Toyota C-HR, HR-V Honda och Opel Mokka X: Vad SUV är bättre?

Jämförelse SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-VJämförelse SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-VJämförelse SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-VJämförelse SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-V

Antingen genom sändande bilden, av trygghet erbjudande för sin dominerande körställning hållning eller helt enkelt för mode, av SUV är utan tvekan den snabbast växande kategorin Idag marknaden. Alla tillverkare vill vara där närvarande och erbjudande även så innovativa förslag som den nya Toyota C-HR ... medan den äldre accelerera förnyelse cykler av sina produkter, vilket har hänt med Opel Mokka och X. Nu inför båda modellerna med alltid intressant Honda HR-V, en SUV med lite mer än ett och ett halvt på marknaden, och det noteras för enastående funktionalitet.

Toyota C-HR och HR-V Honda och Opel Mokka X är modeller SUV som a priori kommer de att användas för den dagliga rutinen för att gå till jobbet, gymmet, med familj eller shopping, men också för helgplaner som måste visa sin mångsidighet och övertygande dynamisk kapacitet. Men trots sitt utseende och valör SUV att vi tillämpar, talar vi om bilar som tillbringar större delen av sina liv på asfalt innan vägar eller skogsvägar, än mindre genom trialeras- komplicerade områden där varken dess markfrigång eller tillvägagångssätt och avresa vinklar hinder eller rese suspensioner gör dem lämpliga.

Att gå in i detalj med varje bör noteras först att trots deras likheter i begrepp, komponenterna i trion är mycket olika. sålunda, Toyota C-HR är ur mainstream med sin aggressiva konstruktion och en oöverträffad mekanisk metod som bygger på hybridteknik (ger 122 sammanlagda hk) och därför bort från den aktuella rådande turbodiesel i dag i sitt segment. Inte överraskande delas med Toyota Prius både teknik och mekaniska element. Därför du kommer ihåg mycket på din körning och avmarkera Mokka X och HR-V, SUV och drives av två motorer 1,6 liter Diesel förskjutning (136 hk Opel och Honda 120 hk), med Mokka X som den enda av de tre som kan ha fyrhjulsdrift, vilket ger ett plus både ansiktsbilden som hala ytor.

SUV jämförelseorganToyota C-HR, HR-V Honda och Opel Mokka X: ditt utrymme

Dimensionerna av de tre alternativ plats dem så tydliga och för att kompaktera och högre än SUV derivat användbarhet. Den tidigare något större, även överträffa dem båda komfort inresa och utresa, som ett bättre perspektiv av vägen ... och även vi överraskade av deras stor innerbredd och kanalkapacitet: De kan därför vara mer lämpade för familjer. Trots detta baksätena är också något bara för att rymma tre vuxna, som i de flesta bilar på marknaden. med meter i handen, Honda HR-V står för utmärkt användning av rymden, eftersom det är den bredaste och utmärker sig särskilt när det gäller benutrymme för baksätespassagerarna. Dessutom, stammen är den i särklass mest generösa mycket, även utan tillsats i mätning av de 105 liter extra kapacitet poserar under lastgolvet. Till råga på, den baksäte kan lyftas, som en film, för att skapa en ytterligare region transportera objekt av en viss volym och höjd, i synnerhet när det är önskvärt föra upprätt.

Hans rivaler, Opel Mokka X och Toyota CH-R, i stort sett på delad utrymme... även om subjektiva detaljer som storleken på bakrutor, hanteringshandtag, ett gynnsammare åtkomst eller extra utrymme i baksätet göra det mer lämpligt för Opel Mokka X när mer frekvent användning förväntas baksätet, och lämna Toyota C-HR som en lämpligare för par utan barn eller ensamstående människor för vilka SUV funktionalitet är inte så mycket prioritet ... och ja design och den känslomässiga komponenten.

UTRYMMEToyota C-HRHonda HR-V 1,6 i-DTECOpel Mokka X 1,6 CDTi
främre bredd138 cm144 cm138 cm
bakre bredd132 cm136 cm130 cm
främre höjd90-96 cm90-95 cm90-97 cm
bakre höjd90 cm93 cm95 cm
benutrymme72 cm80 cm72 cm
bagageutrymme420 liter470 liter430 liter

Toyota C-HR, HR-V Honda och Opel Mokka X: stoppur eller känslor?

om De är olika i sin inre kapacitet tre, ännu mer så är i sin körning, det kommer att gå för ett mer aktivt deltagande till en mer avslappnad beroende på SUV vi pratar om. sålunda, Honda HR-V är den snabbaste av de tre modellerna, vilket kan upprätta en känslomässig bindning med entusiasten drivande noggrannhet med tanke på dess kontroller en väljare särskilt manuell växellåda förtjusande beröring inbjuder often- används. hans ljushet, sakkunskapen hos diesel 1,6 i-DTEC motor och en kortare utvecklingen, de kommer att medge återhämtning hastighet lättare utan att ändra redskap, men också är den mest högljudda av de tre, speciellt för att ge sig in i höghastighetståg och Om vi ​​glömmer lagens gränser.

den Opel Mokka X, Samtidigt måste du möter vara den tyngsta Trio (Ett resultat av fyrhjulsdrift som utrustar denna enhet), som bestämmer både dess dynamik, och dess förbrukning framför allt, att även om de är de högsta jämförande förblir fantastiska och demonstrera bra arbete av den nya 1,6 CDTi Opel. Faktum är att även om den slutliga utvecklingen av sjätte växeln är lång, är Mokka in X fortsätter att gå under en lång tid, även när man står inför branta sluttningar. Som dessutom har en första bromssystem, med en touch av något mjukt pedal men inget krävande, kan du glädja förare lugnare temperament, dessa förändringar kommer inte att begära eller få omedelbar Lane agility i kurvor områden prioriteras.

