Vi testade Volkswagen Golf effektivare: e-Golf och GTE

VW e-Golf och Golf GTE, testade vi den mest effektiva GolfVW e-Golf och Golf GTE, testade vi den mest effektiva GolfVW e-Golf och Golf GTE, testade vi den mest effektiva GolfVW e-Golf och Golf GTE, testade vi den mest effektiva Golf

Efter att ha kört fler versioner "konventionell" ny VW Golf Range leerlo- Här kan du också få sina händer på sportig Golf Här kan du läsa informationen Golf GTI och golf R Prestanda- övergår nu att växla och få bakom ratten i VW Golf grönare: den fullt elektriska e-Golf och plug-in hybrid-och deportivo- Golf GTE. Låt oss börja elektrisk Golf, vilket ger fler överraskningar, eftersom det inte längre att bli en stad i högsta grad bil täcka, nu mycket större aktionsradieKom över att tillhandahålla 190 km av autonomi till en mycket mer rimlig 300 km. Finns det några? Taz tid också ... inte alls värde.

Ränta exklusiva tjänster för köpare VW har sin makt, som tilldelning av en fri bil i 30 dagar om året Med en gräns på 4000 km-under de första två åren efter inskrivning. två år än i de från och med idag som planerat nätverkspunkter expansionen laddning, kommer att ha förändrat landskapet för användaren av den elektriska bilen. VW säger att våra vägar och motorvägar kommer att planteras laddningspunkter separerade högst 200 km från varandra. Då, nuvarande snabbladdningsstationer -40 till 70 KW kommer att vara förhistorisk, Det är standardsnabbladdning ovan 300 kW: en "Chute" fjärdedel av en timme Jag skulle ta ut batterierna i ytterligare tre hundra kilometer. Jag särskilt ser inte alltför "rörelse" att se upp detta i ett par år .. Ni kanske tre, men det är klart att framtiden för elektrisk mobilitet gå ner denna väg.

VW e-Golg

-e-VW Golf: nu med 300 km autonomi

Påminner om att Volkswagen Golf Det har just genomgått en utveckling av sortiment, inte ett generationsskifte, så Det fortsätter att ha vissa begränsningar för att förbättra eller lägga till element. Så, i samma utrymme i föregående batteri finns det nu en ny omformulerade och högre energitäthet, nu 35,8 i stället för 24,2 kWh kWh. Och motorn har gått 115-136 hk. VW säger att det är en fråga om saldon: mer autonomi skulle innebära en högre kostnad, mer vikt och mindre utrymme för passagerarutrymmet. Och förlita sig på statistik för att bevisa din makt passar de flesta användare: A 99 procent av förarna De använder bilen eller förorts stad inte tillbringa en dag användning ens hälften av de energireserver du kan lagra Golf. Det är ingen tröst ... men kanske en realitet.

Motorn är i grunden densamma, men med förbättringar av all elektronik för att kräva mindre energi och utbyte 21 hk mer och 2,1 mkg mera. Självklart, det nya VW e-Golf är betydligt snabbare och spendera mindre av två skäl: en efter enbart effektivitet; en annan eftersom systemet Predictive browser, kombinerat med Eco körmod, Det ger dig finjustera effektbehovet så du kan gå vidare. Som den tidigare modellen, förblir en hävarm ekvivalent med en automatisk bil förändringar, positioner, P R eller utanför, dölja den verkliga magin denna elektriska Golf i effektiv och också glad att använda: fyra möjliga nivåer av kvarhållande -tre puls av kammen utgående från D-läget, plus en som leder direkt till lägre spaken till läge B med dem som hanterar intensiteten "broms" elektriska, och därför, Vi återvinna energi när du inte trampar på gaspedalen. Därför leka med den för att justera noll eller maximal behålla maximera tröghet som tar bilen eller undvika friktion och bromsslitage om du kör med en viss förväntan och har redan fångat tråden åtdragen dess möjliga effekt lägen; se dess möjligheter, I synnerhet allt svårare för mig att förstå denna accelerator /"regenerator" den BMW i3. Och prata om det nu är lika med autonomi den senaste versionen med 94 Ah batterier den mycket speciella BMW modell, även om dess enastående prestanda.

Och att den nya Volkswagen e-Golf inte längre känns smidig, men mycket snabb spontanitet som kommer med effekt och vridmoment till hjulen, Nu, procent, mindre ingripande traction control. Att ha möjlighet att köra framför och bakom en förnyad GTE, gör olika kontroller, igen klargöra att endast 136 elektriska CV verkar i själva verket ett gäng av dem mer. Förresten, kommer e-Golf också falla över resten av förbättringar range, utrustning, design och kvalitet isär, också innebära bättre filtrering, komfort, åkkomfort och dynamiska beteende. Pris, 38,020 euro.

VW Golf GTE

VW Golf GTE: hybrid GTi

Deportivo när du vill det och mycket effektiv om du sätter ditt sinne. Och nu, mer än någonsin, även om det tekniska innehållet har inte ändrats. Vad den har gjort, då? Starta, liksom resten av de andra versionerna i design, anslutningsmöjligheter, säkerhet, etc, bland annat ett nytt system där information och multimedia döljer ny allierad av dessa Golf GTE andra generationen.

Och det är att tack navigationssystemet och i kombination med data GPS och trafik, hybrid kontoret koordinerar den bästa möjliga strategi för att reglera användningen av två motorer Golf med hjälp av GTE, termisk 1,4 TSi och 150 hk 102 hk elektrisk, drivs av ett batteripaket av 8,7 kWh. med 50 km autonomi elektrisk och att prioritera effektivitet hybrid / når ändå, och GTE motor som förenar leder arbetet för maximal effektivitet, kan det anses vara bra golf hybrid eller hybrid GTi GTi .... Det är sant att mer än 1,600 kilo vikt, driv förnimmelser är inte exakt samma, men Golf vinner igen i effektivitet och noggrannhet jämfört med den utgående versionen och, framför allt, komfort, åkkomfort och nöjet att använda. Kort sagt, tre bra bilar förverkligades i ett. Dess pris från 40,250 euro.

Du kanske också är intresserad av:

Mitsubishi Outlander PHEV Nissan Leaf vs: kontra SUV elhybrid compact

Smart Fortwo ED. Staden har en elektrisk nytt

Kia Niro, hybrid SUV mode