Ford Mondeo HEV: testa en mycket intressant hybridbil

Test av nya Ford Mondeo HEV hybrid, bilderTest av nya Ford Mondeo HEV hybrid, bilderTest av nya Ford Mondeo HEV hybrid, bilderTest av nya Ford Mondeo HEV hybrid, bilder

Den elektrifierade med vilken version har utbudet idag Ford i Europa, de har haft innan Focus EV är Mondeo hybrid, med efternamnet HEV. detta Ford Mondeo HEV kombinerar 140 hk av dess bensinmotor med 120 hk elektrisk, vilket ger en sammanlagd effekt på 187 hk.

allt energi in i och ut ur batteriet och används för att driva hjulen det sker med två elmotorer. En, förflyttas av hjulen, så att, som en kers med formel 1, utvinning av kinetisk energi (ofta är förhållandet 1 km utvunna per 10, men kan vara 30 procent om extra retentionen används förändring i L). Den andra av bensinmotorer, en 2,0-atmosfär Atkinson cykel, som verkar som en generator. allt mycket liknar vad vi finner i Toyota Prius, även med avseende på storlek och position för den litiumjonbatteri med 1,4 kWh kapacitet. Detta ligger bakom baksätet och på bålen golvet, ockuperar 250 liter. Sålunda, betingelser i form och lastkapacitet utrymme, plus volymen tillgänglig för bränsletank: stammen förblir i 435 liter användbar medan i tanken 10 liter är förlorade för att passa 53.

Detta framdrivningssystem är endast tillgänglig med ytbehandlingar Titan och Vignale, medan Ford Mondeo HEV är alltid fyra dörrar.

Mondeo HEV hybridFord Mondeo HEV och verk

När det gäller att använda den el för att flytta Ford Mondeo HEV, Det är kopplat direkt till hjulen som behandlar denna motor. Känslan driver det är att detta solo elmotor fungerar mycket lägligt: ​​vid låg hastighet (den vanliga stad) och låg acceleration, främst. Det är dock möjligt, om andelen batteriladdningen är hög, når nå hastigheter över 120 km / t med den energin.

I vilket fall som helst, kan dess exklusiva tävlingen verkar vanligare eftersom resan dator som är ansluten till många fler kilometer till EV-läget -den Ford Mondeo HEV ingen aktivering nyckel för att rörelsen uteslutande med elektricitet "ersättas" av THROTTLE beräknas även de som göras utan att accelerera.

Det finns många fler omständigheter då bensinmotorn är igång: med låga eller höga temperaturer, alltid, för att säkerställa att luftkonditioneringen fungerar; Även om batteriet är ungefär hälften av sin last, när motorn är kall ...

Mondeo HEV, rade förfining

Totalt sett är resan bekväm för smidig och tyst (En decibel lägre än dieselversionen motsvarar 120 km / t, till exempel), med den typiska isolering av Ford Mondeo, så om du kör smidigt och krävande terräng, erbjuder detta hybrid version förfining. att situationen avbrott i trasiga om vi har för avsikt att snabbt, och med 2,0 lanseringen. Anledningen är känslan av plågsamma slip som förbinder planetväxelmotorer. Liksom uppfattning uppstår vid acceleration uppför en backe eller vinna snabb hastighet.

Jämfört med andra hybrid sedans utmärker sig mer för vad du spenderar i stan (5,2 l / 100 km) i väg (6,1 l / 100 km). Det urbana utgifterna är ännu mer anmärkningsvärt när man betänker dess vikt, 1.717 kg och liknar en Ford Mondeo 2.0 TDCi 180 hk, i ett scenario som urban, kräver ständig torn.

Mondeo HEV hybridFord Mondeo HEV, används och körs som Diesel

I själva verket, hans bestämmelse är ekvivalent med den som erhålls genom den andra medlems Diesel i dess räckvidd och likvärdig effekt. Om en Ford Mondeo 2,0 TDCi 180 hk accelererar 0 till 1000 m 30,0 s, den Ford Mondeo HEV stannar i 30,1 s. Det vill säga med en mindre skillnad. Även denna uppfattning återspeglas i dess konsumtion, jämfört med 5,9 l / 100 km Diesel vägt genomsnitt, den Erhållen hybrid 5,8 l / 100 km.

Inga stora skillnader i dynamiska beteende, är vanliga i HEV versionen av Ford Mondeo, med en formidabel rimlig självsäkerhet och smidighet. Inlägg vara petiga, varnar för att axel bästa anfallaren hanterar gupp bak, väsentligen torrare.

Som för förarplatsen, praktiskt taget skillnader i denna hybrid är begränsade till instrumenteringen: I Ford Mondeo HEV, på vardera sidan av hastighetsmätaren, finner vi en datorskärm. Den vänstra innehåller information hybrid framdrivningssystem; höger, webbläsare, telefon, stereo ...

Kort sagt, förnimmelser som lämnar hybridsystemet av denna modell liknar dem att köra en Toyota Prius, även om Ford Mondeo HEV är större och tyngre än den japanska modellen. När det gäller dess prestanda är i linje med strömmen förebådar arbete de två motorerna, den vanligaste situationen när staden är övergiven, men här är också relativt vanligt att kombinationen. Detta gemensamma arbete motor minskar bränslekostnaderna, så att Ford Mondeo HEV bara ha en föreställning Ford Mondeo TDCi 180 hk modell som säljs till ett pris identisk hastighet: 40.675 euro för att välja Vignale avsluta båda. Det blir detta Ford Mondeo HEV i perfekt formel för dem som är allergiska mot Diesel, en typ av köpare och användare allt överflöd mer.

Du kan också vara intresserad

- Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 vs Mazda 6 2,2 175 SKYACTIV-d

- Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD och Skoda Superb TDI / 190 4x4

- Toyota Prius vs VW Passat 1.6 TDI Bluemotion: Vilket är bäst?