Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: superprueba med alla mätningar

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, noggrann testetHonda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, noggrann testetHonda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, noggrann testetHonda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, noggrann testet

Den nya Honda Civic är mer bil på alla sätt. Till att börja med antar en större kompakt Honda, Den når 4,52 meter lång, gör den till en av de största modellerna i kategorin växer 15 cm framför sin föregångare och tar bort 25 cm till VW Golf, till exempel, men också vinner cm bredd 3 och höjd förlorar 4, erbjuder en mer enhetlig bild och en skarpare siluett.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: choice bild

Dess exteriör design drar tydligt uppmärksamheten mer på vår testenhet och genomgå Sport utrustad med en Plus- aerodynamisk kit med brett diffusor i den bakre stötfångaren och dubbel slående centrala avgas. Honda har också tänkt på dem som föredrar en mer diskret estetik, varför i Civic 1.5 VTEC Turbo kan tillgripa Prestige yta presentera en mer konventionell bakre, Även om denna definition alltid litet hus med alla spår av den japanska modellen.

PRESTANDAHonda Civic 1,5 VTEC Turbo
Acel. 0-100 km / t7,5 s
Acel. 0-1000 meter27,7 s
Omkörning 80-120 km / t i 4: e6,01 s
Loudness 100 km / t68 dB
Loudness 120 km / t71 dB
Bromsning från 140 km / t66 m
våg1,339 kg

Interiören också Det har förändrats mycket. Den åttonde generationen Honda Civic lanserades 2006 var ett banbrytande design, både utanför och innanför -och hade en viss kontinuitet i den nionde generationen, med fokus på förekomsten av en överraskande streck och vågad, med flera skärmar på olika nivåer för instrumentering och estetiska oöverträffad bland modellerna under 10 år.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: tänkande av föraren

Nu, som sitter i tionde generationen av Honda Civic ser vi som upprätthåller ett modernt och teknisk luft, men allt är nättare. Förarplatsen är mycket bra. Sitsen är fast men bekväma, med bra sidostöd bänk -Den kanske klippa att påverkas något och i sitt lägsta läge Det sätter oss nära marken. Inställningarna kan du känna sig hemmastadda direkt-stödet justeras med spak och allt är nära till hands. Meddelande som har funderat mycket på föraren. Även i den bakre synlighet, betingad av en väldigt avslappnad fönster, inte bry bakre spoiler.

Honda Civic 1,5 VTEC TurboInredningsmaterial förmedla kvalitet i utseende och den vård som visas i inställningarna på instrumentbrädan belysa dekoration typ kolfiber. Instrumentpanelen är lätt att läsa och Central digital display, som rymmer hastighetsmätare och varvräknare, kan du varierande utformning och anpassningsbar med diverse information, inklusive ett diagram som visar driftstrycket hos turbo. Multimedia systemet ingår en skärmen 7 '', kompatibel med Android Auto och Apple carplay, som kan ge tillgång till Internet, faller under systemet induktionsladdningssmartphone. Det skulle inte skada menyer som hanterar olika funktioner var mer intuitiv.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: space och bål

När det gäller passagerarutrymmet, om vi jämför de nya mätningar som utförs av vårt tekniska center med Honda Civic ovan ser vi att inga större skillnader, vilket innebär att denna nya generation det är fortfarande bland de största bilarna i sin kategori. Till exempel, markera bredd i den bakre, medan höjden till taket i den andra raden är den minst ljusa nivå, även om läget för sätena Det underlättar boendet människor högre, Ja kommer att märka nedgången i kroppen profil vill sjunga den här området.

KONSUMTIONHonda Civic 1,5 VTEC Turbo
konsumtionen stad7,6 l / 100 km
konsumtionen Highway5,9 l / 100 km
medelförbrukning6,6 l / 100 km

De saknar inte användbar information, eftersom kabinen hittar vi tillräckligt med lagringsutrymmen, en del ganska förmåga att sätta in de små saker vi använder varje dag. Data från vårt tekniska center ger New Honda Civic en trunk 445 liter, som också placerar honom bland de bästa i sin klass, men förlorar viss kapacitet mot sin föregångare och lastutrymme Ingen mycket vanliga former. Dessutom är trottoarerna i baksätet inte längre stiger, eftersom japanska märket har beslutat att avstå från de märkliga magiska antalet erbjudna platser med den tidigare modellen.

