2017 Ford Fiesta: testning och försäljningspriset för en hel

Vi testade Ford Fiesta 2017 dina bästa bilderVi testade Ford Fiesta 2017 dina bästa bilderVi testade Ford Fiesta 2017 dina bästa bilderVi testade Ford Fiesta 2017 dina bästa bilder

De har gått mer än fyra decennier från födelsen av den första Ford Fiesta, men i huvudsak är oförändrat. Nu, så unga som någonsin i sin ny generation bara köra (sjunde) presenterar den mest varierade och lockande erbjudande hela dess existens.

Vid tidpunkten för börja marknadsföra Ford Fiesta 2017, det kan välja mellan två kropp -av tre eller fem dörrar-, och fyra ytbehandlingar, inklusive inte bara varierar sin utrustning, men deras bild. Sålunda Ford Fiesta Trend kommer återigen tillgång steg, som ska följas av den mest eleganta Titanium med krom yta, den ST Sports Linje med honeycomb galler, stötfångare och kjolar och andra detaljer specifika och exklusiva Vignale, ett namn som vi känner till Mondeo, S-Max, Kuga och Edge med satin galler, bakre trim och kromramar för ljus, läderklädsel med sexkantiga kuddar ... Förutom april av 2018 De kommer att anlända ST sport version, denna gång med EcoBoost trecylindrig bensinmotor med 200 hk 1,5 partiell frånkoppling av cylindrar, och Active, som är en slags crossover kroppen ca 18 mm högt, takreling och Camperos tillsatser. En version som debuterar på festivalen men kommer att flytta till andra modeller av Blue Oval. Dessutom kommer det att finnas en antal möjligheter för både yttre anpassning, med tak speglar och färgkontrasten såsom pepparmint eller koppar, eller interiör, lister i rött eller blått och andra.

Ford Fiesta 2017Ford Fiesta 2017: nyckelteknik och bilkörning

den Ford Fiesta 2017 håller plattform av den tidigare generationen, även om varierar 4mm hans hjulbas på grund av att nya vridningsaxeln för bakre -mer stor för att öka dess styvhet och minimera både rumorosidad effekterna av gropar medan hans spårvidd växer 30 mm framför och 10 bakom. Således inte konstigt att hans ratten sitter en tydlig ökning i hastighet kurvtagning, i vilken också innebär en vridstyvhet plus 15 procent, främst tack vare använda mer stål bor (plus 36 procent) och lasersvetsning, vilket också bidrar till en överlägsen åkkomfort. Efter körning kan vi också tillstånd som känns mer smidig och lätt, att hjälpa en lättare, styvare främre stabilisator och den elektroniska momentreglering vektor; att genom styrstabiliteten in kurvan gäller bromsning mycket lätt till de inre hjulen. med en mycket snabb styrning, även om i den grundläggande versioner med touch tvingar små korrigeringar, något som inte sker i linje ST. Kullager fastare suspension deltar också i en Mest exakta styrning medan skivbromsar på bakaxeln -för versioner över 100 CV-reducerade enligt Ford bromssträckor vid 100 km / t med 8 procent. Bromsar känner mig stark och god betningsmedel.

2017 Ford Fiesta: motorer, detaljhandel

den mekanisk intervall på gas den är baserad enbart på motorer tre-cylindriga, med berömda 1,0 EcoBoost laddad variabla ventiltider och direkt injektion versioner av 100, 125 och 140 hk. Det är sant att, som råkar många av sina konkurrenter, med regler för utsläpp Euro 6 förlorade fördelar, men lätt kropp visas sprudlande Fiesta. Visst nöjd med mycket mer intressant användning diesel, även om det inte når sumptuousness av modernaste trecylindriga 1,0 TSI som Volkswagen eller 1,0 i-VTEC Honda T. Nedan finner vi en 1,1 atmosfärs, härledd från 1,0 EcoBoost med 70 och 85 hk ersätta den ovan 1,25.

Ford Fiesta 2017i diesel intervallet är baserat på Tetracilíndrico 1,5 TDCI med utsignalerna från 85 och 120 hk. Ett trevligt och mycket progressiv i sitt svar motor, om än med en något grov känsla. den växellåda Det är också ny faktura, Getrag fem eller sex-växlad njuter av en mjuk och god noggrannhet. Det ligger något låg växelspaken, även om det bara uppmärksammar i versioner som montera överdrivet höga mittarmstödet. Kort sagt, för 100 hk 1,0 EcoBoost kommer att erbjudas i valruta dubbla kopplingar automatisk växellåda även med 6 hastigheter.

den inuti Ford Fiesta 2017 är en annan punkt som inte lämnar något tvivel om att vi står inför en ny Fiesta. Dess material är nu mer vård, särskilt med tanke, men också vid beröring, med mjuk plast instrumentbräda, utan att tillgripa Vignale version i vilken är fodrad med huden kontrast sömmar. Beträffande sina platser, söker utmärkt komfort och stöd; med god ländryggen reglering roulette. Det kostar lite att hitta den bästa positionen, men när vi gör vår bil verkar en livstid.

Ett annat element som skall markeras i utrymmet är instrumentbräda, i sitt centrala område visar en skärm som kan vara flytande 6,5 eller 8" med god upplösning och snabb respons. det är kompatibel med Android Auto, Bil Play och har Sync3 med förvaltning röstkommandon. överraskade kvalitet och akustik dess frivilliga ljudsystem B&O Play Bang & Olufsen.

Ford Fiesta 20172017 Ford Fiesta: utrustning och pris

hans utrustningssystem som driver hjälp Det kan vara riktigt rymlig med enheter som Pedestrian System Recognition även på natten, Parkering assistent förhindrar små kollisioner, av vinkelrät parkering, trafikskylt igenkänning, automatisk växling mellan helljus och halvljus, kors vid manövrering i omvänd, adaptiv farthållare, hastighetsbegränsare, varningsfordon döda vinkeln körfältet avgång-med ett meddelande något tenuously, frontalkollision ... Och Detta är mycket fest Party.

den Tillverkarens rekommenderade cirkapris 2017 Ford Fiesta börjar 15,045 euro, en siffra som inte är en bra referens tills vi vet rabatt, att De kommer att offentliggöras inom några dagar.

Du kan också vara intresserad

- 2017 Ford Fiesta: Interior baserat på erfarenheter från människor

- 2017 Ford Fiesta ST ännu mer sportig