Vi testade BMW 520d, är den mest avancerade saloon nu?

Nya BMW 520d, test: alla mätningarNya BMW 520d, test: alla mätningarNya BMW 520d, test: alla mätningarNya BMW 520d, test: alla mätningar

Det lilla verkar utvecklas konceptuellt bil och i vilken takt göra tekniska tillägg som, föga förvånande, i hög grad definierar deras framsteg. kanske "involution" bil och i synnerhet av de mer traditionella format, har stadsjeepar brutit in i vårt samhälle som de har gjort, spela grundval av nya linjer, proportioner och former, den verkliga utvecklingen av bilen. Inför denna reflektion, vad jag menar är att den nya BMW 5-serie Sedan har avancerat som utan fanfar förnya sin image och förbättra livability i vittnesmål bak och bagagekapacitet, men den slutliga produkten innebär mycket mer än så.

känsla kvalitet, förfining och driver teknikinnehåll inom alla områden idag får mig att uppfatta vad en djupgående utveckling BMW 5-serie är sant att, som alltid i varumärkespolicy och Alternativ kraftigt påverkar perception och trovärdighet modellen. Och jag tror att, som i andra erkända tillverkare, räkningen bas BMW måste lägga minst 20 procent mer för att känna skillnaden värdet varumärke. För att göra det i 5-serien (som pressenheten vi hade), gör möjligen resultat av Världens bästa sedan i sin klass.

BMW 5-serie: med skåp

Stolta över att ha en BMW eller något annat prestigefyllt varumärke börjar visa fjärrkontroll (Det är sant konstverk), ett tillägg som i den nya BMW 5-serie föreslår också nya funktioner och värden. Jag menar nyckeln i samband med valfri pekskärm fjärrparkeringssystem. Nyckeln skulle passera genom en miniversion av smartphone vi vet en sådan avant-garde inslag som kanske skrymmande att bära i fickan, men från vilken genom sin pekskärm kan komma (Upp till 300 m) till viss information från bilen (autonomi, statuslamporna, dörrar, etc.), program och aktivera ventilation eller manövrera fjärrkontroll utanför bilen (i detta fall bör du vara nästa) för att parkera den och desaparcarlo i trånga utrymmen. Det kan tyckas vara en teknisk avfall ... men vad sist. Även om jag också har bett om nyckeln när integreras i vår mobila sig med den aktuella applikationen.

BMW 5-serielastning tekniken i nya BMW 5-serie är bred och att inte älta för nya (det öppnade 7-serien, som nyckeln) Jag ska berätta att radiostöden gestural kommandon för hand för att justera volymen och byta station. till "veteraner" Kanske vi föredrar fysiska Basten och rattkontroller eller röstigenkänningssystem för de uppgifter (och andra), men återigen ... vad passera. Jag vill inte att bortse från de fullständiga adaptiva LED-strålkastare, för enastående ljuskvalitet och gör variabler som undviker blända lång. Och jag följer inte beskriva för dig dess utrustning som skulle vara en oändlig historia, men sluta kommentera många intressanta saker (gräver i den halvautonoma körning, internetuppkoppling ...).

BMW 5-serie: inside

Om utanför utformningen av den nya BMW 5-serie ser bekant, samma känns inuti, men återigen tekniken har mycket att säga. Vi hittade en tabell som replikerar traditionella BMW designen (analoga runda rattar rigorösa), men (tidigare tillval) digital display, som föreslår olika utföranden och funktioner från drivande lägen ECO PRO, Comfort, Sport och adaptative (ECO och sportlägen kan skräddarsy tillsatsen). den centrala displayen är 10,2 inches och modernt gränssnitt med intuitiv färggrafik hantering eller från den exakta iDrive central kontroll eller genom beröring order på samma skärm är uppskattat.

den cockpit av BMW 5-serie är superb, för kvalitet och ergonomi. Fortsätter att betona staty joystick spaken typ automatlåda och kan ha en enorm head-up displayen konfigureras. Både förare och passagerare som behandlingen är förmånliga (extra säten ergonomi är perfekta bitar) och allt du rör och ser jag sänder en mycket hög kvalitet som du uppskattar mer så när du trycker på startknappen.

