Renault Megane TCe 100: ett billigare prov Mégane

Renault Megane TCE 100: prova billigare intervalletRenault Megane TCE 100: prova billigare intervalletRenault Megane TCE 100: prova billigare intervalletRenault Megane TCE 100: prova billigare intervallet

Den nya generationen av Renault Mégane visar bra form. Vi har redan försökt och inför en Volkswagen Golf 1.6 TDI diesel version 1,5 dCi, jämfört mot alla konkurrenter och även ha en enhet 1,6 dCi 130 hk, med vilken vi genomför en långtidstest för att slutföra 50.000 km. Men idag tar vi ytterligare ett steg. Vid detta tillfälle, noggrant testade motorn 1,2 TCe bensin med Direktinsprutning och turbo, tillåter Renault att skapa en Mégane som kostar lite mindre än 19.000 euro, oberoende av rabatterbjudanden, i dag är mer än 2.000 euro .... som leder dig hitta en färdig version Life Energi för drygt 16.500 euro. Bra pris.

Renault Megane TCeMed allt detta är det rättvisande inser också att Renault Megane TCe 100 detta har mer kraftfulla konkurrenter ännu mindre pengar, som Toyota Auris 120T, Press Nissan DIG-T 115 eller Peugeot 308 1,2 110 PURETECH; eller andra, är lika potent, även kostar mindre, såsom Mazda 3 1,5 SKYACTIV-G, Ford Focus 1,0 EcoBoost, Hyundai i30 1.4 MPI 100 eller Kia Ceed 1.4 VVT. Men nyheten alltid vägas.

Renault Megane TCe: låg förbrukning

Framför alla, Renault Megane TCe 100 Detta ger en mjuk motor och tillbringar lite, särskilt i stad, där vi mätt 6,9 l / 100 km i genomsnitt. Och vägkanten spenderar 5,7 l / 100 km. Dessa två aspekter gör honom till en stor stad bil, även om det är sant att han inte skonade styrkor under -languages ​​regim under 1700 rpm- och det visar något i den kontinuerliga krävande slits lämna planen. Det är mer en fråga om motor med en anda av Diesel -den maximal effekt vid 4500 varv per minut, men, till skillnad från dem, som sträcker henne ännu mer i vikt, eftersom detta Renault är avsevärt lättare: Opel Astra bara vad mera är, och ca 30 kilo, eftersom detta Mégane krypteras på vår skala 1,294 kg. Det är, tror vi, Opel Astra dess främsta rival, vilket ger 1,0 Turbo motor 3 cylindrar något högre. Det har till och med den närmaste priset på alla sina utmanare i den händelse att jämföra grundutförandet.

Betyg din bil gratisoch väg, detta 1,2 TCe flyttar till Renault Megane men flytande, ja smugly. Och som vi har sagt, med återhållen konsumtion: inte så lågt som BMW 116i eller liknande Kia cee'd och Opel Astra. Hjälp Istället sexväxlad, med en sista långa förhållande: 47,3 km / t per 1000 rpm, ett rekord överträffas endast 116i BMW. Så det är inte agility som ger motorn vad som bäst avslöjar den här versionen, men chassit som ingenting varnade sina grundförutsättning för deras kvalitet slitbanan på asfalt.

Renault Megane TCe 100: Livet ombord

och ange bedöma deras utrymme, måste inse att Renault Megane TCe 100 här Det erbjuder inte den bästa beboe av segmentet. I själva verket är konkurrensen diskret jämfört med 71 cm bakre utrymme ben. Hans bästa värdet är förvisso den främre bredd: 143 cm. I sin trunk, emellertid kan den skryta ger en förmåga som placerar honom bland de bästa Klass: specifikt har vår Technical Center cubed 410 liter belastning.

Inredning Renault Meganeden Megane platser är bekväma TCe 100, men kanske i sin körställning med tanke på att bromsspaken är inte el- -Här är alltför nära att ändras. den genomförandet av denna version är analog tillgång. Instickdatorskärmen på hastighetsmätaren, är nålen inte radien av cirkeln och utmärker sig fel med gradering km / t i samma färg. Används som digital hastighetsmätare. Det är också klart att den sofistikerade som når Renault Megane andra utföranden inte känt så mycket i detta: instrumenteringen, vilket inte är konfigurerbar förenklas, och detsamma gäller för den centrala skärmen.

Kort sagt, testade vi TCe 100 en Renault Megane är en grundversion, men det verkar inte heller genom att sätta i verket dess chassi på asfalt eller hans bild, och ja mer för sin utrustning. Det är dock klart att detta slät och raffinerad motorn 1,2 TCe reagerar inte sprudlande tvinga strypventiltryck: sant, men inte kärlek. Således ses som en familjebil, kommer bara gå. Det är mer sannolikt att göra det med låg strömförbrukning.

Du kanske också är intresserad av:

Vad Renault Mégane välja? Köpguide

Vi testade Renault Megane TCe 205 hk

Renault Megane, Opel Astra och Peugeot 308: antidiesel kamp