Opel Insignia 1.4 T bensin och diesel Opel Insignia 1.6 CDTi: Vad ska man välja?

Opel Insignia, vad som är bättre, bensin eller diesel?Opel Insignia, vad som är bättre, bensin eller diesel?Opel Insignia, vad som är bättre, bensin eller diesel?Opel Insignia, vad som är bättre, bensin eller diesel?

¿Gas eller diesel? Är en typisk fråga som ofta inte svarar på rätt sätt, i synnerhet om, som i fallet med Opel Insignia Den har två versioner så liknande förmåner. Personliga tillhörighet, gillar och ogillar av vår miljö inte sällan orsakar fördomar som leder till någon större kunskap om produkten vi agerar på vad vi hör. Således händer det ofta att Anhängare av bensin förstorade aspekter såsom möjligheten att varv upp sådana motorer, finheten i drift med mycket färre vibrationer eller ljud påverkas mindre av claqueteos ventiler, särskilt kallt. Är också, dess lägre underhållskostnader till följd av mindre komplicerade uppdelningar mindre skadliga utsläpp med reducerad frisättning av NOx och partiklar eller en produktionskostnad lägre än vid lägre hastigheter resulterar även i de monterade bilar. Även med hjälp av en mer angenäm att hantera bränsle under tanknings.

Logiskt, och från den andra sidan, de freaks av diesel i allmänhet överens med verklig passion prisa hans förbrukningen lägre och logiskt en enda tank kommer att ta längre tid att tanka, som släpper ut mindre CO2 i atmosfären, eller har, med turbo, större dragkraft vid låga varvtal. också värderas bland dessa supportrar påstådda hållbarhet maskinen.

Opel Insignia motorer

Sanningen är att det hittills, Det finns ingen perfekt motor, som möter det bästa av varandra, men lika sant som det är att sammanflödet av två är allt tydligare. Det inträffar således en dieselización bensinmotorer i termer av dragkraft vid låga varvtal och gasolinización Diesel, som blir allt mer raffinerade och många redan överstiga 5000 rpm, så det hamnar är nödvändigt att söka med äkta omsorg vad ger varje motor vara säker på att välja bra.

Opel Insignia Diesel och bensinDetta är fallet med de två motorerna i Opel Insignia ansikte här. Var och en representerar de mest moderna skolor som börjar med hans karaktär verkligen nedskärningar, reducerande turbomotor och stöd. Det är det bästa namnet till där det tidigare var nödvändigt att se motorer två liter förskjutning att komma nära HP befogenheter 150 räcker idag en 1,6-liters som Diesel version 1.6 CDTI; eller 1,4, såsom 1,4 Turbo.

Vid det här laget, så gott som alla vet att någon Diesel som Opel Insignia Det är dyrare vid köptillfället och det kommer att förbruka mindre ... ett billigare bränsle, vilket gör besök på leverantören blir mindre betungande. Det viktigaste här är när vi kommer att spara pengar när vi kommer amortera skillnaden i pris. I detta fall kommer 854 euro skillnaden involvera mer än 44.000 km i termer av konsumtionen enbart tog hänsyn till strömskillnaden av 10 cent per liter bränsle. Vi har beräknas genom att multiplicera den genomsnittliga utgifter som erhållits genom vårt tekniska center för det nuvarande priset på bränsle motsvarande dras mellan dem för att beräkna skillnaden mellan pengar varje 100 km. Detta är knappt 2 € / 100 km, och om vi delar upp skillnaden i inköpspriset skulle vara 44,233 km ... att är inte tillräckligt bevis för att dekantera valet. Så du måste skrapa lite djupare och hitta de bästa skäl som gör en version till en annan.

Skillnader i konsumtion av Opel Insignia Bensin och diesel

Denna skillnad i förbrukning, nyfiket, inte når sina största höjder i staden, där startar och stoppar successiva sanktionsåtgärder mot tyngre bil, men vägen där högre vridmoment gör det möjligt att hålla längsta längre, vilket möjliggör våra mätningar en besparing på mer än 1,3 l / 100 km som färdas i hastigheter nära den juridiska.