Honda Civic 1,5 VTEC TurboHonda Civic 1,5 VTEC turbo: enastående prestanda

den 1,5 VTEC motor 182 hk Det är en annan viktig utveckling i Honda Civic, som en del av ny familj laddad bensinmotor. Nyckeln till denna nya mekanism är i sin mycket låg tröghet turboladdare, som svarar mycket snabbt, även när några avgaser genereras, så att det maximala vridmomentet, 24,5 mkg, Det uppnås vid 1900 rpm, medan direkt injektion är i stånd att kombinera god dragkraft vid låg hastighet med en stark humör vid hög hastighet med stöd av Variable Valve Timing.

Enligt våra mätningar, Resultatet i prestanda är imponerande, vilket framgår av de register som uppnås av Honda Civic, som är i stånd att passera 0 till 100 km / t på bara 7,5 sekunder, slutföra den första kilometer från stillastående i 27,7 sekunder och så explosionsartade förväg fordon sätta "kasta". Effektleverans är ganska linjär och progressiv, men från måttligt varvtal, med ljud förändring det ger också avgassystem Sport Plus version, känslor sväva och intensitet ger inte att övervinna 6500 rpm och ange området skärning. Kort sagt, en motor njuta av en hel del.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: Vilken förändring och vilka bromsar!

Åtnjutande av Honda Civic 1,5 VTEC Turbo också bidrar till en högre grad deras sexväxlad manuell växellåda. Till att börja med verkar Honda övertygad om att den högra inte släpper förändringen, inte för att vi ska hoppa upp ofta, men eftersom handtaget är i ett perfekt läge och linjerna är korta och mycket exakt, konsekvent inbjudande gör sportig körning. Visst det är beroendeframkallande.

Honda Civic 1,5 VTEC TurboMen det finns mer. Honda Civic är baserad på en ny plattform -En 52% styvare tillverkaren, och något och nu har en bakre upphängningen. Driving också upplevd kvalitet; Det ger intryck av att den japanska varumärket har fungerat mycket allvarligt dess chassi. Du vill bara hitta en slingrande väg att dra fördel av sin smidighet och effektivitet vid kurvtagning, eftersom deras tendens till understyrning är försumbar och den bakre hjälper Civic känns väldigt balansera på asfalten och utan elektroniska hjälpmedel tar en oönskad av drivsteget. Tryck och hastighet ledning också lägga när vi letar efter en hög hastighet, och betningsmedlet bromsen är fantastiskt, hantera att stoppa från 140 km / t, med däck 235/45 R17 Michelin Primacy 3 på samma avstånd -66 meter- de skulle en BMW M3 eller Porsche 911 Turbo, finns det ingenting.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: justerad konsumtion

Honda Civic Sport trim levereras som standard med ett plus variabla hårdhetsdämpare, De passerar sportläge genom att trycka på en knapp på mittkonsolen bredvid växelspaken. den fastare Sport program rekommenderas om vi sköt för asfalt i perfekt skick, annars anklagar vissa förlust av komfort.

UTRYMMEHonda Civic 1,5 VTEC Turbo
främre bredd145 cm
bakre bredd139 cm
främre höjd89/95 cm
bakre höjd87 cm
benutrymme75 cm
bagageutrymme445 liter

Och efter att ha gett allt som ger dynamisk nivå, Honda Civic 1,5 VTEC Turbo rundor med sina många förtjänster bensinförbrukningen ganska nöjd eftersom deras Real genomsnittliga utgifterna har varit 6,6 l / 100 km när rivaler som prestanda -detta är närmare Civic kompakt 200 hk från 180 hk flytta mellan 7 och 8 liter.

Slutligen den fullständiga Sport Plus yta och det innehåller en intressant paket driver hjälpmedel i standardutrustningen med Forward Collision Warning, Filhållningssystemet, adaptiv farthållare, trafikskylt erkännande blind fläck övervakning och manövrar alert korstrafik.