Test: Fiat 500X 140 hk 2,0 Multijet 4×4 bil. Cross Plus

Fiat 500X 140 hk 2,0 Multijet 4x4 bil. Cross PlusFiat 500X 140 hk 2,0 Multijet 4x4 bil. Cross PlusFiat 500X 140 hk 2,0 Multijet 4x4 bil. Cross PlusFiat 500X 140 hk 2,0 Multijet 4x4 bil. Cross Plus

Fiat hade den svåra uppgiften att omvandla en bas Jeep Renegade i en charmig och doftande liten SUV 500. Och faktiskt, han har lyckats. praktiskt taget tre bilar i en, Fiat nu markerar sin X i en ny modell med en mycket omfattande svar all användning, men också med ett ambitiöst områdesinställningar, särskilt i sin 4x4 version, kanske passar också för stor för den aktuella marknaden.

Och det är att göra en Fiat 500X 4x4 bara du kommer att ha en 2,0-liters turbodieselmotor och 140 hp; endast en Cross efternamn mycket Campero, erbjuder speciella stötfångare, vakter, takrelingar och 2 cm högt till den extra golvet; och endast också en eXclusivo 9-växlad automatisk växellåda, undertecknat av ZF och idag bara se bra på Honda och Land Rover. Kanske så, om man tittar på den kategori, generar all denna display för en liten urban SUV. Men lugn, kommer det att finnas en massa Fiat 500X, som det angriper marknaden och 4x2 versioner motorer 1.3, 1.4 och 1.6, mer urban finish och priser som börjar under € 17.000.

Fiat 500X motor 2,0 Multijet 140 CV

Denna konfiguration av fyrhjulsdrift Fiat 500X låter nu försöker därför i stort sett ensam i segmentet, men det är också den formel som gör det möjligt för oss att utforska hur långt en svår prestanda ses idag i sin klass. Det är uppenbart att, till att börja med, beslöt Fiat för att återvända till modesegmentet med ett slag av myndighet. eftersom om 2005 öppnade han kategorin med mer blygsamma sedan Fiat Sedici samproduceras med Suzuki (sx4 och tvilling), nu insats är mer långtgående. till stöds av en Jeep specialist och inramade i den italienska gruppen Fiat söker idag för att fortsätta att lägga både bogserbåten har sin tätning 500, nästan blivit ett varumärke nu mer än en modell. ¿Det låter inte som Mini?

Är det en Jeep Renegade?

sålunda pekar till början av segmentet, är nu struktur från Fiat 500X arkitektur "Small Wide" används av Fiat i Grande Punto och 500L, men det utvecklats genom sade en ny gemensam utveckling och Jeep Renegade. Ingenting att göra ... varken med en eller annan, men mycket överraskande är att få bort den senare och hoppa på nya Fiat. Ja, delar de en hel del inredning och knappar, men där Jeep känner en SUV fokuserar mer 'all-terrain', mer kroppsvikt, och mer flexibilitet fjädring och långsam respons, Fiat 500X uppfattar starta en SUV ren väg, ljus och snabba rörelser över med en mycket solid känsla och ökad inneslutning chassi. otvivelaktigt stort arbete grupp differentiering.

Första Fiat 500X: en sport

Vi har redan har därför en första bil börjar låt oss se detta Fiat 500X: nästan en sport. Det är svårt, och inte bara fjäder och dämpare (för övrigt 50 procent styvare suspension i 4x4 versioner ett resultat av deras mer vikt), men också till motorn och sätet. Här nästan det verkar peka på en alltid aggressiv Nissan Juke som du kommer att ha en attraktiv duell. Mycket sitter på motorvägar, något rebotón oegentligheter fast men med en hanterbar torr (det finns de enorma låg profil däck och däck 18 tum Gripa, ja, som havstulpaner!), Är det också vig vändningar och superb bromsning, en front som fastnar på perfektion ... och det med nästan 1600 kg, Fiat 500X Detta är inte precis en fjäder, och dess avancerade automatlåda också råkar vara den sportigaste marknaden.

Fiat 500X Test 2,0 Multijet 140 CV

Jag kommer inte att förneka att driften av den nya automat 9-hastighet är i allmänhet mer än tillräckligt, men inte heller att även levereras av ZF, missar Fiat-gruppen fortfarande spiken i dess ledning och kontroll, reklam och även viktiga nya mjukvarujusteringar. Både kallt att höga krav, något långsamma förändringar, även visar viss slirning resulterat i ständigt märkbar cabeceos kropp, t ex en Land Rover Discovery Sport som rider också. Ja, alltid hålla motorn bortom 1500 rpm, där 2,0 Multijet 140 HP överger sin märkliga kraft och vibrationer för att visa upp, få solvens flytta till en Fiat 500X Uppladdning enligt rytm förvånansvärt livlighet av reaktioner ger, såsom även händer i Juke, en uppsättning som består av en kort hjulbas, hög kropps, lång däcket och en fast suspension.