När det gäller rymlighet, har den nya BMW 5-serie vann en centimeter i den bakre och utan att hänvisas av sin egen storlek, är säte utrymme bra. När det gäller förbättringar aviserade bagageutrymmet är uppfyllda och har verifierat 20 fler än under de föregående 5-serien liter. Det är ett medelvärde i ett segment, dock verkar det inte att motsvara den boot kapacitet storleken på bilen.

UTRYMMEBMW 520d
främre bredd149 cm
bakre bredd142 cm
främre höjd90-97 cm
bakre höjd93 cm
benutrymme76 cm
bagageutrymme520 liter

BMW 520d: motor

den motorns isolationsnivå 2.0D Diesel 190 hk Värdig är den nya BMW 5-serie sedan är. Aldrig tidigare i alla BMW har verkade så smidig och stänga av ljudet från motorn. Vad har alltid varit referens driver hårt och väl och tillbringar mycket lite, och deras seder inte bara underhållas, men det är utbredd. den aluminiumchassi och kropp och andra strategier lättviktskonstruktion i den nya 5-serien har lett oss att kontrollera vägning något mindre än den tidigare modellen (är något större ny) och därmed förbättra prestanda och konsumtion.

BMW 520dden 2.0D är en glädje hur du känner, hur du lyssnar mellan rivaliserande Diesel och hur att driva hela tiden. utmärkt 8-växlad växellåda den BMW 520d försäkring som deltar i den mekaniska kvaliteten på hela. förblir också riktmärke för sin smidiga och snabba övergångar, som ger mycket komfort i rollen som lyx sedan 5 Serie, lika effektivt om det blir i sportsedan.

KONSUMTIONBMW 520d
konsumtionen stad6,9 l / 100 km
konsumtionen Highway5,3 l / 100 km
medelförbrukning6,0 l / 100 km

BMW 520d: Comfort med M

Jag har en känsla av att BMW har arbetat särskilt på kvalitet och komfort rullande av den nya serien 5. Dess utsökta slitbanan, mekanisk isolering Körning och känslan har gjort att jag känner mig mer raffinerad än den tidigare produkten, men inte genom enkel produkt evolution (också), men av ren intentionalitet. Varken M Sportpaket och andra tillbehör som undertecknats av BMW Motorsport i enheten som testas de har gjort mig att ändra mitt sinne. Först av allt jag hittat en bil med en extremt hög körglädje. Visst aktiv dämpning (Annat val än att lägga) Jag känner sig delaktiga i Series 5 och på samma sätt påverkar deras enorma dynamiska kapacitet.

PRESTANDABMW 520d
Acel. 0-100 km / t7,48 s
Acel. 0-1000 meter28,6 s
Omkörning 80-120 km / t5,73 s
Loudness 100 km / t63,0 dB
Loudness 120 km / t65,7 dB
Bromsning från 140 km / t68,0 m
våg1,743 kg

den BMW 520d Det förs bort mycket lätt, från spinning fin tid, stöder kurvtagning mycket självförtroende och känner super stabil. i Sportläge läge~~POS=HEADCOMP, med dämpning arbetar med starkare lagar, "lättar" ännu mer körning men aldrig radikalisera deras reaktioner. Dess broms syftar också till att förmedla komfort utan att straffa prestanda. Pedalen har vänt mig fluffigare Jag minns vad, då jag minns inte så bra hållplatser från hög hastighet i tidigare serie 5. Den stora utvecklingen går inuti. Och det märks.

Rabatterade priser (februari 2017)BMW 520d (från 49.400 till 51.950 €)

Du kanske också är intresserad av:

Alla nya BMW 2020

Den nya BMW 3 vs. Mercedes C Class

Nya BMW X2 ... och dess rivaler SUV