Test: Peugeot 508 RXH 2,0 HDi Blå / 180 Auto är mindre mer

Test: Peugeot 508 RXH 2,0 HDi Blå / 180 Auto är mindre merTest: Peugeot 508 RXH 2,0 HDi Blå / 180 Auto är mindre merTest: Peugeot 508 RXH 2,0 HDi Blå / 180 Auto är mindre merTest: Peugeot 508 RXH 2,0 HDi Blå / 180 Auto är mindre mer

banner Peugeothar de samma estetiska som RXH "engined"Men inte all-wheel drive Som ni vet är det ett system som fungerar endast mycket punktligt sätt, så det är vettigt kanske börja prata om siffror eller konto, som vill se. Denna nya RXH utnyttjar pull som tar marknaden SUV utseende kostar en jättestor 3.950 euro mindre än HYbrid4, summa pengar i livet skulle kunna skrivas av lägre förbrukning av hybridversion, även om skillnaden är liter till deras fördel.

Peugeot 508 RXHstammen också återvinner förmågan hos SW versioner -Det 100 liter normal differentiering; och inte behöva ladda eller den elektriska motorn eller med batterier, är vikten av som frisätts urusla: 160 kg om en positiv inverkan på dynamisk bromsning eller prestanda. Faktum är att denna RXH uteslutande termisk, tillgängligt endast med 2,0 motorn uppdaterade BlueHDI / 180 Euro 6, och inte den 163 hk som hybriden regenerativa värmeväxlaren, till vilket måste läggas en annan 37 hk Eléctricos- och även förnyat växellåda automatisk omvandlare -instead av mindre trevliga pilotado- kopplingen är inte bara avsevärt snabbare än RXH HYbrid4 i någon mätning, men också mer behaglig körning jämförbara förhållanden; det vill säga utom staden, i de allra flesta situationer. Naturligtvis HYbrid4 har också en annan komponent för dem som värdesätter teknik eller de korta resor i all-eldrift där kan sättas något pris, så långtgående korsreferenser mellan dem.

familj SUV

I förhållande till normal familj och lika motor och utrustning, rekvisita och kropp på höga RXH betalas med en hastighet av 1.850 euro, så inte det vara helt klart att detta RXH är den perfekta familjen av intervallet, även om det är sant att för dem som utövar vissa sporter som kräver lämna asfalten, även om de är bara hundra meter, denna högre kropp är en mångsidighet och säkerhet madrass inför mekanisk integritet. Vägarna är sant att endast påverkar beteendet, att vara en av de bästa attributen för 508. Medan mot komfort, känner jag mig mer bekväm och bättre vadderade den RXH från normal SW, vars dämpning serien slår mig som något fast vid beröring familjen resor. Du bestämmer.

Peugeot 508 RXHI vilket fall som helst inte glömma att denna version försökte även andra förändringar som påverkar hela skalan, såsom den nyligen renoverade 180 hk motor BlueHDI vilket gör RXH ännu snabbare än den första GT 2.2 HDi 204 hk, spendera mycket mindre än 2.0 HDi / 163 från tidigare intervall. En positiv förändring i vilken antingen den automatiska transmissionen förs av en förbättrad omvandlare som ger en lite mer smidigt och snabbare än tidigare under bibehållande spaken låsning grov och hårt hela vägen till dess motsvarande korridoren.

strax

Acceleration. Stor motor som inte saknar gott spinn och bra punsch, men deras tider är något sämre än förväntat om makten.

Ändra. Med blockering av omvandlare och förbättrad hantering rutan denna automatväxellåda inte saknar jämnhet eller hastighet, men inte på den nivå som går utöver konkurrensen.

Bromsning. Uppbackad av stora hjul och en stor bromssystem, har detta RXH stannade vid avstånd mycket bättre än de allra flesta 508 testas.

förbrukningar. BlueHDi för denna nya generation motor som redan uppfyller Euro VI, och passerar genom pipen reflekterar dess utveckling. Spendera mindre än tidigare SW 163 hk.

omkörning. automatisk och mer än 40 mkg moment ... Inte undra på deras spontana svar. I den här övningen också förbättrar även den elektriska RXH med sina två motorer driver åt gången.

livability. Utan transformationen tillbaka till hus elektrisk utrustning av RXH HYbrid4, är den inre kapaciteten precis som alla SW 508, och ytterligare utsläpp 160 kg.

Effekt och vridmoment. Vi kan inte mäta det, men det känns: tryck och elasticitet inte saknar den här versionen av 180 hk vid vilken den automatiska växellådan verkligen inte kan utvinna sin fulla potential.

Klang. Det har alltid varit en bekväm och bra rodador med anmärkningsvärd förfining. Denna version har dock varit något mindre tyst.

Bagageutrymmet. Laddar munnen ganska nära marken, djup och mycket regelbunden former, även om dess 525 liter är långt ifrån den största bagage hanterare kategori.