Mercedes 200D 136 7G-DCT, den mest polerade

En Mercedes 136 200d 7G-DCT är premiumkompakt uppdaterasEn Mercedes 136 200d 7G-DCT är premiumkompakt uppdaterasEn Mercedes 136 200d 7G-DCT är premiumkompakt uppdaterasEn Mercedes 136 200d 7G-DCT är premiumkompakt uppdateras

tidigare i 2018 bryta ut fjärde generationen Mercedes Class A -Första med två små MPV och nu med denna attraktiva compacto- uppdaterar stjärnan varumärke tredje med små estetiska inslag, intressanta och innovativa mekaniska förändringar av utrustning. Förutom att förenkla så mycket som möjligt att identifiera dess olika versioner, finner vi nya namn med bokstaven "D" liten för Diesel i stället för Förkortning CDI. Allt för att bekämpa koppar med nya konkurrenter som Mini Clubman, eller general Opel Astra och Renault Megane, liksom dess direkta konkurrenter som Audi A3 Sportback, BMW 1-serie och Volvo V40.

Med mycket små förändringar externt Vi kan urskilja hans föregångare av en ny diamant grill effekt, om undgår integrerat i stötfångaren i stället för de två utgångarna på varje sida, nya hjul designer, piloter, strålkastare full LED-serien och en paragolpes De försöker ge en mer ungdomlig och sportig image. Något som uppnås genom att långt i vår testenhet, utrustad med sport "AMG Line" att för 2,289 euro erbjuder kjolar fram-, bak- och sido specifika hjul 18 " däck 225 / 40R18, skivor frambroms ventilerade och perforerade, suspension fastare höjd sänks och sport management bland annat. Inuti utöver andra smärre kosmetiska detaljer, tillägger sportstolar med röda sömmar, facia formnings kolfiber effekt, främre armstödet, sportpedaler, specifik instrumentering, blandad stoppning microfiber konstläder och tak fodrad med svart.

Bästa finish för Mercedes A-

Det är märkligt att efter att ha granskat den information som varumärket med egenskaperna hos sin reviderade modellen är ett särskilt omnämnande av kvaliteten på förverkligandet inte gjort. I tidiga tester, både Mercedes A Mercedes CLA som inte förbise dessa i uppkomsten av material och justeringar inte erbjuda den meningen att, till exempel, upplevde en Mercedes Class C. I dag får vi Mercedes klass A och inte längre har den uppfattningen, med perfekta inställningar och mer sofistikerade material.

Körläge utgör en bra ergonomi Tack vare sina många regler och snabbt vi är helt identifierade. deras nya säten, även med integrerade nackskydd är mer bekväm tack vare en töjbara bänk i 6 cm och samtidigt njuta en tillräckligt stark fluffigt.

Med en sådan hög midja linje och en C-stolpe som liggande, synlighet från insidan av Mercedes klass A Det är inte anmärkningsvärt, men den största av dessa former vägtull betalas tillgång till baksätena; Det är lätt att gnida huvudet om vi hukade inte tillräckligt. Inte heller är generöst utrymme för att rymma ett barn i barnstolen. Icke desto mindre, både bredd som benet avståndsdata placera den i mitten kategorin. Inte så med bålen, att inte når 300 liter -a Seat Ibiza överträffar 60 liter medan manhålet har oregelbundna former. Åtminstone har en dörr den kommunicerar med hytten efter att sänka armstödet och kan leda långa föremål som skidor.

Mercedes 200 d, med 136 hk som de verkar 150

Dieselmotorer finns mellan försörjnings börjar med 180 d av 109 hk (1,5 Renault ursprung) och fortsätter med ett block av 2143 cm3 i 200 d av 136 hk och 220 d, passerar från 170 till 177 hk. 200 d kan väljas med manuella 6 hastigheter (2483 euro mindre än värdet av denna enhet) eller Automatisk dubbla kopplingar drivna kugghjulet 7 7G-DCT och front- eller alla 4Matic dragkraft (med 7585, en betydande ökning, eftersom det väcker också skatteklass av VRT) genom en lamellkoppling system.

Helt enkelt trampa på bromsen och trycker på knappen till höger om ratten för koppar motorns livslängd. resultat bullrigaI Tomgång som pågår, också aerodynamisk, med Mer än 70 dBA från 120 km / t, men bara i början av att kontrollera sin jämnhet. det är en propeller mycket trevlig, elastisk och med en sådan progressiv respons som leder till fara märkning de utmärkta bokföra, acceleration eller återvinning. Så det står nivå, och även över de flesta rivaler med 150 hk deklareras. Inte överraskande, de modeller som har passerat genom händerna på våra tekniska center, den enda som slår honom i 0-100 km / t är Seat Leon 2.0 TDI-150, som sänker sin prägel på tre tiondelar.

den automatisk växellåda dubbelkoppling lotsas också Det bidrar till jämnhet denna motor, med övergångar mellan växlarna som ger komfort och hastighet, även om sambandet mellan gas och känna kraften är inte lika omedelbar som vi skulle önska. Det liknar avvikelser i momentomvandlaren förändringar känsla. En ny funktion debuterar segling, med motorn på tomgång drar full nytta av tröghet.

Det har varit mycket prat om ankomsten av den framhjulsdrivna Mercedes både klass A och deras derivat, men du måste ta hatten för dem. Vår huvudperson, med denna konfiguration har en utmärkt grepp, också hjälpt av progressivitet om motorn, men framför allt står för Guidad perfekt front. med en fast och korrekt slitbanan, säker körning fel som låter dig rita kurvor ett hjulrörelsen. Det som inte övertyga oss båda är kombinationen av sports dämpning med 18 "hjul, kvar mycket komfort. Det känns fast, mycket fast, men nackdelen är torrhet med vilken reagerar till stötar. Medan vakterna lata krafterna passera nästan slutat i onödan om du inte vill straffa ryggen. erbjudanden två flexibla dämpning, men det är bäst att ta till lotsas; ytterligare 998 euro med AMG line paket. Inte överraskande, med det uppnås en utmärkt kompromiss mellan komfort och effektivitet, med läge justerbar komfort sport med en knapptryckning.

för ruta Det är en av de bästa komprimera med en perfekt främre änden guide, och i detta 200 d en motor som ger bra prestanda och rimlig konsumtion. Synd det höga priset, är det en av de mest eftertraktade alternativ i sin klass av dynamik och kvalitet förverkligande.

Du kan också vara intresserad

Mercedes A Class 2018 med 7 varianter

Klass Mercedes 2016