PRESTANDAToyota C-HRHonda HR-V 1,6 i-DTECOpel Mokka X 1,6 CDTi
Acel. 0-100 km / t11,7 s9,8 s11,4 s
Acel. 0-1000 meter33,4 s31,6 s33,2 s
Omkörning 80-120 km / t8,6 s8,1 s9,7 s
Loudness 100 km / t65,7 dB67,2 dB66,3 dB
Loudness 120 km / t69,1 dB71,4 dB70,0 dB
Bromsning från 120 km / t53,5 m56,4 m52,1 m
våg1,488 kg1,411 kg1,528 kg

Den senare, bara i alfabetisk ordning, är Toyota C-HR, en SUV förvånande som inte känner till hybridteknik och låter kostnaderna mycket låg användning, men också bredvid en angenäm användning, med god gasrespons när bilen lanseras genom det gemensamma bidraget av två motorer: bensin och el. Så mycket som använder bensin, ca 10 cent per liter dyrare än diesel, leder den lägsta genomsnittliga förbrukningen honom att vara billigare att tanka (ca 5 euro 1.000 km billigare än Honda HR-V och cirka 10 att Opel Mokka X). Dessutom, om rutterna har att göra med staden eller korta resor, är det trevligare att köra ges prioritet bruk som sedan gör elmotorn, utan ljud eller bränslekostnader i trasiga eller när det är möjligt, och lugn inducera sin automatisk växellåda, förbättras dess svar om de nuvarande Toyota Auris Hybrid åk.

KONSUMTIONToyota C-HRHonda HR-V 1,6 i-DTECOpel Mokka X 1,6 CDTi
konsumtionen stad3,4 l / 100 km5,5 l / 100 km6,1 l / 100 km
konsumtionen Highway4,9 l / 100 km5,0 l / 100 km5,2 l / 100 km
medelförbrukning4,33 l / 100 km5,17 l / 100 km5,54 l / 100 km

Det är sant att, i fall av gränskrav i en rak linje, Toyota C-HR kommer inte att vara lika snabb som sina konkurrenter, men ingen undgår denna användning är inte vanligt i den dagliga användningen av en bil och är också den enda med en multi bakaxel, med de fördelar det kan ge till att köra på asfalt i dåligt skick, vilket känslor av ökad förfining upp, inklusive en mycket bra ljudisolering till över 140 km / t hastighet. Ja, men det är svårare att ha en konversation med den bakre passagerare i Opel, den bästa i detta avseende.

Toyota C-HR, HR-V Honda och Opel Mokka XToyota C-HR, HR-V Honda och Opel Mokka X: Svårt val

Om hittills Honda HR-V är placerad som familjens bil och bättre dynamisk kapacitet och Toyota C-HR som den mest behagliga för dagligt bruk, konsultera pris konfigurator ger andetag varumärkena Opel Mokka X. Och denna SUV slutligen mellan 1500 och 2000 euro billigare än sina konkurrenter, och är inte särskilt dåligt utrustade som standard, men att matcha dess utrustning skulle lägga till några alternativ, som skulle förlora en del av den initiala fördel. Precis tvärtom ochl Honda HR-V, en av de dyraste utgångs, men med en sluten knappt utrustning som han kunde lägga webbläsaren även valfritt element i resten.

den Toyota C-HR, under tiden, Det skulle vara den dyraste av jämförande SUV Om den valfria pack drivhjälpmedel, som skulle väljas av fans att designa och tillämpad teknik, medan Opel Mokka X skulle vara den mest rationella och Honda HR-V för dem som ger mer prioritet till rymden. Kort sagt, vi konstatera att vi erkänner dem som tror att hybrider är här för att stanna, och mer om vi talar om kombinationsfordon avsedda för användning i dagboken genom sin summa bränsleekonomi, användarvänlighet och automatisk växellåda. Även om deras dynamiska prestanda är fortfarande under turbodiesel kan C-HR sig mätas dem, särskilt om vi gillar design och innovation. Slutligen, med ovanstående villkor är vi kvar med Toyota.

Rabatterade priser (mars 017)Toyota C-HR (mellan 24,750 och 29.000 euro)Honda HR-V 1,6 i-DTEC (mellan 23.700 och 28.500 euro)Opel Mokka X 1,6 CDTi (mellan 21.130 och 25,050 euro)

Du kanske också är intresserad av:

Det bästa SUV att anlända under de kommande månaderna

Nissan Qashqai 2017: detta ändrar den bäst säljande SUV

Den nya SUV framtida media