Test: X-Perience Seat Leon, bilen inte gillar Jeremy Clarkson

Test: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2,0 / 184 DSG, vandringTest: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2,0 / 184 DSG, vandringTest: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2,0 / 184 DSG, vandringTest: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2,0 / 184 DSG, vandring

95 procent X-Perience Lion är en ST 4Drive; den andra återstående fem procent är vad det den Seat mest mångsidiga ... även för dem som inte kommer att trampa på fältet i ditt liv. Transformation är inte bara yttre rekvisita, där upphängnings förändringar (Springs 15 mm längre), hjul (Hög profil) och dämpning (Nya inställningar) för att förvandla det till en riktig roadrunner. Freetrack själ, men det nya namnet tar dig att läsa mellan raderna, eftersom faktiskt innebär inte bara kunna övervinna vissa höjder hög eller av asfalt, men också nå toppen inom själva varumärket X-perience. Evolution i praktiska, klart mer sannolikt än något annat lejon, men också vid behandling av produkten, det finns inte mer raffinerad i Seat.

X-Perience Seat LeonOm du vill ha allt du behöver för att komma hit, eftersom den version som vi testade, med en av de mest exotiska mekaniska kombinationer har några varumärke: Motor 2.0 TDI 184 hk, DSG och fyrhjulsdrift, effekt vid omkring kropps ST för att torka endast kan kombinera med FR finish och framhjulsdrift. Inför de första konton mer än balanserade 2,0 TDI / 150 tillåter oss att se kostnaden för "transformation" familj pseudosuv", Bara 380 euro X-Perience helt översatt till fördelar.

Det är uppenbart att X-farenhet är inte bilen att gå till djungeln, men en Devourer spår eller vägar där man kan skjuta mycket snabbt utan att ha den där känslan av torteras chassi, fjädring och interiörlister tack vare absorptionsförmåga och filtrering redan efterlyst för sig den stora majoriteten av SUV. Oklanderlig arbete metallfjädring och fasta inställningar som eventuellt kan vara rörlig ersättning av options justering, men visserligen inte se det alls nödvändigt med tanke på upplägget uppnåtts och kompromissen mellan effektivitet och komfort, dividera lika meriter. Det är utan tvekan den största kvalitet, på samma sätt som backcountry, gör X-farenhet i den mest bekväma León du kan köra just nu.

Om nästan tre extra centimeter som skiljer honom från marken är fjärran från asfalten att cirkulera med vissa garantier, betyder inte att det praktiskt taget ingenting på grund det dynamiska uppförandet referens förblir även om initialt finns det något mer kropp vals för att stödja, Jag kommer inte sag eller saktade kroppsrörelser. Agile, lyhörd, mycket exakt i sin styrning förblir X-farenhet trogen representant av sportorienterade och dynamiska döljer alla självrespekt León. Och om det visar väl mellan kurvor, gör det också klart långsammare: även med längre slaglängd dämpning, varumärken är bättre än någon annan Leon ST som har passerat genom vår Technical Center, inklusive RF framhjulsdrift som den delar en datorskiva i X-Perience är i vikt 120 kilo mer.

FR hjärta

X-Perience Seat LeonFjädring och hjul åt sidan, tekniskt, är det andra mekaniska skillnaden att alla versioner X-farenhet är något längre utveckling än motsvarande ST. Inte mycket egentligen, bara 2 km / t på sjätte DSG som för TDI / 184 version inte längre lämna en transmission neutral men i praktiken verkar fortfarande så kort tryck motorn vid låga hastigheter. Det är därför inte förvånande, gick in kvantitet och kvalitet denna X-perience León, kunna täcka de kilometer stående start i samma tionde, till exempel, en A3 Sportback med identisk motor, växellåda och drivsystemet. Så för att alla avseenden du har i dina händer sports och mekanisk respons av en verklig León FR med en concussive slagstyrka också ett resultat av god arbetshastighet och koppling DSG "våt" och en motor, från 1000 rpm, är alla styrka och elasticitet. Det kommer inte att vara den bästa turbodiesel sträcker sig upp, men vad du erbjuder på bara tre tusen reserv revolutioner och tillräckligt för, plus en stor accelerationsförmåga, lägga till ytterligare en variabel mer generell välfärd X-farenhet: fler prover av förfining som korsar mekanisk operation själv: dess dessutom lågt brus eller oklanderlig ytskikt som bidrar till känslan av rundhet.

En av ett slag ... Just nu tills Golf Alltrack kit som utökar off-road X-perience styrd nedgång i kostnaderna. Har därför sätta öga på autentiska SUV kroppen sobreelevada där många inte erbjuder en sådan kraftfull motor eller där, för samma pris, eller nöja sig med mer blygsamma motorer eller misslyckas avstå AWD. Bland andra likvärdiga format, omfattar erbjudandet endast större kroppar från en mer specialiserad Subaru Opel Insignia Forster till en Cross Country, genom vilket sannolikt är den tuffaste motståndare för X-perience, Skoda spanar: Samma mekanik som bygger på en kropp av oerhörd kapacitet, men också femton centimeter högre än en mer hanterbar Leon ST där X-perience version inte offra en enda centimeter av livet ombord.

strax

acceleration. Högförädlade och oavbruten acceleration tack vare DSG, där X-perience visar vad som verkligen döljer sig själen i en FR TDI.

byta. Den 58 km / t på sjätte växeln vid maximal hastighet (från 3500 varv per minut) tillhandahåller en kort teoretisk utveckling, eller åtminstone praktiskt taget neutralt. Så går Lion

Frenada. All ST Leon 2.0 TDI (150/184 hk) vi testade (alltid med avsnitt 225 mm hjul) har X-perience varit bäst avstånden uppnås.

Konsumtion.150 kg ST inte mer än en nypa fyrhjulsdrift belastat i genomsnittlig förbrukning: bringar mellan 0,3 och 0,5 l / 100 km mer än TDi / DSG 150 eller FR TDi 184 hk, både ST.

Omkörning. Massor av god effekt och vridmoment tillsammans med en stor automatisk växellåda även kan bara uppnå en vinnande kombination: Denna lion är mycket snabb och mycket säker, till exempel för att ansluta sig till en motorväg.

livability. I sin evolution X-perience en användbar eller inre rymlighet eller centimeter trunk kapacitet går förlorad. Bredden är endast något rätt. Vikt inom mer rimliga gränser.

klang. Mycket högkvalitativ produkt som också återspeglas i detta: mycket bra utan straff för att förhindra en konversation med absoluta normalitetsvärden.