Jag tycker så levande, som så småningom glömmer 'Sport Mode' med hans kommando `Mood Selector" konsol, något som DNA Alfa Romeo. Sant, vid denna tidpunkt levererar snabbare vridmoment till en bakre tåget därifrån innehåller som kan deras rörelser (förresten, som en teknisk nyfikenhet, som bildas av ett enkelt och effektivt Axel McPherson att köra WRC) och smickrar med mätaren krafter 'G 'och turbotryck. Men det är också sant att alltför spända reaktioner, mycket värre doserat motor / förändring svar. och mer nervös står för Fiat 500X karaktär som jag tror inte att det gör en begäran koncept.

Andra Fiat 500X: an SUV

Vi har sett att det kan vara därför en sport SUV, kanske till och med något tvingas så sätta oss på rätt spår och spelar roterande läget väljaren här gången `Traction", exklusive Cross varianterna i stället för 'All Weather' som erbjuds av 4x2 varianter. Det är där den andra bilen framträder som förvandlar denna Fiat 500X: en hel motorväg.

den lamellkoppling det blir mer aktiv för att säkerställa effektiv AWD och trots denna suspension fasthet, sedan ett svar förvånansvärt slipas över genomsnittet, cementerade i en buffert att fastän fortfarande något för torrt och resor (vi mätte 2,5 cm mindre än en Jeep Gade) det fungerar bra, även åtföljas av känsla av stor soliditet och robusthet som överför denna Fiat 500X. Och, naturligtvis, även av en höjd av 18 cm och anfallsvinklar och utlopp (22 och 33º här) än sina konkurrenter. Självklart behöver du inte lås, Descent Control eller 21 cm från Trailhawk versioner av Jeep Renegade (en annan bra jobb med differentiering), men deras kompetens bortom en rationell användning kan du ge på fältet eftersom som vanligt är gränsen i praktiken sina rena asfaltsdäck.

Och även här, precis i slutet lämnar Fiat 500X en 'Traction' -läge att den innehåller en egen tankeförändring karta nästan trialeras varför bara jag vågar mig nästan en Jeep Wrangler. Räta både att skära 4 cerradísimas första marscher, du verkar att gå med de överdrivna regimer nästan alltid börja med en reducerande: mycket stark, lite framsteg. Som Sport-läget, där du har lagt värde om du behöver det, men jag stanna och definitivt i deras tredje körläge 'Auto'.

Fiat 500X 2,0 Multijet 140 CV

Tredje Fiat 500X: en trevlig SUV

Och det är där du hittar en tredje Fiat 500X och förvandlas till en trevlig urbana SUV ... och inte så urban. Att i det släthet och du utnyttja fördelarna med en ZF förändring börjar alltid i 2: a växel (1: a måste kraft som minskar) och omedelbart ansluter 3, 4, 5 ... skjuta bekvämt i 9: e och bara 90 km / t; att i denna Fiat 500X anpassar sig till marken av cirkulationen, men där vanligtvis kopplar bort bilens bakre att få effektivitet och alltid prioriteras med en rullande anmärkningsvärd kvalitet och god isolering marsch trots sin 2,0 Multijet motor och veteran är inte i dag eller akustisk referens eller raffinerad konsumtion mot nya block 1,6 Diesel: Det har tillbringat i genomsnitt 6,6 l / 100 km. Och det där du flyttar till gator med god sikt trots hans tjocka A-stolpar och framför allt, med en bra smidighet, som stöds av en snabb riktning som ja, kan få mer precision i sin centrala punkt.

Men på denna punkt, ¿Vad sägs om Fiat 500? När du hittar din inomhus miljö grafías i flera anpassningsmöjligheter och i en design funktion som, ja, också hamnar betala beboelighet: Trots sin enkel åtkomst, dess många hål, ett stort utrymme för benen och en nästan platt bakre golvet, bredd och höjd är tämligen bred bakre, senare förlora upp till 11 cm! innan Jeep Renegade. Det är återigen Nissan Juke effekten enda verkliga begränsningen av en Fiat 500X där, om du monterar reservhjul, saknar dig viktiga liter bagage. Tja, och att deras hörbara varningar parkering och säkerhet verkar köpt i ett varuhus. Kort sagt, en mycket bra bas bil, försäkringar, Han rundade tillsammans med sin mest logiska version 1.6 Multijet 120 hk 4x2: Small SUV 'extremist' måste passera liv bra, även passar i pris för att skriva in ett segment alltmer hårdnackad dag och var de också ringa och attraktiva ny dörr Suzuki Vitara, Mazda CX-3 ... eller snart och en kommande Audi Q1. Fiat är på rätt spår.