Opel Karl Selektiv Easytronic: billigt och intressant för dag till dag

Karl Opel Easytronic, testade en låg kostnad stadsbilKarl Opel Easytronic, testade en låg kostnad stadsbilKarl Opel Easytronic, testade en låg kostnad stadsbilKarl Opel Easytronic, testade en låg kostnad stadsbil

Endast de Opel Karl åtgärder 3,68 meter i längd, 2 centimeter mindre än en Opel Adam, men inredning Det är ett bra exempel på god användning av rymden, Det erbjuder fem sittplatser och en användbar nog bagageutrymme av 200 liter kapacitet.

i Opel interiör Kar, den utrymme i baksätet är det inte mycket stor, även om tre barn åker med utmärkt komfort och två vuxna kan rymmas utan större komplikationer. Sätena är ganska bekväma, med fällbara ryggstöd i en 1/3 2 / 3-, vilket tillåter utöka lastutrymmet i händelse av behov.

den cockpit av Opel Karl Det är trevligt med kontroller arv kvalitet Astra, mycket praktiskt. Den har en läge "stad" ändrar styrassistans och erbjuder litet motstånd mot rotation, vilket underlättar parkeringsmanövrar. Ja, inte ratten inte har djupjustering, även om det är inte svårt att hitta en bekväm ställning. avseende på ratt, Det måste påverka som har kontroller för farthållare hastighet och ljudutrustning.

En annan aspekt som har fångat vår uppmärksamhet Inne i Opel Karl Det har varit god övergripande finish, en positivt att vara en bil står bland de billigaste på marknaden.

Opel Karl-testKarl Opel Easytronic: automatisk bensin

den Opel Karl det bara erbjuds med aluminium motor atmosfärs tricilíndrico, erbjudande 75 CV, tillräckligt för att klara av smidighet i staden utan att spendera siffror skyhöga bränslekraft.

I miljön av 2500 rpm och det erbjuder det bästa, kommer lätt till 5500, men inte värt att insistera på regimen eftersom antalet maximala vridmomentet är mycket stabil i denna miljö. den automatisk robotiserad, utan att vara särskilt snabb, det är mycket mer än dina konkurrenter erbjuda och ger en mycket jämn växelövergångar. Eftersom spaken själv kan ändras manuellt för att bättre utnyttja motorbromsning vid körning på slingrande sektioner. Logiskt sett har denna modell inte sökts fördel jämfört med andra sektioner, men det rör sig med solvens greenfield mycket kuperad. När det gäller suspensioner, Det har också sökt tröst råda, något som tydligt har uppnåtts.

Karl Opel Easytronic, vår balans

Trevlig överraskning, både dess inre och dess dynamiska beteende. Bra prestanda, smidighet, användarvänlighet ... Den automatiska växellådan hjälper stadskörning ännu roligare. Utgångspriset är mycket intressant, är standardutrustning helt komplett och tillgängliga alternativen är ekonomiskt, eftersom lägga alla misslyckas med att 1.000 €.

Karl Opel Easytronic, data (mätningar Technical Center Highway)

TEKNISKA DATAKarl Opel Easytronic
motor999 cm3 / 3 cylindrar
effekt75 hk från 6500 rpm
maximalt vridmoment9.8 mkg vid 4500 rpm
Acceleration 0-100 km / t14,9 sek
maximal hastighet170 km / t
vikt970 kg
Real genomsnittlig förbrukning5,4 l / 100 km
faktisk användning på väg4,8 l / 100 km
Real urban konsumtion6,1 l / 100
Bredd / efter130/124 cm
Space ben tillbaka65 cm
bagageutrymme200 liter
prisFrån 10,385 euro