Volvo V40 Cross Country D2 Auto, testa Diesel tillgång

Volvo V40 Cross Country D2 Auto, våra test fotonVolvo V40 Cross Country D2 Auto, våra test fotonVolvo V40 Cross Country D2 Auto, våra test fotonVolvo V40 Cross Country D2 Auto, våra test foton

Volvo V40 i 2017 ändra fyrar vilket samtidigt behålla sin form, nu införliva en 'signatur' av ledes Volvo Chris "hammare Thor"Och det släpptes i XC90. Dessutom, även om ännu mindre, grill, prietas varandra mer och mer uppenbart med sin nya avsluta vertikala streck. Å andra sidan, i interiör, den mest betydande är Införandet av nya färger för dekorativa lister.

Men vad som gjorde oss titta på detta Volvo V40 Cross Country Det är inte så mycket av ovanstående, men tweaks göras på dieselversionen mindre ström och mer ekonomisk familj, D2, spendera mindre: om från början, när du bär en 1,6 och hade 114 hk, homologaba med kroppen Cross Country och automatisk växellåda -Den inställning ansikte mindre gynnsamt för konsumtion 4,1 l / 100 km genomsnittliga kostnaden för idag ståtar, Enligt officiella uppgifter, av 3,9 l / 100 km. den V40 "Manuals" Idag homologerade 3,4 l / 100 km

Volvo V40 Cross Country D2 Auto: motorik

Den 2,0 som i den D3 och D4- den Volvo V40 Cross Country Det är praktiskt inte bara minska förbrukningen som verkligen når bortom laboratorium godkännande till den verkliga världen, men också för dess motor gör det mot en legion av konkurrenter med motorer med högre förskjutning och i vissa fall, färre cylindrar, mycket uppsåtligt: ​​om det kan skryta är starkare vid låga motorhastigheter.

den konsumtion, att i en 100 km faktiska användningen förblir vid 5,5 l / -Under men inte mycket låg, i vårt test skjul inte lika ljus som de bästa numren, BMW 116d territorium.

Volvo V40 Cross Country Test D2Men fördelar detta Volvo V40 Cross Country D2 De är mycket rimliga och automatisk växellåda, mjuk och behaglig, men ibland, som de som uppstår när lite snabbare och hastigheten är låg eller medelhög -i retention, till exempel genom att spara deras fokus, och deras sökande efter högsta möjliga växel, kan det tvekar mellan med vilken växel för att stanna. D passerar och i S.

med hänvisning till Volvo V40 automatisk D2 Cross Country Auto, vi påverkar att förändring är inte konst, men lösningsmedel, beslutsamt bidra till körkomfort, förutom att ha en funktion "körning segling".

Volvo V40 Cross Country: så inne

den Inne i Volvo V40 Cross Country slösar Häll personlighet. Och en mycket framgångsrik ergonomi; den synlighet tillbaka, inte så mycket. Bland de förändringar som nya V40, att markera den nya tonen instrumentbrädan trim.

När det gäller instrumentbräda konfiguration, volvo fortfarande dispense i deras kompakta bilar röra skärmar eller stora. Beträffande knappsatsen för att ange telefonnummer, anser vi praktiskt, men ovanligt.

och utrymme i kabinen av Volvo V40 Cross Country? Höjden är nästan tillbaka coupé och omöjligt bredd för tre passagerare eftersom det är en idealisk kompakt bil segmentet för fyra åkande. Vad händer om jag kan säga är att knappast finner en volvo som inte erbjuder någon exemplarisk för komfortstolar. För hans del, bagageutrymme Den har en minskad kapacitet på sina konkurrenter (275 liter, enligt våra mätningar).

Volvo V40 Cross Country: vår slutsats

den Denna crossover beteende Det är inte ändras och fortfarande präglas av en rimlig agility, bacheo även komforten är inte dina starka fjädrar -4 cm längre än en asfalt V40 fast. Den har en bra motor för hur skjuter, men inte det bästa för utförandet: spendera mer än andra av liknande makt. Att trots förändringen, planet typ och momentomvandlare, pekar på besparingar för utveckling eller programmering.

Sammantaget Volvo V40 Cross Country V40 D2 är tillfredställande. Speciellt när ses som en premie, är det billigare än andra förslag till samma effekt och utrustning.

Volvo V40 Cross Country: datablad

TEKNISKA DATAVolvo V40 Cross Country Summum Auto
Motor (*)1,969 cm3 / 4 cylindrar
Effekt (*)120 hk vid 3750 varv per minut
maximalt vridmoment (*)28,6 mkg vid 1500 rpm
Acceleration 0-100 km / t11,0 sek
Maximal hastighet (*)190 km / t
vikt1.536 kg
Real genomsnittlig förbrukning5,5 l / 100 km
faktisk användning på väg5,1 l / 100 km
Real urban konsumtion6,5 l / 100
Bredd / efter140/131 cm
Space ben tillbaka77 cm
bagageutrymme275 liter
prisFrån 33,169 euro

(*). officiella uppgifter, resten av uppgifter, den mätt med det tekniska centret Highway.

Du kan också vara intresserad

- Volvo XC40 nya SUV kommer debut i april

- Nytt i 2017 för Volvo S90, V90 och XC90