Renault Captur 1,2 TCe 120: testa nya urbana SUV

Vi testade Renault Captur 1,2 TCe 120Vi testade Renault Captur 1,2 TCe 120Vi testade Renault Captur 1,2 TCe 120Vi testade Renault Captur 1,2 TCe 120

Renault Captur 2017, med dess Turbo bensinmotor 1,2 och associerad med en automatisk dubbelkoppling, ställer ett plus i körglädje och komfort jämfört med andra frågor.

Renault CapturEnligt uppgifter från registreringar av nya fordon, Försäljningen av bilar med bensinmotorer plockar kontra Diesel, vissa dieselfordon identifieras av de nuvarande nivåerna av föroreningar och hotade med restriktioner för användning inom en snar framtid. För några år sedan, bensinmotorer "de försvann" marknadsekonomi till argumenten för användning, prestanda och förfining av modern turbodiesel uppnåtts även om man antar det högre inköpspriset, även om det verkar de är tillbaka och i vissa segment avsevärt. I vilket fall som helst, mellan städerna bilar, har bensinmotorer hålls killen eftersom gjutna konton har segrat dess lägre inköpspris (och underhåll) på den högre kostnaden för användning ... en årlig körsträcka låg. Av denna anledning, mellan Diesel 1,5 dCi 90 hk (Inte tillgänglig än i renoverad Captur) Och 0,9 TCe bensin 90 hk, konton som gör att du kan få det bästa valet för vår mest urbana SUV Renault Captur, men i fallet med Version 1,2 TCe 120 hp EDC, Huvudpersonen i den här artikeln. För denna version, snarare än argumentera med siffror, gör det drivande förnimmelser.

PRESTANDARenault Captur TCe 120 EDC Zen
Acel. 0-100 km / t10.72 sekunder
Acel. 0-1000 meter32,55 sekunder
Omkörning 80-120 km / t på D7,56 sekunder
Frenada 120-0 km / t55,9 meter
Loudness 100 km / t66,3 dBA
Loudness 120 km / t68,7 dB
våg1,325 kg

Renault Captur 1,2 TCe 120 EDC: prestanda

den Renault Captur 1,2 TCe 120 EDC Det kommer inte att ta dig att definiera det så snabbt, trots vad som kan du föreslå mekaniska, inte förbrukar lite och kostar lika mycket som 1,5 dCi 110 hk, men du sätter upp och uppfattar kvalitet och mekanisk förfining. På något sätt känner du den bästa produkten Captur, en modell som, efter det att den senaste tidens uppdatering har förbättrat den upplevda bildkvalitet. Mot vissa tre-cylindriga motorer andra modeller (såsom själv 0,9 TEC), den 4 cylinder 1,2 TCe Den har en mjuk, balanserad och tyst kontakt. Ditt svar ger omedelbar solvens, en enkel enhet, i kombination med EDC ändra dubbelkopplingen 6 hastighet, du hittar en mekanisk montering som ger främst körglädje och komfort. Utan att vara utsökt, ger ändra EDC bekvämligheten av all automation. saknas något "finhet" i den första impulsen efter åter sprutar stopp-start-system, lågfartsmanövrar och i vissa förändringar, men tjänar sitt syfte ... eller dubbelt syfte, eftersom det har sekventiell och där, upp och ner växlar från hävarmen själv (ingen kam), verkar det så snabbt och övertygande att det är en dubbelkoppling växling rusar.

KONSUMTIONRenault Captur TCe 120 EDC Zen
konsumtionen stad7,2 l / 100 km
konsumtionen Highway6,3 l / 100 km
medelförbrukning6,6 l / 100 km

Renault Captur 1,2 TCe 120 EDC: deras beteende

Som ram (suspensioner bekväm och trevlig övergripande känsla), detta Renault Captur är dynamisk, men inte snabbt och konsumtion ibland ber hög. Som i alla turbo bensinmotor, över korta avstånd (kall motor) eller hög efterfrågan, stiger förbrukningen exponentiellt mot en balanserad användning. Behöver inte vara dåligt ... förbrukning väg tydlig, men aldrig för att ta itu dCi 110 hk motsvarande. Och denna version inte väljs av antalet din motor, men de känslor av glädje och åkkomfort.

den inne i Renault Captur fortfarande intressanta detaljer. Analysera passagerarutrymmet, verkar det utmärkt lösning glidbar baksäte (upp till 15 cm), som tillåter flera konfigurationslägen inuti. Här verkar det framgångsrika rengörings design och konfiguration styr andra element som utgör interiören. Inte heller är bland annat de många praktiska detaljer, demonterbara täcker alla platser.

UTRYMMERenault Captur TCe 120 EDC Zen
främre bredd135 cm
bakre bredd127 cm
främre höjd89/96 cm
bakre höjd89 cm
benutrymme59/74 cm
bagageutrymme370/485 liter

Renault Captur 1,2 TCe: slutbetalning

Denna kombination mekaniska och förändring -1,2 TCe motor med EDC förändring- höjer körkvalitet Renault Captur, kanske av skäl som subjektiva som finheten och akustiska kännetecken för en bensinmotor och en automatisk växellåda är associerad med. Bortom dess motor, dess höga urbana praktiskhet definierar den lilla Renault Captur SUV.

Du kan också vara intresserad

- Arona Seat, Hyundai och Renault Captur Kona: letar efter den bästa SUV (video)

- Bil schema och nya SUV av Renault och Nissan 2017

- Dacia Sandero Stepway, Renault Captur och Peugeot 2008, det som intresserar dig?