Jämförelse: Nissan Pulsar 110 dCi vs Toyota Auris 120D, mångsidig

Jämförelse: Nissan Pulsar 110 dCi vs Toyota Auris 120D, mångsidigJämförelse: Nissan Pulsar 110 dCi vs Toyota Auris 120D, mångsidigJämförelse: Nissan Pulsar 110 dCi vs Toyota Auris 120D, mångsidigJämförelse: Nissan Pulsar 110 dCi vs Toyota Auris 120D, mångsidig

Både välja ett antal olika förskjutningar, med Nissan motorn med användning av känd Renault 1,5 dCi källa -av nu är det enda tillgängliga alternativet Diesel och Toyota Modell- rida en 2,0 liter egen utveckling. Det är en skillnad som, mycket som andra aspekter förfina logiskt överföras till konsumenterna och samtidigt, definierar personlighet av mekanisk, speciellt vid låga motorhastigheter. Auris, med sina 1998 cm3, är mer trubbig i nedre delen av cuentavueltas och brukar komma ur varje situation om vi tar en lång marsch in, vilket gör att en mer avslappnad körning utan att doppa i förändringen.

annat svar

Toyota Auris 120DDen dCi Nissan Det är lite mer "lata" vid låga varvtal, även om man inte kan säga att svaret är dålig. Ja det är mindre raffinerade än Toyota genom att överföra vibrationer och buller som erbjuder både tomgång och accelerationsfaser intensiva. Istället är mer progressiv på Pulsar kraftutveckling, som 1.700 rpm övervinna stretching med en konstant dragkraft till omkring 4000 varv per minut, medan rival i detta jämförande förfrågningar som inte bär honom bortom 3500 rpm.

Skillnaden på 14 officerare har förblivit CV när båda modellerna har gått igenom vår rullbänk med ett högre maximalt vridmoment 4,5 mkg för Toyota, ett hopp att även pressen har nästan 100 kg mindre báscula- logiskt det återspeglas i accelerationsfaser och återhämtning. De två japanska komprimerar har en lång utbyte utveckling, fokuserade på att sänka bränsleförbrukningen och utsläppen, men också påverka i varierande grad i prestanda. Medan Auris förtjänar en anmärkningsvärt i detta avsnitt skulle Press kvar i en godkänd, eftersom dess mindre agility kräver kommer att förändras oftare. Motparten är konsumtion, eftersom den faktiska genomsnittliga Nissan ligger i närheten av den 5 l / 100 km, medan Toyota har behövs ca 5,5 liter.

Ease hjulet

Nissan Pulsar dCiBeteende, gör mjuka inställning av suspensionen av Pulsar klar hans största inställning till passagerarkomfort, Detta betyder inte att det är en svår bil att köra när takten vederkvicker, eftersom deras reaktioner är ädla och förutsägbara sänder riktning dras noggrannhet och god stabilitetskontroll idiot ger nödvändig säkerhet. Den åkkomfort är en av styrkorna med den nya kompakta Nissan, bara förlorar en del förfining av ljudet av dCi i vissa situationer.

Om Auris, trots att de har mindre än 10 cm hjulbas, har ramen tjänat oss mer effektivt när slingrande vägar som förbinder kurvor, med input från en snabb riktning och behaglig känsla. Det belyser självsäkerhet som Toyota arbetar även i de mest krävande situationer överföra drivande förtroende och körsäkerhet. Sammantaget verkar det som den här versionen 120D Det är en punkt ovanför Press dCi nöjet att använda.

ny referens

Jämförelse: Nissan Pulsar 110 dCi vs Toyota Auris 120D, mångsidigPressen går upp till 4,39 m långa -Dela strukturella element med Qashqai- och rankas som en av de längsta av dess klass bilar. Inside särskilt det belyser det ihåliga benet av baksätespassagerarna, en dimension i vilken blir det bästa i sin kategori och som tar 8 cm till Auris, som ligger i mitten av segmentet. Höjden är också ljus i Nissan, men bredden överensstämmer med många konkurrenter -The Toyota står i detta mäter 2 cm mer-så att i det centrala torget en vuxen, i slutändan, något stram.

Tryck på bålen med 435 liter mätt med vårt tekniska center, Det är också det bästa i sin klass, endast överträffas av Honda Civic, medan Auris med 390 liter mindre kapabla men utan att göra avkall på det här avsnittet.

Våra enheter var utrustade med högsta finish för varje -Tekna område i pressen och Advance i Auris-. Båda inkluderar en mycket stor begåvning. I fallet med Nissan, de vanligaste elementen lägga enheter såsom märker oavsiktligt filbyte, kontrollera döda vinkel kameran 360:e, LED-strålkastare, läder eller webbläsare, bland andra detaljer. Toyota berikar istället sin utrustning med xenon strålkastare, aktiv ljus för kurvor och korsningar, parkeringshjälp system knäkrockkudde för föraren, bakifrån kamera ... Rabatter promenad från återförsäljare ger nytta för Auris stund eftersom Tap fortfarande 'nyhet faktorn' är tydlig i sitt pris.