New Kia Sportage 2016: Varför välja diesel version

New Kia Sportage, bättre i alla aspekterNew Kia Sportage, bättre i alla aspekterNew Kia Sportage, bättre i alla aspekterNew Kia Sportage, bättre i alla aspekter

Den nya Kia Sportage är bäst runt. Fjärde generationens landar i vårt land 1 mars med mekanisk förnyas, en mycket mer attraktiv och sportig design, mycket mer teknik ombord, ett rum av högre kvalitet och bättre finish, och ett steg framåt i komfort och kördynamik.

I vårt land, lägga till möjligheten att gå motorer, transmissioner och utföranden erbjuder Kia en sammansatt utbud av 13 varianter, av vilka sju är turbodiesel, bara att du analyseras i detta test: 1.7 CRDi motor 115 och 2,0 CRDi 136 och 185 hk, båda optimerats i denna nya generation är tillgängliga. vi analyserar vilken version du kan bli mer attraktiv, med sina för-, nackdelar och priser.

New Kia Sportage 2016

Kia Sportage 1.7 CRDi 115 hk i tre utföranden

Kia Sportage i diesel tillgång Den representerar motorn CRDi 1,7 liter, 115 hk och 28,5 mkg vridmoment. I Spanien, denna mekaniska variant Det är endast tillgängligt i samband med en manuell sexväxlad växellåda och framhjulsdrift, men i sin tur kommer att turbo diesel version som mer tillförselutrustning Det ingår.

Exklusive -Finns 'Grundläggande' avslut ensam i access-bensin, avslutar de 'Concept', 'Drive' och 'Emotion' finns tillgängliga. från första nivå av utrustning, de Kia Sportage ledes innefattar varselljus, bakre parkeringssensorer, farthållare och Bluetooth, och USB hjälper, är navigatörn 7-tums skärm och valfria sensor ljus. i fullföljande 'Drive', kanske den mest attraktiva, och inkluderar filhållningssystemet assistent, det system för trafikmärket erkännande, dynamisk balk assistent, webbläsare, regnsensorer och ljus och dubbla zon klimatreglering. Redan i övre änden av denna version, 'känsla', webbläsarskärmen 8 inches, JBL premium ljudsystem eller bi-xenon adaptiva tillägger.

Det första som fångade vår uppmärksamhet ombord någon av dieselversionerna av den nya Kia Sportage är reducerad nivå av vibrationer som känner från cockpit. I ljud, är det inte så tyst som bensinversioner, men åkkomfort och mjuk körning utgör ett evolutionära språng i den nya generationen av sydkoreanska SUV. Varianten av 115 hk Det kan vara något kort för dem som söker mer lättrörliga återvinningar, men mer än möter sitt uppdrag. med legering fälg 17 inches, däcket 225/60, Sportage känns bekvämare till gupp, men förlust av styrprecision Det är uppenbart från kanten 19 inches. den adress, Ja, förbättring också över sin föregångare, nu med elmotor assistans dragkedja och inte i kolumnen, garantera större snabbhet och smidighet i varv. den rabattutropspris det är 21,035 euro

Sportage 1.7 CRDi Kia priser

- Kia Sportage 1.7 CRDi 115 hk 'Concept': 25.700 euro.

- Kia Sportage 1.7 CRDi 115 hk 'Drive': 28,300 euro.

- Kia Sportage 1.7 CRDi 115 hk 'Emotion': 31.900 euro.

* Pack Browser + sensor lampor Koncept: 800 euro.

* Pack Vision (panoramatak): 900 euro.

* Pack Totalt (panoramatak + bi-xenon adaptiva): 800 euro.

New Kia Sportage 2016

Kia Sportage 2.0 CRDi 136 hk, endast i GT Linje

I Spanien, medellång variant 1136 hk turbodiesel och 38 mkg, den mest balanserade i fråga om enhet och mekanisk respons, Det är endast tillgänglig med den högsta finish ett intervall, som kallas 'GT Line' som öppnar för första gången i Kia Sportage. Som mekanisk CRDi 1.7, version 2.0L får också vior för att passa kraven i föreskrifterna Euro6.

