Jämförelse: BMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace, vad som är bättre?

BMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace: letar efter den bästa SUVBMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace: letar efter den bästa SUVBMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace: letar efter den bästa SUVBMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace: letar efter den bästa SUV

konsoliderad BMW eller Mercedes SUV i varje kategori som talar Jaguar har inte varit lätt utmaning. Det var F-Pace (länken kommer du att se all sitt utbud och priser) ett projekt i flera år, Parallellt med den djupa renovering som har drabbats av andra märkesvaror, samt inte mindre slående förändring i några år har också sett hans syster land Rover. Och hur skulle det kunna vara annorlunda, Jaguar var inte redo att göra en konventionell SUV, en klon av resten inte mer. Om det har passerat huvudet, F-Pace inte görs från en Land Rover Det utbyte av kostymer kommer att beröra en annan SUV mindre än varumärkes även om det finns gemensamma element och, naturligtvis, allt grupp erfarenhet terrängfordon vilket i sig ger en extra tid att utforska andra konfidensgränser.

Även om det bör noteras att, liksom i alla SUV idag, den sanna specialisering både Jaguar F-Pace och dess två rivaler, BMW X3 och Mercedes GLC (dina länkar kommer också att se deras sortiment och priser) Är helt klart den asfalt. De tre idag spelar också rollen av god "salonger" genom kapacitets prestanda, komfort, övergripande kvalitet, beteende eller utföranden. Per våning, yttermått och dimensioner av chassi, Jaguar F-Pace är praktiskt taget på samma avstånd från en BMW X3 och X5. Mäter exakt 7 cm fler än dess två konkurrenter (4,73 meter lång), Även om vad detta Jaguar särskilt sticker ut är dess enorma bredd axeln, typisk för Mercedes-både mycket GLE 194 cm bredd-. Det betyder att, beroende på vem man jämför det kan tyckas att Jaguar inte har utnyttjat sin ädla kropp och chassi 85 procent aluminium: Denna equipadísima enheten väger ca 40 kilo högst de Mercedes GLC 220d... men 229 kilo mindre än en BMW X5 xDrive 25d, ytterligare möjliga alternativ.

BMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace: performance

Jag tycker det är rättvist att känna igen som Jaguar F-Pace det goda arbete han har gjort på detta område. Kilo och centimeter som för övrigt är ansvariga för att flytta din i4D 2.0 Diesel 4WD 180 hk, motorteknik och också laddad med högsta vridmoment siffran denna trio av SUV, ger motorn en hög nöje och förfining, men vid bedömningen av hur snabbt svagare av partiet var den stora överraskningen.

Lyx SUV organVi försöker hitta orsaken till att GLC Mercedes 4Matic 220d 170 hk så tomgångsvarvtal, eftersom 20 hk mindre än BMW X3 xDrive 20d den (190 totalt CV) Den mest kraftfulla, har fått honom en handfull tiondelar i sprinten. En av de relevanta uppgifter är att Mercedes GLC 220d är en av de få undantag som har förbättrat förbättras, så kanske Mercedes -Vår 2,1 Dyno är helt oförenligt med bilar har väggrepp högre än officiellt deklarerade verklig. Här vid fullgas, De är inte avgörande sin 9-stegad automatisk växellåda-En skillnad på de andra två lådor från ZF, är Mercedes den på eget utveckling eller snabbare i överföringen mellan dem, eftersom varje förändring lådor rivaler är i bästa fall lika bra detta avseende.

Så kanske det fördel att BMW motorn när att sträcka ovan 5000 rpm är inte riktigt lika effektivt överföras till accelerationsförmåga mot en Mercedes GLC 220d som passerar bara 4500 rpm, faller tillbaka till zon prestanda och maximal dragkraft. Sanningen är att förmörka utförandet av denna GLC 220d på en mycket snabb BMW X3 och rimligt vig Jaguar F-Pace, desto mindre snabbt, men modellera det kommer inte saknar mekanisk hållfasthet, vilket framgår av dess motståndskraft: dess lite mer än 7 sekunder i steg från 80 till 120 km / t är ganska bra för en bil av sin storlek, men dess konkurrenter helt enkelt "är ute" i denna övning.

PRESTANDABMW X3 20dJaguar F-Pace 2,0 i4DGLC Mercedes 220D
Acel. 0-100 km / t8,55 s9,77 s7,86 s
Acel. 0-1000 meter30,4 s31,4 s29,5 s
Omkörning 80-120 km / t6,38 s7,35 s6.20 s
Loudness 100 km / t64 dB65 dB63 dB
Loudness 120 km / t68 dB68 dB67 dB
Bromsning från 140 km / t75,0 m74,7 m77,9 m
våg1,867 kg1,958 kg1,914 kg

Bra prestanda, förbrukning, raffinering, beröring eller nöje att använda. Här ingen mekanisk montering att svika, men det sticker ut från resten. BMW kommer inte att domineras av kronometern, men sätter ribban mycket hög i den mekaniska enheten som X3; ändra sina körlägen tydligare än de andra två bilar mekaniska svar på en sådan utsträckning att, om den mest konservativa bara känna övergången från en växel till en annan, i det sportigaste avsikt gör uppenbart att förse dig med en mer stimulans ledning.

