VW Golf 1.6 TDI 115 hk, testa Golf Diesel mindre kraftfull

Vi testade VW Golf 1.6 TDI 115 hkVi testade VW Golf 1.6 TDI 115 hkVi testade VW Golf 1.6 TDI 115 hkVi testade VW Golf 1.6 TDI 115 hk

Framväxten av en helt ny eller renoverad Volkswagen Golf är alltid en händelse förväntas av referenstecken. I detta fall; även om detta Version 1,6 TDI Han har förlorat en del mark dynamiskt.

den Volkswagen Golf uppdatering Det återspeglas i olika punkter: framväxten av en ny TSI-motor, en märklig 1,5; de gigantiska steg som tagits mot autonom körning i en kompakt bil, med DSG, som komma i sylt kombinationen av intelligenta hastighetskontroll (ACC) systemet och som korrigerar avvikelser från järnvägs-; eller större pekskärm, 12,3"Redo att känna igen gester av användare, vilket gör det onödigt att röra i vissa fall.

UTRYMMEVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 Advance 5p
främre bredd142 cm
bakre bredd135 cm
främre höjd91/98 cm
bakre höjd96 cm
benutrymme75 cm
bagageutrymme305 liter

Men en del av denna utveckling som markerar Golf 2017 De är också närvarande i grundläggande versioner av intervallet. Det är vad som händer i Golf 1,6 TDI 115 hk med efterbehandling Advance -För ner, Edition; ovan Sport- där, förutom de nya stötfångare, simfötter eller LEDS har redan nödbromssystem med fotgängare erkännande, till exempel. med detta meddelande fordon i den döda vinkeln, den hos filbyte och kontroll ACC adaptiv och intelligent kryssning, mer multifunktions kamera och alert i omvänd, ställa in en valfri paket som kostar 1130 euro.

i strålkastare VW Golf 2017, Nu står för LED-belysning, ersätta den xenonljus. Fördelen tas ut inte bara av ljuskvalitet, också snabbare än urladdningsreaktion. Detta alternativ lysdioder (1260 euro) till helljusassistenten Binder: Välj mellan kort eller lång beroende på villkoren för väg- eller trafik.

VW Golf 1.6 TDI 115 CV InteriorVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 hk: inside

tillgång Inne i Golf Det är känt hur man gör ett hem där allt är där du förväntar dig och allt fungerar med den åtstramning som förväntas att göra det. Kan inte överföra din åtstramning värme eller överflöd av andra bilar, men ingen kan förneka den upplevda kvaliteten. Även med tekniska detaljer. Så med skärmen 8" Sammansättning Media multimedia system med vilket all funktion som standard Golf. Det når inte möjligheterna till en större skärm 12,3"Men nu har stöd för telefonkontroll, ljudkällor ger skötare körning ytterligare information till resan informations dator, etc. Det erkänner också att utan pro-aktiviteten av de största i, till exempel, navigation mellan radiostationer ungefärlig hand utöka storleken eller information från någon av menyerna.

Å andra sidan, avancerad nivå inte införliva färgstarka TFT-skärmen ärvde VW Passat instrumenteringen som stöder en sådan absolut konfiguration: använder välbekanta analog display. Din information är klar med den rikliga datalistan som erbjuds av datorn men nyfiket, bland dem den momentana hastigheten som har Golf 1,0 TSI med.

PRESTANDAVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 Advance 5p
Acel. 0-1000 meter31,7 s
Omkörning 80-120 km / t i 4: e8,5 s
Frenada 120-0 km / t55 m
Loudness 100 km / t66,1 dBA
Loudness 120 km / t69,3 dB
våg1,320 kg

Volkswagen Golf 1,6 TDI 115 CV motorns prestanda

med 1,6 TDI, redan 115 hk, börja intervall diesel den VW Golf. En motor fortsätter som vanligt: mer än rätt i sina prestationer. Accelerationer och-bästa konsumtion förhållande med avseende på sin föregångare, i en känslig (in 0 till 1000 m, är inlämnad 0,7 sekunder); andra värre, nästan omärkliga (0,1 l / 100 km) - är genomsnittliga nätaggregatet / ungefärlig pris men inget överraskande. Till exempel kör en Opel Astra 1.6 CDTI mycket mer och spendera mindre; och så mycket om Hyundai i30, även om 136 hk med 1,6 CRDI. Även BlueHDI Peugeot 308 1,6 120 hk är ljusare i det accelerationer och konsumtion balans den golf på grundval av våra mätningar.

Så medan återvinningarna är otillfredsställande. Förklaringen enkel: Inför omfattande och manuella växellådor sex marscher hade denna motorversioner Golf Bluemotion eller tar Audi A3 med 110 hk-versionen, Här är en fem-växlad införlivas med också en utveckling för att lång eftersmak femte. Orsakar ett gap mellan de mellanliggande kugghjulen, andra och tredje, vilket kräver att vi sträcka mycket man inte bo "hängde" när du flyttar till en annan. Dessutom, det är vad som händer om vi exakt det ögonblick indikator rekommenderas förändring, vilket tyder på upp till tredje när andra når 2000 rpm: den resulterande effekten är att vi var ned, med motorn igång 1200 varv , den punkt där riktigt bra start denna motor område, vilket är ca 1600 rpm.

KONSUMTIONVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 Advance 5p
konsumtionen stad6,1 l / 100 km
konsumtionen Highway5,4 l / 100 km
medelförbrukning5,7 l / 100 km

den sport fjädring är standard på nästa nivå, idrott, men i den Advance, -den ledande standarden Piloted dämpning DCC, Det är inte som här-alternativ som uppfattas grov och mindre med tanke på att spara oegentligheter passagerare än vanligt. Det känns nästan som om det vore den i Bluemotion, den låg effekt versioner som de inte längre inom räckhåll och de hade en hårdare och kortare fjädrar, bland annat. I utbyte för komfort, och det är inte en liten detalj, vad vi hittade i denna Golf TDI Det är enastående balans och körbarhet bok, som är adeln i deras reaktioner. Även bromsar väl, beröring, balans ...