Dock är denna beräkning inte komplett och inte heller absolut eftersom den inte tar hänsyn till kostnaden för kommunalskatt-identiska i detta fall båda vara under 11,99 fiscales- hästar, inga skillnader i priset på försäkringen, möjliga felfunktioner och underhåll, en aspekt i vilken distributionskedjan kommer att ge en fördel till bensin medellång sikt. Anledningen till att inte inkludera dem är hur dessa data kan variera kraftigt beroende på hur vi kör, utflykter att göra och vad vi slarvar underhållsverkstad ... liksom vi väljer.

Opel Insignia bensin och dieselNär Opel Insignia bättre bensin

Förutom det totala antalet kilometer vi gör i ett år kommer typologi av dessa har också en betydelse, eftersom inte bara urban konsumtion är närmare inklusive vägen, men Den senaste generationen turbodieslar kan vara mer benägna att erbjuda problem om de flesta av våra turer är korta. Anledningen? elementen rening av avgaserna kan inte har nått sin optimala temperatur innan vår väg slutar, så att kan potentiellt orsaka problem på grund av ansamling av avfall inte syntetiseras i EGR-ventiler, partikelfilter och även SCR-katalysator exklusive Diesel som också kräver användning av AdBlue, en tillsats som bryter ned kväveoxider, och hålla ett öga på sina utgifter. Därför, om våra vanliga vägar kvar i de två figurerna, bensin går att verka lämpligare än Diesel.

Precis tvärtom skulle hända om våra vägar skulle vara flera hundra kilometer. Därför inte bara vi kommer att ha avlopp som körs på bästa sätt, men vi kommer att ha lagt besparingar på lägre förbrukning och kan också dra nytta av den bästa leverans -Guarantee par säkerheten genom att ge bättre återhämtning hastighet utan att minska och för att upprätthålla den högsta växeln under den tiden i vår rese-.

Komfort och säkerhet Opel Insignia

Den inre ljud, kommer dock knappast att göra signifikanta skillnader, åtminstone en gång aerodynamik från dränker dieselmotorn spinner Insignia, ca 90 km / t. I vilket fall som helst måste vi inse hur i bensin är det lättare att hålla en konversation mellan passagerare framsäten och bak till förmån för akustiska vibrationer frekvensskillnader. Men det är också mer motståndskraftiga bromsar om en följd av nödbroms söker fullt stopp, även om en enda bromsning vara så kan hända om att nå en plötslig bevarande skillnader registreras mindre än 2,5 m; mindre än en halv bil bromsning från 140 km / t bör inte oroa sig alltför mycket.

Opel Insignia Diesel och bensinDet finns inte heller några markanta skillnader om hur vi kommer att märka suspensionen med en bra känsla av komfort eller beteende i långa kurvor motorväg, där känslan av balans är fullt hela tiden och visar en raffinerad karaktär. Även om, som ni kan föreställa, är det inte den mest lämpliga bilen för sin storlek och vikt för att driva snabba kurvor områden som bergspass.

Svårare att bedöma är subjektiva förnimmelser. Såsom körbarhet, att de olika kapacitet dra utvecklingen av förändring som cirkulerar vid låg hastighet eller rymdbesök till bensinstationen de har mer att göra med personliga preferenser som sakliga grunder, såsom dynamisk kapacitet eller utrusta vår två flaggskepp identisk med den senare tillhör samma kommersiella finish. För att sammanfatta det följer att Om vägar flera hundra kilometer är inte vår specialitet och vi kör stad vi skulle satsa av Opel Insignia 1.4 medan om vi kommer att göra intercityresor på flera hundra kilometer, skulle vi genom Diesel för bäst användning och hur det är möjligt att få fart lättare i en omkörning genom bättre vridmoment.

Du kan också vara intresserad

- Alla nya bilpriser

- Jämför upp till tre bilar på en gång

- Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis