapacitet att köra ensam Q5 för 3 kilometer och upp till 60 km / t, men långt ifrån det så enkelt heller sannolikt få det som i den japanska modellen. Med hänvisning Lexus i Q5 känner väldigt lite deltagande elmotorn: Bara ibland när du börjar mycket försiktigt marschera stöd parkeringsmanövrar eller när du accelererar mycket stark.

I detta avseende, Q5 Hybrid är bilen mer konventionella och även alla tillvägagångssätt verkar inte vara som i Lexus, skräddarsy allt att prioritera låg strömförbrukning. Motorer och växellådor talar om en mycket olika filosofier. den Audi Q5 Hybrid är en bil mycket mer temperaments och motorsport den Lexus, och det verkar vill att deras hybridisering a plus effekt utan att avfyra konsumtion, inte minska deltagandet bensinmotor med elektriska att minska bränsleförbrukningen. Bara helt enkelt jämföra vad går varandra och vad de konsumerar (Lexus NX staden hälften i Audi Q5) för att kontrollera hur olika deras metoder.

Lexus NX 300h interiörden sist att presentera sina meriter har varit volvo. Och överraskningar med idén om hybrid den har. Efter mindre övertygande PSA förslag, volvo Han har också valt Dieselmotor som drivkälla, om någon av sig själv ljusa och effektiv blocket 5-cylindrig 2,5 215 CV arbetar med en konventionell automatisk. på bakaxel placerar en 70 hk elektrisk motor. Individuellt eller kombinerat (Volvo inte tillkännage den totala effekt, som inte är detsamma som att lägga till maximum av båda motorerna, inte matcha deras maximum vid samma punkt) mycket deltagande i dynamiken i bilen, samt att bevilja V60 AWD, vi kan tvinga (AWD-tangenten) För att vara permanent upp 150 km / t. Men det som skiljer V60 av sina konkurrenter är dess kraftfullt batteri (10 gånger större kapacitet än Audi), som också du kan ladda i en 220-volts vanligt nätuttag och gå upp 50 kilometer (I teorin) i rent elektriskt läge och upp till 125 km / t.

På detta sätt, Volvo introducerar oss till elektriska värld, specifikt vem det är bara dagligen med en intervall av ca 30 km och har en anslutning kontakt och mellan 3,5 och 7,5 timmar (Beroende på kabeln linjen) att lämna hemmet med fulladdat batteri.

i praktiken

Som mekaniska alternativ och som syftar till att minska utgifterna fossila bränslen och skadliga avgaser, den volvo Det är inte bara modellen konsumera mindre i hybridläge, dess nivå också prestanda är mycket hög. Och även den använder sin eldrift för att öka tonhöjd dynamik på halt underlag.

som elbil Det är på en annan nivå, liksom hybrid Det är själva modellen kan lagra mer kinetisk energi broms- och inbromsningar och retornarte igen flera meter elektrisk räckvidd, Förutom exploaterbara högre hastigheter cirkulerande utanför staden. den tung vikt av V60 Det är mer ett teoretiskt problem. I stället är det tveksamt liten trunk återstår att använda en generös batteri.

Det inre av Lexus är mindre eller inte konditionerade och även om NX inte har rent elektrisk kapacitet V60, som hybrid för många gånger om det gör det. Med lite engagemang från din sida, den Lexus NX Han är kapabel rulla ner många gånger elektriska i city och väg sylt. Dessutom dess mekaniska kombination det är mycket raffinerad, av mjukhet, buller och linjäritet dess förändring typ CVT, att ja, starka accelerationer simulerar en slip imma operation mest angenäma övergripande hittills.

yr Audi Q5 där mycket lite du känner din ineffekt och om du går med din grafik, kontrollera värmemotor är frånkopplad just i retardationer eller stående. Inte längre bilen med mindre effektförhållande och du undrar om så lite värt höga investerings. Om du ett åtagit sig att orsaken, det finns versioner TDI effektivare och om vad du vill ha är ett stimulerande bensinmotor version 225 hk TFSI Quattro är så snabb, inte förbrukar mycket mer och kostar mindre än € 15.000.

den utropspris på Lexus hybrid verkar inte. Eller handelspolitik eller på grund av varumärket har många års tjäna pengar denna teknik, NX 300h har de fördelarna med en hybrid och jag ser ingen nackdel det är inte utmärkande förändring och som alla hybrider, vet vad som händer med livslängden på dina batterier.

Video: så de testar MOTORVÄG