Volkswagen Polo 1,0 MPI 75 hk, prova en av de billigaste Polo

Volkswagen Polo 1,0 MPI 75 hk, försökteVolkswagen Polo 1,0 MPI 75 hk, försökteVolkswagen Polo 1,0 MPI 75 hk, försökteVolkswagen Polo 1,0 MPI 75 hk, försökte

Det kommer att finnas quienpiense att i ett liten bil överstiger den rikt 1000 kilo av vikt optarpor en motor bara 75 hk, eftersom det är fallet med detta Volkswagen Polo,Det är något som kasta pengar genom vilken det innebär att avstå flytta smidigt. Men långt ifrån riktigt bra och som i många andra fall, det balans på allvar, utan passion eller förutfattade meningar normala användningsförhållanden innan beslut fattas. För att göra det, förmodligen, mer än en förare kommer att tycka att i slutändan, 75 CV är så få och om det är sant att det kommer att finnas ett svar på blixt acceleratorn kan fördelen vara tillfredsställande.

Volkswagen Polo, en motor av Volkswagen Up!

den motor 1,0 den Volkswagen Polo är en tre identiska cylindrar som använde inom samma intervall, losVolkswagen Up! i också två versioner, av 68 och 75 CV. I fallet med den första polen den ersätts av en 60 hk, medan den andra kommer att förbli oförändrad. Skillnaden mellan de två versionerna är endast inthe elektronisk hantering. Det är ansvarig för den mest kraftfulla motorn som kan sträcka mer och därmed en större förmåga att skala hastighet, få mer makt. För sin del är det maximala vridmomentet är identisk i båda versionerna av detta 1,0 flerventilen och VVT för insugningsventiler: Är ett sätt att utöka området för att få en mer gynnsam korsning när motorbelastningen ökar i stället att nöja sig med ett diagram kompromiss mellan låg och hög regim.

VW Polo 1,0 MPI 75 hk-testdenna motor Volkswagen Polo tersely i intervallet identifieras som 1,0, utan efternamn, är det faktiskt MPI, som det visas ingraverat på fallet med din luftfilter. Detta innebär att en motor Multipoint Injection, det vill säga, en motor multipoint injektion vilket i sig kan verka lite relevant tills nyligen det exceptionella är att det fanns en motor i vilken injektionen bör utvecklas i linje admisión- men kontrasten i Volkswagen sortiment sedan det är den enda motorn i sitt slag som fortfarande överlever i den. Regeln i dag är att, som med många andra tillverkare, är bränsleinsprutning direkt, dvs görs inom förbränningskammaren. Det är en formel som gör det möjligt att optimera varje droppe bränsle och att sedan många år, använder Diesel. men detta 1,0 Det är också något exceptionellt eftersom ingen övergödning av turbo. Båda argumenten -mer några andra som bidrar till dess förfining, till den grad att göra dem mycket distintos- själva i 1,0 TSI sista satsen. En av dem, 95 CV, samexisterar även i Volkswagen Polo med denna 1,0 MPI, medan 115 hk-version används för närvarande uteslutande i Volkswagen Golf.

den 1,0 den Volkswagen Polo skiljer sig från som bär Up! med identisk effekt i fråga om användning, i vilka konto, till exempel, med start / stopp-system. Detta system stänger av motorn för att stoppa rörelsen av bilen och startar automatiskt, vilket är mycket värdefullt vid stadskörning eller trafikstockningar och gör det också mycket exakt, när den berör och försiktigt.

Den andra skillnaden är anekdotiska: när bilen måste startas med nyckeln, och till skillnad från vad som händer i Up!, i Volkswagen Polo är det nödvändigt att trycka ner kopplings.

VW Polo 1,0 MPI-testVolkswagen Polo, en förändring för användning

Sättet att driva båda är liknande, med bra område koncentrerad mellan 2.750 och 5.500 varv, även om det är fullt möjligt, och även önskvärt om Vi vill göra det mesta av motorn, ta upp nästan hans regim injektion cut: den stod vid 6500 rpm och maximal effekt levereras praktiskt taget sammanfaller med det.

Bon appetit hjälper till förändringen, men bara femväxlad är snabb, exakt och smidig nog. som den utvecklingen är väl anpassas till möjligheterna av denna motor, med en femtedel av 29,4 km / t per 1000 km -den övre varvtal uppnås vid 5900 rpm- och utan stora hopp mellan kugghjulen inträffar: den mest märkbar utan vara mycket, är mellan andra och tredje. Således är denna manual förändring nyckeln till att få en bra motorprestanda med förvåning att de gör ingenting bullriga att denna version Volkswagen Polo: det är varken mindre eller mer än representerar medel verktyget med bensinmotorer som är mindre än 110 hk.

Volkswagen Polo, för mer än bara staden

Självklart, deras fördelarna är mycket blygsamma. Åtminstone det är betyget det förtjänar en acceleration från 0 till 1000 m över 37 sekunder: 37,4 s, exakt. Det är bland de verktyg som säljs, den långsammaste registreringen, även svårt att tro siffrorna på basis av förnimmelser. Ja, eftersom detta Volkswagen Polo drag skickligt att slå trafik, även motorvägar. Visserligen så är det viktigt att föra motorn till ett levande system, även att använda förändring och även missbruka fjärde växeln, men resultatet är värt.

Och med denna utveckling, den Volkswagen Polo 1,0 75 hk även Det är tillåtet att återhämta sig nästan lika mycket mer kraftfulla bilar där förändringen verkar mer fokuserad på att uppmuntra konsumtion. Exempel? Eftersom det är mindre skillnad i förväntad, mindre än en sekund, mellan vad som krävs för att accelerera från 80 till 120 km / t om vi inte sväng ändra och förblir fjärde eller femte bland denna Volkswagen Polo och vad Mazda2 1,5 SKYACTIV-G 90. Även andra mer potent som Clio 0,9 TCe 90 hk eco² S / S eller Hyundai i20 1.2 MPI 85HP avståndet verkar inte lägre än förväntat.

Denna förändring, därför hjälpa Volkswagen Polo att vara mer dynamisk än beräknat, men vad som är ett problem för konsumenten? Svaret är nej. Efter alla utgifter på 5,62 l / 100 km väg och 6,68 i city, Alltid enligt våra tester, är det mycket rimligt utan att vara ingenting exceptionella.

så denna Volkswagen Polo 1,0 MPI Detta är ett utmärkt motor för staden där det är trevligt att köra, bekväm och mycket hanterbart; och dess omedelbara periferi. Men, och som sagt, det kan mycket väl gå längre eftersom du kan flytta runt snabba vägar med trafik på konventionella vägar och genomföra omkörning långsamma fordon såsom lastbilar. Bättre, och om ändringen används, men lika sant som det är där de flesta tydligt visat sina begränsningar. Kommer logiskt mer om deras chanser ladda byte med en rymlig interiör utrymme för fyra vuxna, med baksäten i bästa kategori och en bagageutrymmet med en kapacitet i mitten av sin klass.

Beteende skiljer sig inte från andra Volkswagen Polo som det Det är bekvämt och samtidigt stabil, med beteenden i någon form av kurvan som känns vida överlägsen vad kan ge din motor. Vi anser dock att när det gäller den här enheten utrustad med Nexen nblue hjul, det beteendet, nedbrytes särskilt snabbt om marken är våt eftersom de också snabbt förlora greppet. Torr dock inget fel att sätta. En demonstration av detta är som dess mer än rätt bromsförmåga under dessa förhållanden.

VW Polo 1,0 MPI 75 hkVolkswagen Polo, är sparandet en framgång

den 1,0 motorn 75 hk den Volkswagen Polo Det kan kombineras med Volkswagen Polo tre utföranden: A-Polo, den enda med Edition version 1,0 av 60 hk och är associerad Advance. Den senare är mer standardutrustning och som finns fler alternativ. Och tillhandahåller seriella, förutom luftkonditionering, förfiningar och ytterligare läslampor för baksätespassagerarna, fåfänga speglar i solskydden med ljus, justerbar höjd eller läder ratt och växelspaksknopp, eftersom många valfria utrustning framsäten .

Men kanske Den mest rekommenderade tre är i många fall, Volkswagen Polo A, en specialversion för 120 euro mer än de vanliga elementen Edition ger lättmetallfälgar 15", CD-radio med pekskärm 6,5" eller Bluetooth, multifunktions läderratt och färddator. Dessutom kan den berikad med luftkonditionering, (645 euro), innehåller paketet regnsensor och ljus (140), styrning av marschfart (380), krockkuddegardiner (725) eller webbläsare (735) . Är inte många funktionella element som de som är tillgängliga i Advance, eller hans lag serie så rik; men nästan 1400 euro utgör mindre prislistan: A-Pole i tredörrars version representerar 13,990 euro; fem, 560 mer, liksom resten av Volkswagen Polo.

Du kan också vara intresserad

Mazda 2 1,5 SKYACTIV-G 90 mot Volkswagen Polo 1,2 TSI 90

Test: Volkswagen Polo 1,2 TSI 110 BMT, teknisk användbarhet

Testet Volkswagen Polo 1,4 TDI 75 hk