Honda Civic Type R är den snabbaste GTI?

Testet Honda Civic Type RTestet Honda Civic Type RTestet Honda Civic Type RTestet Honda Civic Type R

den nya Honda Civic Type R är inte en normal bil, alldeles uppenbart ja, men det känns också att köra. Det har förändrats mycket jämfört med förra på insidan, men sport konceptet är detsamma. När det finns en allvarlig förändring i lutning ikonen bil fans acceptera. BMW M3 ska aldrig förvandlas till M4 och göra turbo eller turbo Porsche inte har alla sina 911 och ändå, i båda fallen de har gjort mycket bra bilar som överträffar sina föregångare i alla. Det kommer alltid att finnas "hemlängtan" med känslor eller mekaniskt ljud, men inget annat val än att kapitulera till bevisen. A Typ R som inte klipps vid 8500 varv per minut är inte värd att kallas Type R? Sett och smakade som jag säger ja, det är upp till och med överträffar honom. Låt oss se varför.

Den tidigare Honda Civic Type R hade den bästa ramen för sin kategori, åtminstone när det gäller sportighet. emellertid Jag kunde inte göra något mot sina konkurrenter, alla turboladdade, mer kraft och bättre prestanda. Meningslöst att gå igenom snabbare kurva mellan kurvan och sedan om du slita huvudet kurva. Nu skickar utsläppen mer än någonsin, Honda Type R har omdirigerats konceptet de nya kraven utan att överge hela VTEC karaktär som har många anhängare. Utnyttjar en två-liters aluminium med variabel insugning och utblås, modifiering av tid och höjden (inte alltid teoretiska öppningar). Detta större kontroll kan du ta ut mycket av överladdning som också drar nytta av en elektronisk spolventil, med vilken det är större tryckreglering induktion. Resultatet är 310 hk vid 6500 rpm med att skära 7.000 varv! och ett maximalt vridmoment på 40.8 mkg från 2500 varv per minut; det vill säga att Honda har offrat 1.500 varv på de mytiska 8500 tidigare rpm till förmån för en mycket snabbare, kraftfulla och mindre gastón fuller motor, men det fortsätter att komma högst upp, där alla tycker om VTEC teknik vill vara. Missa inte laddluftkylare luft / luft eller oljekylare för förändring. Den 6-växlad manuell växellåda har en närmare relation än vanligt, korta serier spaken (40 mm) och en touch av raser som inbjuder dig att spela med den för alltid. Differentialen är en självlåsande spiralformig med en välbalanserad för vardag och idrotts användning idiot, som Honda säger att de föll 3 sekunder Nurburgring.

Den CIVC ram Type R har allt du behöver för att leva mellan kurvorna. Det är svårt som en tabell, men detta är inte förvånande eftersom innan det var så. Det ökar reaktionsvägar, förstärker och lättar upphängningsarmarna och front frikopplar spindeln, som förutom motstå större laterala belastningar minskar "effekt" autoblocante på ratten. Bakom härdar torsionsstaven i H. antar en realtid adaptiva dämpare, att inom millisekunder hårdhet de varierar både kompression och utsträckning i varje hjul självständigt att anpassa sig till de olika faserna i acceleration, bromsning eller krökt och, välja + R-läget hårdnar 30 procent.

Alla självrespekt R GTI och har olika körlägen rör sig i ett normalt tillstånd eller sport. I fallet av Civic Type R sitt naturliga tillstånd är sportigt och med + R ändrar dimension. Dess hårdhet och sport bara se reaktioner som är jämförbara med Renault Megane Trophy och Michelin SportCup2, lämnar resten som modeller för mer borgerlig touch, oavsett hur snabbt de är. Seat Leon Cupra är en mycket snabb och lätt att köra, är Type R lika utan också gör du ständigt vet att du bär en racerbil, med de fördelar och nackdelar som innebär; Det är en hårddisk. Åtar sig att tillämpa talesätt som inte sticka som skabb, eftersom det är för en kund som söker just en viss känslor och värderingar framför allt som kommer att göra dig mycket lycklig. Så torrt jättegryta lapp på halsen, har en dålig vändradie och bakspoiler retar sikten ... men du kommer inte att bry sig. Det låter trevligt och det verkar som utloppsventilen lagras i handskfacket, eftersom du lyssnar ständigt arbeta som om det vore en WRC. Tabelluppslag utöva tryck på bromspedalen eller gaspedalen plus vatten temperatur, matningstryck, oljetryck och oljetemperatur, och en G-kraft mätare. Om du vill kan du mäta varvtider, acceleration från 0 till 100 km / t eller 400 meter och meddelar dig skriver LED färger optimala tiden F1 växling.

Motorn drar underifrån så försiktigt eller kraftfullt som du frågar. Om du accelererar djup ger intryck av att det finns lite låg, känner provocerade av hans utmärkt grepp eftersom om man tittar på vägmätaren du inser att du kör en hel del. Fronten är mycket lydig och om Frenes senare sällan missar spetsen. Jag gillar din riktning som Megane RS Trophy hittills min referens. Vid de bakre kostnader som du loss och ändå är mycket snabb, den snabbaste kompakt som har passerat genom vår tidtagning i Inta. Det var 5 tiondelar snabbare än Leon Cupra hittills kungen av kompakt A. kontinentala SportContact6 vilket är standard jag gillade mycket. Den måste ta hänsyn till att den självlåsande arbete gör alltid däcket att arbeta hårdare än normalt och i detta fall mycket väl uthärdat hård behandling och kontinuerlig krets, och erbjuder bra förmåner. Om du rullar i kretsen kan hjälpa dig, men du kommer alltid att gå bättre med en Michelin SportCup eller en kontinental ContiForceContact; och eftersom du ändrar dig kan förbättra bromsarna lite mer om sport än vanliga tabletter. Vår enhet bromsning grundas på några kilometer Jag hade en situation som löstes med tidens kilometer och jag var inte ett problem i kretsen.

Interiören är trevligt, med Stora platser och många extra. Om utrymmet är det den största bland sina konkurrenter också segmentet största stammen. Förändringar bakom två platser godkännande, så han tjänar amplitud även om han inte hade varit mer hålla 3 platser normal Civic; 3 dörren om han hade förstått bättre. Att leva med Honda Civic Type R är ett nöje för alla sinnen och det betyder att om du inte brinner för detta kan hamna trött på det. Det är inte irriterande, inte svårt, inte heller mycket indiskret om man tittar på den passion i din miljö nödvändig men kan inte känna samma sak. Om du tittar noga dess utrustning och erbjöd mycket sports de 34.500 € att kostnaderna inte verkar mig en hel del (€ 37.000 om du väljer GT avsluta vår enhet). Internet test för att sätta sina konkurrenter och du ser att slutet är vem som har det bästa priset. Du kanske tror att jag gillade, men du är inte fel, jag älskade. Jag ser hans estetiska alltför aggressiv, men det är som personliga smak. Sanningen är att ju mer du kör mindre du bryr sig om hur det är utanför, eftersom kärleken. Honda har gjort ett bra jobb i alla delar. Om du vill spåra dagar och kommer att arbeta minns inte ändra detta adaptiva dämpare och fjädring går bra.

Du kan också vara intresserad

Jämförelse: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280

Jämförelse: Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra 280 vs 265

Honda Civic Type R vs Seat Leon Cupra

Márquez, Pedrosa, Bou och Monteiro vid ratten i den nya Honda Civic Type R