Vi testade den nya Hyundai i30 2017: vill vara en Golf

Vi testade den nya Hyundai i30 2017Vi testade den nya Hyundai i30 2017Vi testade den nya Hyundai i30 2017Vi testade den nya Hyundai i30 2017

Ingenting överraskningar, tror Ex-VD för VW, Martin Winterkorn, när Frankfurt Motor Show 2011 observerar ny konkurrent VW Golf från Sydkorea och kontrollera dina inställningar vid ratten. "BMW kan inte, VW också, Vad kan det betyda?"Han frågar sura uttryck innan kvalitetscertifikat exponeras genom Hyundai och de verkar känna igen många kunder idag. I närvaro av VW Golf, Hyundai i30 inte skaka, eftersom det framgår av dess utmärkta försäljningsnivå i samtliga europeiska marknader, där Spanien har tecknat ett 2015 med nästan 11.000 sålda enheter.

I framtiden kan de lätt bli många fler modeller sålde Hyundai i30 2017, som Från och med januari kommer det att lansera den tredje generationens, en modell utformade "för alla" och anpassa ännu mer än tidigare europeiska smaker. Utformningen av den nya modellen har gjorts i Europeiska utvecklingscenter som har varumärket i Rüsselsheim. den chassi tuning Det har utvecklats i öppen trafik på vägarna och runt denna tyska staden och även kretsen Nürburgring har tjänat som ett experiment. Och nu kommer tiden för presentationen av modellserie efter över 160.000 km tester på prototyper kamouflerade som dolde de verkliga formerna av den nya modellen, som vi redan har haft möjlighet att köra.

Hyundai i30 2017

Hyundai i30 2017: bekväm, välvårdade och väl färdig

Även de delar som används för att kamouflera dess former, förebådade sin grundläggande väsen: den Hyundai i30 2017 Det är ädelt och har nått mognad och proportioner av den nya generationen kommer inte variera alltför, Det är bara något bredare och lägre. Särskilt slående är sidolinjer, jämnas med horisontella korrugeringar, hexagonala rutnät cascading och belysningsutrustning med LED sätter på versioner med mer utrustning. Knappar för pekskärm, höggradigt ordnade kommandon, alla enkla och tydliga. Interiören är mycket rymlig och ljus, tack vare en lägre midja kroppen än i tidigare utgåva och valfri panorama takluckan. Stolläges montering och visar en optimal ergonomi. den analog instrumentering kan läsas snabbt och tydligt och växlar och spakar som är lätt åtkomliga. Många funktioner i Hyundai i30 2017 har överförts till pekskärmen, och basen av mittkonsolen är liknande den som finns i Mercedes, som också kan tjäna som en skärm för dockningsbara smartphone tack vare anslutning funktioner.

Som vanligt med Hyundai, Utrustning möjligheterna är bred, som ventilerade säten, keyless post system och backkamera, samt ett flertal system parkerings, byta fil eller hastighetsgräns. För säkerhets skull automatisk nödbromsning för stadskörning, varning tvär trafik och adaptiv farthållare De finns också tillgängliga.

Hyundai i30 2017 framtida GTi 260 hk

mekaniskt, den nya i30 har mycket att erbjuda från de nya turbobensinvarianter. Inledningsvis kommer det att erbjuda 1,0 bensin trecylindrig 120 hk och 1,4 liter fyrcylindrig med 140 hk, med överföring valfria dubbelkoppling sjuväxlade DCT. Den har en raffinerad suspension, axel multilink bak och komponenter i detta avsnitt som redan antagits i den nya hybrid och elektriska modellen Hyundai Ioniq. Förutom den spjäll mer omedelbar respons, har det ett utstuderat adress, snabbare med tio procent än sin föregångare.

Redan lagt på vägen, den tredje generationen Hyundai i30 ger hög känsla säkerhet och körbarhet. Bakom ratten, sin körning är avslappnad i trafiken och alltid förmedlar stort förtroende. Styrningen är enkel och tillåter utmärkt linjär rikt, med god precision och manövrerbarhet trots suspensionen filtrerades bra men det förmedlar för mycket arbete du måste utföra när marken är ojämn. Det är också mycket tyst redan kända Diesel 1,6 liter, även i Basic version med 110 hk Han håller CV-136, i kombination med den dubbla kopplingsväxeln, som också visas snabb och smidig.

I mitten 2017 den Hyundai i30 kommer att ha sin sportigare version, en spännande version med två-liters turbomotor, 260 hk, dimensionerade bromsar och en begränsad slirdifferential. Förutom den Cross sedan och vagn kropp som kom ut på marknaden från Spring 2017, den nuvarande versionen tre dörrar Den ersätts av en coupe med tredje volym, vars rygg verkar inspirerad av Mercedes CLA.

Hyundai har i siktet på de finaste varumärken som framgång går utöver konkurrenskraftiga priser och dess fem års garanti. utvecklingen av brä, som satsa stort beslut på den europeiska marknaden och 2020 vill bli den första asiatiska biltillverkaren.

Du kanske också är intresserad av:

Jämförelse: Mazda 3 1,5 SKYACTIV-D, Astra 1,6 CDTI och Mégane 1,5 dCi

Senaste från Renault: ny generation Scénic och Grand Scénic

Så kommer den nya Volkswagen Golf