I denna makt steget, yta 'GT Line' och det inkluderar metallfälgar 19 tum i 245/45 däck, något som påverkar markant i bilens beteende positivt för som vi känns igen från Kia tuning suspensioner har gjorts baserat på det här däcket. En nivå av utrustning, innehåller 'GT Line' estetiska detaljer som ger en sportigare utseende, men inte tekniskt standard.

Och är det i vissa Sportage förarassistanssystem och säkerhet är reserverade för 'Lyx Pack' valfri endast på denna nivå av utrustning: fallet av systemet med nödbromsning i stad larmsystem enligt blinda eller headset trafik varning bakre, som öppnar på detektering av förlängd närvaro av den ledande grind för ca 5 sekunder i den bakre delen av bilen.

Som nämnts är det mer balanserad alternativ såvitt dynamik berörs. Återvinningarna är tillfredsställande och Thrust är mycket bra, sändning av motorn mycket försiktigt och förfining, och kanten har en 19 tums sportigare och mer reaktiv beteende, utan att se ut som något obehagligt med den ojämna ytan. Och med allhjulsdrift finns (Utvecklad av Magna), som fungerar som en 4x2 dragkraft när behov inte behöver fyrhjulsdrift, eller så kan du låsa den i position att slå 4x4 knappen. Om vi ​​måste markera en negativ punkt är att du bara kan välja ögonblicket, med målet 'GT Line', vilket ökar räkningen avsevärt: 28,552 euro rabatt.

Kia Sportage 2.0 CRDi priser 136 hk

- Kia Sportage 2.0 CRDi 136 hk 'GT Line' 4x2 Manual: 33.400 euro.

- Kia Sportage 2.0 CRDi 136 hk 'GT Line' 4x4 Manual: 35.400 euro.

Lyx Pack * Pris: 1.700 euro.

New Kia Sportage 2016

Kia Sportage 2.0 CRDi 185, tillgänglig automatisk

den övre änden av Kia Sportage representerar denna version endast tillgänglig med fyrhjulsdrift, men med den möjlighet att välja automatisk kopplingsomvandlare. Den högsta effektnivån gör det mer prestanda variant och som du får mer lyhörd och dynamisk.

byta momentomvandlare, emellertid Det är inte så effektiv som dubbelkopplingen finns i bensinintervallet. den DCT förändring Det är nyligen utvecklat och kommer att finnas tillgänglig i Kia, förutom bensin turbomotor 177 hk, senare i år i dieselversionen av 136 hk (Denna siffra kommer att stiga till 141 hk). 4x4 lägger även lite mer körsäkerhet, så säkert den här versionen är den mest rekommenderas för alla som vill all teknik som finns tillgänglig och har råd att betala det högre prisintervallet, med rabatter Här erbjuds från 33,052 euro.

Kia Sportage 2.0 CRDi priser 185 hk

- Kia Sportage 2.0 CRDi 185 hk 'GT Line' 4x4 Manual: 37.900 euro.

- Kia Sportage 2.0 CRDi 4x4 Automatic Line 185 GT: 39.900 euro.

Lyx Pack * Pris: 1.700 euro.

New Kia Sportage 2016

vårt val

Helst en Kia Sportage 2.0 CRDi 136 hk, manuell växellåda, framhjulsdrift och efterbehandling 'kör' eller i annat fall, 'Emotion', båda versionerna är inte tillgängliga i Spanien. Men vi fortfarande förbättras känsla som har lämnat denna mellan variant på den grundläggande 115PS, genom mekanisk fördomar och fälgen 19 inches, även om det har tillgripa utrustning 'GT Line'. Med rabatt, kan du ta den här versionen 28,552 euro. Om du inte behöver det extra mekaniskt stöd, version 1.7 CRDi i ytskikt som kan diskuteras innan vad du söker.

Du kan också vara intresserad

- New Kia Sportage 2016, och du kan njuta av video

- Kia Sportage 2016: bekräftade priser för Spanien

- Kia Sportage 2016, all CO2 förbrukning och utsläpp