Dessutom, både BMW X3 och Mercedes GLC föreslå ytterligare profiler fokuserade på bränsleekonomi -EcoPro i BMW, Mercedes-Eco i vilken inte bara dra fördel av den fantastiska mekaniska hållfastheten hos respektive propellrar vid låga varv, men också frikoppla transmissioner att dra fördel av tröghet, är mer uppenbart i GLC mekanisk hållfasthet än X3; De hjälper till att minska förbrukningen och dra nytta vägen till en Jaguar F-Pace saknar detta system. Mercedes, under tiden, gör upp för sin större förskjutning med en nionde motor som stöder upp till laglig hastighet rör sig med en mycket låg motorvarvtal på bara 1650 rpm vid 120 km / t, även visar exceptionella mekaniska finess av hur det blir och svarar från denna ordning.

Det är sant att det goda arbete de tre automatiska växellådor mekaniska masker luckor, men även varna överlägsen elasticitet i Mercedes motor GLC 220d, de andra två mekaniska aggregat är regelrätt linjärt, har god stans och lägga förfining även om jag anser en något snävare interlock motor / chassi i fallet med Jaguar F-Pace, delvis inneboende kvalitetsaluminiumkonstruktioner med nivåer av styvhet som hög.

KONSUMTIONBMW X3 20dJaguar F-Pace 2,0 i4DGLC Mercedes 220D
konsumtionen stad7,5 l / 100 km8,7 l / 100 km s7,5 l / 100 km s
konsumtionen Highway6,2 l / 100 km6,8 l / 100 km6,1 l / 100 km
medelförbrukning6,70 l / 100 km7,60 l / 100 km s6,70 l / 100 km s

BMW X3, Mercedes GLC och Jaguar F-Pace: Beteende

Hur kommer att förändra ditt BMW X3, Mercedes GLC eller din Jaguar F-Pace dämpning beroende på konfiguration, hjul, styrning eller andra valfria paket som påverkar fordonsdynamik bergen. Med den förestående ankomsten av Audi Q5, Mercedes Han kommer inte längre att vara den enda SUV i sin kategori luftfjädring luft, element som förbättrar kvaliteten på rullande Mercedes GLC, medan den enhet som vi hade vid detta tillfälle, med metall våren och AMG-paketet, föreslår emellertid viss torrhet buffert i utbyte mot en mer typisk reaktivitet av en lägre, mindre och lättare bil. Uppnås dock att Mercedes GLC känns väldigt solid mellan kurvorna, eftersom denna konfiguration begränsar den initiala punkten för rullande minnesenheten luftfjädring, även om potthål, asfalt degraderas och särskilt pucklar, De bry passagen mer än de gör BMW X3 eller Jaguar F-Pace testas.

Mercedes GLC riktningen har också en central punkt "lugnande" de andra två som bidra till att göra denna monolitiska inställning med hög hastighet, även vid mycket låg hastighet eller parkerade hårdnar till den grad att inte ge konstant assistans. Dess bromsförmåga har också lämnat övrigt att önska, råder här jätten Jaguar F-Pace som vid tidpunkten för fotografering, visar sig vara en kameleont SUV. Också utmärkt arbete valfria adaptiv fjädring av denna Jaguar, som BMW, elektroniska dämpare. Din komfort och åkkomfort är nästan lika bra som BMW X3, och även om de tre är modellen med mer understyrning eller tröghet, kommer du inte känna prål av reaktioner som driver Jaguar F-Pace mellan kurvorna.

BMW X3Utbyta de tre bilarna inte göra annat än bekräfta rundhet BMW X3 chassi och utmärkt form, enastående kvalitet och slit kontroll, precision och smidighet, delvis tack vare att mer deltagande dragkraft totalt tre modeller som testades.

Rotund kvalitet, material, uppmärksamhet på detaljer ... du kanske vill en mer än en annan, men här inga fel välja den som du väljer. i deras Priserna ser tydligt rivaliteten mellan BMW och Mercedes, med priser i stort sett spåras och utrustning skillnader nyans. Jaguar sticker ut något, även om en del av denna skillnad kompenserar något mer standardutrustning. Och även F-Pace, inomhus, utnyttjar sin större, outscoring sina konkurrenter i bagagekapacitet och nivån på benen, men inte förvänta sig rymma antingen en femte passagerare i någon av de tre modellerna.

UTRYMMEBMW X3Jaguar F-PaceMercedes GLC
främre bredd146 cm146 cm145 cm
bakre bredd142 cm140 cm142 cm
främre höjd92-98 cm89-95 cm94-102 cm
bakre höjd96 cm92 cm98 cm
benutrymme77 cm79 cm76 cm
bagageutrymme455 liter480 liter390 liter

Det är sant att detta Jaguar F-Pace inte undertecknar siffror fördelar eller konsumtion lika bra som de av sina konkurrenter BMW X3 och Mercedes GLC, men mycket övertygande, har det mycket karaktär, utmärkt komfort och stora dynamik. Mercedes BMW har överraskat med iscensättningen av motorn, medan BMW X3 är fortfarande en hel jonglör mellan kurvorna. Det är dags att tillbringa tur.

Du kanske också är intresserad av:

Nästa SUV för Audi

15 bäst säljande SUV

Bästa stadsjeepar och bilar som kommer 2017