SUV Jämförelse: Kodiaq Skoda, VW Tiguan och Kia Sorento, vad som är bättre?

Skoda Kodiaq 2,0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2,2 CRDi Kia SorentoSkoda Kodiaq 2,0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2,2 CRDi Kia SorentoSkoda Kodiaq 2,0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2,2 CRDi Kia SorentoSkoda Kodiaq 2,0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2,2 CRDi Kia Sorento

Äntligen kan vi börja jämföra mot rivaler som kommer utan tvekan en av de stora stjärnorna i marknaden för 2017: Skoda Kodiaq. Mycket förväntades av den stora SUV Skoda förstärkt från Volkswagen Group MQB-plattform. Vi hade gått fram till honom, ja, och vi hade kört orsakar oss ett bra intryck. Men han saknade kamp i asfalt och tunnelbanan på sidan också, jämfört med stora SUV kategori. Och detta har vi redan i dag.

För denna första speciella spel, vi har Kodiaq Skoda 2,0 TDI 190 hk, med förändring DSG dubbla kopplingar 7 hastighet och AWD VW redan konsolideras i alla nya bilar. Hans första motståndare, därför, inte kan vara annat än som under många år har tagits som referenssegment, en Volkswagen Tiguan som också har samma mekaniska enheten: 2,0 TDI 190 hk, DSG och 4MOTION. Vad är nu på spel här är, desto Kodiaq utbildade för att mäta en rival så vida överlägsen, särskilt i pris? Och komparativ fördel att sätta en ovanlig tredje medlem: Kia Sorento. kommersiellt i skuggan av en mindre Sportage, för att möta dessa Kodiaq och Tiguan kunde bara sätta framför Sorento Engine 2.2 CRDi 200 hk, fyrhjulsdrift och, också, automatisk växellåda, 6 hastighet denna gång. Detta är verkligen björnar i kategorin ... inte där Skoda baserades för Kodiaq namn.

Så går Kia Sorento

Eftersom särskilt med tanke på att kunden köper oftast mer efter pris än genom yttre längd, inklusive en Kia Sorento största Det är vidare motiverad: någon av de tre finns i olika utföranden under 40.000 euro, även jätten Kia Sorento (4,78 meter och upp till 7 platser) Ännu billigare än VW Tiguan (4,49 meter och 5 platser -För 7 Nu kommer den nya och dyrare Tiguan Allspace-) och Skoda linjen Kodiaq (4,70 meter och upp till 7 platser också). Men det är också sant att, under 5-sitsig, har Kia inte erbjuda mer benutrymme än Tiguan eller i synnerhet en stor Kodiaq, som är fast och har 7 års garanti, men det har en lägre uttryck för kvalitet: stora platser erbjuder lite stöd, röststyrning och multimedia och underhållningssystem är klart sämre och ingen erbjuder gratis Android Auto och Apple carplay. För att ge några exempel.

Kia Sorento fjädring utmärker också vid standardförhållanden för sin större engagemang för komfort ... men också dess största svaghet. Med 19-tums däck, detta Sorento inte bara svarar så bra på oegentligheter, genom känner förvånansvärt torra och mindre absorberande. Adressen saknar också en pinpoint precision, medan ett starkt stöd optimalt vridmoment delas för att förbättra motoriken kommer lite sent. Så Sorento är mer avslappnad föraren bättre anpassa sig, eftersom dess slutjustering är något mindre effektiv än sina konkurrenter.

Kia SorentoDen turbodieselmotor Sorento 2.2 CRDi Kia reflekteras långt fram, medan hans förändring 6-växlad automatisk inte heller känd för att vara den snabbaste eller använda kickdown noggrant för att avlägsna all sin styrka. Slutsatsen är att, i slutändan, dess 10 hk mer (200 totalt CV) inte är tillräckliga för att utföra dess två konkurrenter har nästan 200 kg totalt mer än Tiguan eller Kodiaq, frukten av deras större storlek. Avståndet ökar ännu mer om man tittar på bromsarna, där uppenbarligen högre vikt är ett handikapp för, samt konsumtion (9,5 l / 100 km). Dess stora pris kan därför inte vara tillräckligt.

Så går Skoda Kodiaq

Vrid för att ange den nya Skoda Kodiaq, där det skulle vara orimligt att skriva att vi fick den sista kompakta SUV. Eftersom om utrymme för alla som ger, vi talar om en enorm SUV. Om initialt alla trodde Kodiaq skulle verkligen inte vara mer än en Tiguan lång (och hur bra det skulle redan vara), i själva verket ser vi i dag som är mycket mer. En efter en uppfyller alla krav som förväntas i dag i en SUV: familj utrymme, mångsidighet, mekaniska egenskaper, smidighet...

