Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI med det som intresserar dig mest?

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI motSeat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI motSeat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI motSeat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI mot

Denna jämförelse mellan två av de mest populära och attraktiva Seat Ibiza är inte ett ögonblick längre. Han var inte född i lä av debatter om huruvida diesel är det lämpligt eller inte i städerna, oavsett om det är motiverat att två av tre bilar som säljs har denna mekanism eller om mot en lägre kostnad för användning skulle förlora körbarhet och tål mer vibrationer. Om vi ​​tänker sätta ljus turbobensinmotorer och sparsamma som Volkswagen TSI kan få revolutionera bilvärlden som för några år sedan gjorde TDI. Deras argument ges genom att kombinera smidig drift och förmåga att lap upp klassiska bensinmotorer och gasrespons som har lite att avundas en turbodiesel tack vare turbo boost, även om en högre konsumtion av dyrare bränsle, kan betinga sitt överklagande.

För att avgöra vilken är bättre, har vi tagit de två mest moderna motorer sittplats Ibiza, urban bäst säljande 2015 i vårt land. Båda har tre-cylindrig, direktinsprutad, turbo och de två varianterna har ersatt mest rightsizing. Detta är den Seat Ibiza 1.4 TDI i sin version av 90 CV (450 billigare än de hk euro 105) och Seat Ibiza 1,0 TSI 110 hk, Som 450 euro dyrare än den version av 95 hk och manuell växellåda, om läget för de båda utmanare för att minska prisskillnaderna mellan dem.

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI motSeat Ibiza 3 och 5 dörrar, liknande men inte båda

Även frågor som livability, tillgänglighet eller förmåga din trunk idag har en underordnad betydelse, bör det noteras hur Seat Ibiza Det är i mitten av sin kategori i form av inre bredden eller bakre benutrymme och förbättrad vertikalt utrymme. Pricken som sätter det en stam med 350 liter verifieras, är inte bara det bästa av en urban men leder till några kompakt. Intressant, dessa organ om tre och fem dörrar som differentierade knappast skiljer beboelighet bakre utrymme.

De har mer att göra med beteende med livability. Kom att bedöma mekanisk, prestanda och nöje att använda som kan erbjuda. Således, från tomgång och tills gånghastighet gör vindbrus dränker motorn likställa situationen, Seat Ibiza TSI Det är mer lugn och raffinerad, särskilt i kallt, där inte uppfatta skrovlighet den turbodiesel den Seat Ibiza TDI. Som om inte det vore nog, är den automatiska mekanismen stopp och start mjukare och har mindre benägenhet att stanna bilen för att växlingar vid låga varvtal motorn, så det kommer att ge större total körbarhet, särskilt i staden.

Emellertid kan vilken typ av användning som kommer att göras att bli en betydande variation i konsumtionen och öka en skillnad i en variabel bränslekostnader, som i alla fall gynnar Seat Ibiza TDI. Sålunda provkörningar tekniskt center har gått från drygt 0,3 l / 100 km motorväg till mer än 1,3 i den urbana väg för en genomsnittlig skillnad på 0,75 än det nuvarande priset på varje bränsle skulle betala endast överträffas 196.000 km. Denna siffra i sig kan det sammanfatta denna jämförelse, men fortfarande finns subjektiva skillnader som leder till underbygga framgång Seat Ibiza TSI.

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI motDynamiken i Seat Ibiza

Ändå Seat Ibiza 1.4 TDI imponerar av konsumtion som kan få, särskilt i staden, även om dess leverans vridmoment vid låga varvtal inte gör det mycket trevligt. Din manuell växellåda är femväxlad och har en ganska väghållning, med mer kraft från 1750 rpm och 3000, som i praktiken tjänar till att hålla den längsta kör längre utan att behöva tillgripa ändra för att bibehålla hastigheten skytte .

Under tiden i sittplats Ibiza 1,0 TSI Vi kommer att behöva använda mer förändring sedan ha en relation och en nästan identisk final utveckling har vi en tätare styrförhållande, vilket kan göra det möjligt för oss att hålla motorn i dess bra område lättare att byta till hantera switch med viss skicklighet. Om vi ​​lägger till några fler hästkrafter, är det snabbare både maximal acceleration och erbjuda större lätthet att avsluta omkörning utan att flytta länge inga circulemos i sjätte växeln.

men Seat Ibiza 1,0 TSI är en mindre och lättare motor, laddning mindre vikt på framaxeln och kommer att göra dig mindre mindre understyrning än TDI -i som modulerar gasreglaget i en krök kan ändra sökvägen samtidigt konstant styrvinkel: mer gas skulle öppna vägen, lite mindre bly näsan in i den krökta. mer neutral och mer benägna att njuta av kördynamik som gör ramen kommer att bli.

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1,0 TSI motSeat Ibiza vinner TSI

Men tydligen verkar det klart att utan att förringa den Seat Ibiza TDI, detta är inte ett alternativ som balanseras som Seat Ibiza TSI om vi inte är av dessa människor som gick tusen kilometer eller längre i veckan, med en upplaga på flera hundra kilometer. Under dessa förhållanden kan vi inte bara att dra nytta av den stora ekonomin i diesel, men vi kommer också att lämna arbetet till sin sofistikerade rening av avgaser i de bästa förutsättningarna för att de kan arbeta vid det optimala temperaturintervallet, vilket bidrar till dess livslängd.

Men om våra är korta resor, för mindre än 100 km vardera och vi gör långa resor bara ibland bättre att välja Seat Ibiza TSI, Så mycket som det gör ont att gå genom pumpen oftare. 1000 euro ges för många liter bensin.

Du kan också vara intresserad

- Seat Ibiza, video analysera hur insidan

- Test Seat Ibiza Cupra 2016 Seat Ibiza den mest kraftfulla och sportig