Test: Dacia Duster 1,5 dCi 4×4, tuffing

Test: Dacia Duster 1,5 dCi 4x4, tuffingTest: Dacia Duster 1,5 dCi 4x4, tuffingTest: Dacia Duster 1,5 dCi 4x4, tuffingTest: Dacia Duster 1,5 dCi 4x4, tuffing

mer Och 1 miljon sålda enheter globalt på bara fyra år; nära en årlig genomsnittlig Nissan Qashqai... och mycket högre än till exempel en Seat Ibiza. Det är den första garanti för framgång Duster, Dacia modell som först gick in i en modesegment efter att ha ökat innan den mycket populära Logan och Sandero. Den andra garantin har uppnåtts och även sätta i portföljmarknaderna mer "rika" efter Ryssland, Frankrike rankas idag som sitt andra mål i betydelse och Tyskland som den femte. Och i Spanien, i flera månader, var det också den mest sålda SUV. Faktorer som ger en uppfattning om vad produkten har utvecklats Dacia.

sedan i 1999 blev en del av Renault gruppen, Dacia ingen tvekan om den har haft tid att gå passande pusselbitar som matar den franska tillverkaren och dess allians med Nissan. Bara vi inte förvirra. Det är fortfarande en låg kostnad produkt, och du kommer att märka ännu i vissa brister, båda termine (Du ser fläckar, färdiga att "skruv sett" eller räknare skiljer inte mellan diesel eller bensin), som säkerhet (endast tre-stjärn EuroNCAP, ännu krockkuddegardiner och begränsade bakre bromstrummor), ergonomi (General depthless lite reglering och ratt) eller lite filtrering (Adressen till exempel sänder dig något ojämnt golv, medan bilen låter mycket acceleration). Men det är också sant att i dag når Dacia och bättre anpassas till den genomsnittliga kunden.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43548-5408100a28258.jpgLåg kostnad 2,0.

Så, efter nya restyling, Dacia Duster Exteriör och interiör vinner vistosidad (New optisk, dagsljus eller en ny översikt förbättra deras närvaro) och också funktionalitet (Din mycket rymliga och bekväma utrymme och lägger mycket praktiska rymden ... fönster och dörrar så vidare), plus bättre utrustning: Jag hittade din plats ännu bättre än en Audi Q3 grundläggande dessa dagar. Word. Det är sant att även erbjuder en stor del av sin kapital alternativ, men ändå aldrig hitta samma sak med en sådan värdighet som erbjuder ett lägre pris.

Dessutom, Dacia Duster Range är också mer komplett varje dag. Nya motorer, som Moderna bensin 1,2 TCE 125 hk, De lägger upp denna överlägsna 1,5 dCi Renault, full garanti dragkraft och effektivitet, och nödvändigt om du letar efter, som här en Dacia Duster 4x4: AWD, naturligtvis, identisk med Qashqai och som i Nissan, modifierar sin vanliga vridaxel med ett Advanced bakhjulsupphängning. Variant för övrigt, det vill säga även om € 16.850 split här nästan unik (en Qashqai 4x4 erbjuder inte denna nivå av makt) ... och mycket personligt.

Och det är att om Dacia Duster 4x4 satsningar, bör du också vara medveten om vad du köper: nästan en riktig specialist allround. Och inte bara för att, som alltid, räkna med en generös Duster resor dämpning, 20 centimeter bra ståhöjd och stor styrka, men eftersom fästen alltså en specifik manuell växlings 6, utan korta utvecklingen vi mycket kort.

1:a, till exempel, är närmare en första reducering av en ren off road till en första konventionell, och så stängde som kommer då fram samtidigt i 4: e och 5: e hastigheten. Som tillsammans med en motor med stor respons mellan 1500 och 3500 rpm bidrar till en stark utveckling också omvänt straffar bekvämligheten av väganvändning (Minskning är vassa, bör du alltid dra mycket längre tid än vanligt marscher Jag kan till och med gå ut på 3: e stopp ljus och kraftigt ökar loudness) väl självklart att spendera.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43548-5408100b31d63.jpg

I den nya Dacia Duster 4x4 1.5 dCi du ser så konsumerar nästan 1 liter genomsnitt varje 100 km rivaler, visar en regel 7 l / 100 km på en färddator som standard i överlägsen finish ... och det trots Brand i dag också ECO körläge begränsande acceleration och termisk komfort för lägre bränslekostnader. Om du inte vill ha en Dacia Duster så hård eller halv professionellt verktyg, och om du vill ha det som en daglig bil för stad eller motorväg, Jag råder dig att satsa bättre 4x2 version, 100 kg lättare, med längre ändra utvecklingen och kostnader, och ja, under 6 l / 100 km.

Och, med undantag för en inte alltför stark och broms här också betingad av hans olika däck (Återigen, en annan nick över hans karaktär off road), den Dacia Duster 1,5 dCi annars kommer du att bli överraskad av en mycket bekväm och absorberande suspensioner, en slitbana som placeras på motorvägar, ganska stabilt stöd böjda och snabba reaktioner resultat av sin lätthet: väga upp till 100 kg mindre än, till exempel, en mindre Chevrolet Trax. Ja, den stora hjuldiametern, fäst vid en långsam riktning (upp 3,3 varv lås för att låsa) och med mycket lite hjälp vid låg hastighet, frågar du också "flugsmälla" något mer än normalt i dag på parkeringen, trots den höga synligheten spelas här även till hans fördel. Kort sagt, trots sina begränsningar, Dacia Duster 1,5 dCi övertygar som en mycket stor SUV och high-end priskorrigering verktyget. Idag ingen ger mer för mindre. Även för densamma.