Först pratar vi om dess enorma utrymme. Även längden är kortare än en Audi A4 Avant är ... ännu bredare inuti en Audi Q7 eller den sista Bentley Bentayga. Överraskande. De bakre sätena kan flyttas på längden också inte mindre än 18 centimeter, och flytta även fram rad för att vinna (ytterligare) trunk, kommer du att ha ett stort utrymme för benen. Även när Sorento serien, här De kan välja att 7 personer, fällbara två säten i en tredje rad.

med 650-2065 liters kapacitet trunk är Kodiaq nivån på Audi Q7 Up 35 centimeter längre! Och ett par hundra liter ovanför en VW Tiguan 21 cm kortare i detta fall. För att få en idé. Skoda förväg i allmänhet har också ett eget kapitel i sin nya infotainmentsystem. Screen, anslutningsmöjligheter, gränssnitt ... allt är effektiv, enkel och intuitiv.

skoda KodiaqVi startar 2,0 liters diesel Skoda Kodiaq och morrar. Som Tiguan minskar NOX-utsläppen med AdBlue urea insprutningssystem, (Sorento använder en partikelfälla) och liksom Volkswagen, det finns bara den mekaniska versionen med automatisk 7-växlad DSG. Denna förändring ja känns lite hektiskt och accelererade i Kodiaq, inklusive väg och välja din användningssätt komfort så att du inte får känna så bekväm som skulle kunna vara till nytta totala resultatet av de övriga komponenterna.

Sammantaget Skoda Kodiaq känns en stor bil, med komfort (här) suspensionen till nivån för fordon utrustade med luftfjädring. Även i Sport-läget är inte en obekväm SUV, eller alltför torr. Ja, därför att dess längre hjulbas och större total storlek, Kurvtagning agility har ingen VW Tiguan, med något mindre direkt förvaltning, snabbare understyrning och därmed mer benägna kropp. Ingenting oroande, eftersom det är mycket säker på hur och reaktioner ... plus kostar upp till 3500 euro mindre än Tiguan.

Så går Volkswagen Tiguan

Frågan därför följer är det värt den extra kostnaden eftersom den minsta Volkswagen Tiguan? Bra fråga ... åtminstone tills större Tiguan Allspace redan lagt fram och som kommer att säljas från och med september. Kanske gå in ytterligare analys och jämförelse bör dra slutsatsen att merkostnaden för VW i vissa fall lämnar mycket att förklara.

tidigare VW Tiguan var alltid det bredaste bland SUV medel. Och det är fortfarande anmärkningsvärt med tanke på att dess benutrymme inte är mindre än den gigantiska Kia Sorento. Men vad är mer Kodiaq och har mer bålen samt här om Sorento. Även om du flyttar helt framåt glidande baksäte inte når stammen volym Skoda och Kia.

Volkswagen TiguanOm det är sant också att Tiguan 2.0 TDI Volkswgan erbjuder exklusiva detaljer i högsta kvalitet. Som digital instrumentering och informations head up display projiceras på vindrutan, till exempel. Och eftersom Kodiaq väger mer än Tiguan (33 kg, vilket inte är mycket för sin storlek) VW förbättrar något att kunna utföra sin 190 hk och automatisk växellåda.

Även i beteende måste erkännas att Tiguan är fortfarande bättre än den genomsnittliga SUV (Även om något lägre i storlek, Ateca Seat är också en stor motståndare) Och inkluderar adaptiva fjädringsinställningar (drygt 1000 euro) för att erbjuda komfort och dynamik. Mer flexibelt, mindre tendens till understyrning och snabbare styrning, VW Tiguan ja tillbringar mer eller mindre som Skoda Kodiaq (7,5 l / 100 Tiguan med 7,7 l / 100 km Kodiaq), så som i slutändan inte mycket bättre bil dynamiskt ... och om något mindre.

Slutsatser av jämförande

Skoda 2,0 TDI 4x4 Kodiaq

Det är en stor SUV. Vast utrymme, anmärkningsvärt hög nivå av komfort och många praktiska och säkerhetsinformation, sluta ge segern klart Skoda Kodiaq. Ja, eftersom förutom deras priser är mycket, mycket konkurrenskraftiga: den lägsta.

VW Tiguan 2,0 TDI 4Motion

Tiguan har alltid varit, och är fortfarande, en utmärkt SUV. Mer flexibelt än hans två rivaler, mycket säker väg och hög upplevd kvalitet ... straffar du bara en sak: det höga priset med en mindre storlek.

Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD

Har en mycket större än Tiguan storlek, och något annat som Kodiaq och bättre utrustad som standard. För dem som gillar en bekväm bil utan väg och en lugn takt, det är en bra produkt. Emellertid, det är dynamiskt klart sämre än sina konkurrenter, torr suspension, mindre exakt styrning och bromsar svagare.

Sortiment och priser SKODA KODIAQ

Sortiment och priser VW Tiguan

Sortiment och priser Kia Sorento

Du kanske också är intresserad av:

Allt SUV som kommer i 2017 märke till märke

SUV konsumera mindre, enligt våra tester

SUV revolution: de nya formaten som kommer