Mazda CX-3 2,0 Skyactive-G kontra Honda HR-V 1,5 i-VTEC

CX-3 och HR-V Honda, SUV japanska ansikte mot ansikte.CX-3 och HR-V Honda, SUV japanska ansikte mot ansikte.CX-3 och HR-V Honda, SUV japanska ansikte mot ansikte.CX-3 och HR-V Honda, SUV japanska ansikte mot ansikte.

Du kommer att räcka en hundra meter att inse hur olika är de SUV CX-3 och HR-V Honda, idag jämfört med sina motorer bensin ekvivalent. Och mindre tid eller distans även om från början, öppna bakluckan eller någon av dess bakdörrar. Du kommer då att möta utan differentiator, men den avgörande om prioriteringarna har placerats köp den "X" i livet ombord, och i synnerhet i områden utrymme, funktionalitet och mångsidighet. Här Honda HR-V och bara ha rivaler som kan erbjuda en sådan livskvalitet i termer av utrymme, som är bredvid Skoda Yeti två referensmodeller i denna kategori av SUV "liten".

Honda HR-V: hyperspace

Honda över materien, är hans äldre bror, Honda CR-V är ett bra exempel. Det visar från det ögonblick du kan bakdörrarna öppnas nästan 90 grader och tillgång eller knyta ett barn sitter i en bilbarnstol mycket bekvämare än i Mazda CX-3 ... eller i många andra bilar i kategorin.

Honda HR-V 1,5 i-VTECOm du hade två bilar framför jag försäkra er inte skulle behöva dra ut måttbandet. Du kommer att se skillnaden med blotta ögat eftersom de är enorma. den Central Square HR-V är en mer i bakre raden, till skillnad från en CX-3 rade för sändning tunneln varigenom, om än axelpasseringar som flyttar den bakre axeln av hjuldriv versioner, en aktiv som inte får skryta Honda i deras europeiska sortimentet, eller många andra konkurrenter i segmentet. För mig är det ett av de villkor som kräver ett intervall för en SUV är verkligen en SUV, men det är klart att det som tas ut är inte kompetens men livsfilosofi, design och praktiska användning.

Att den fria rörligheten som erbjuds av det inre av den Honda HR-V mot rival hämtar också från 7 centimeter mer benutrymme med vilket konto, eller ytterligare 3 vertikala dimension, resultatet av en något högre åkhöjd. Även Intuit, vi talar om bilar sådan längd, så det har sina förtjänster vad som kommit innanför dörren Honda med sin senaste HR-V SUV. Utseende, utrymme eller miljö som vi inte kunde skjuta utan att tala om magiska Seat, deras särskilda baksäten: du kan inte bara få udda påsen under dem, men också att öka som en biograf säte att komma under baksätet föremål som aldrig kunnat föreställa transport. Och om inte det vore nog, glasyren mot knappa 340 liter CX-3: En imponerande trunk 470 liter kapacitet -mer andra 105 liter under golvet- erbjuda Honda HR-V mycket mer mångsidighet.

den Honda plattform HR-V, blandningselement Jazz och Civic och en bränsletank placerad under framsätena, låter som öva inre konfiguration. Men sedan, vad som är viktigt Mazda sticker ut med sin lilla SUV?

CX-3, läckerhet

Mycket, mycket bra, Mazda sänder förnimmelser av ren bomull genom alla kontroller, men särskilt från dem som hanterar förändringar i riktning eller takt: Ratt och accelerator. sLAGTRÄ rekord lätthet och adress är mindre direkt och makt, men mer exakt, smidig och informativa än sin rival, genom att nå förarens händer mer ojämna kanter än till Mazda CX3. Och svaret på din motor är också diametralt motsatta.

Mazda CX-3 2,0 SKYACTIV-Gvända teknik, mer motor under paraplyet SKYACTIV behandlades för Mazda, mot inte mindre exceptionella motor med tecknet bästa Honda de gamla dagar, med två olika sidor med en variabel ventilstyrning ändra ringsignal respons och mekanisk flexibilitet i deras progression. På papperet, enastående prestanda i båda fallen, även för en motor slangbella som redan intuitivt att du måste köra mycket "attacken", ser effekt och högt vridmoment varv, men två bilsäten detta tillvägagångssätt Mazda bäst uppfyller Crossroads: när de inte längre är intresserade sträcka sin motor börjar Honda vakna, för att verkligen driva och översvämma interiören med en yrande orkester, utan rädsla, inte bli upprörd att höra.

Men jag inser att mycket mer effektiv disposition propeller Mazda. Bättre acceleration och i synnerhet, mer motståndskraftig möjliggöra en mer flytande, roligare, mer raffinerad rida ... mer premium.Och även effektivare. SKYACTIV är summan av många små bitar av ett stort pussel Det härrör, också, till en kostnad av något lägre utnyttjande, resultatet av genomsnittliga förbrukningssiffrorna något bättre än de redan utestående register över Honda HR-V. Men jag tror att det är rättvist att klargöra att Honda destabiliserar balansen mycket mer om individuellt vi sätta på den motorfaktorn och livet ombord.

Fler kontraster. Inte större korrelation eller affinitet i raden att svara motor och chassi i fallet av Honda Mazda-ja, diesel versionen av HR-V med 1,6 i-DTEC är mycket mer balanserad än bensin bilar både i vilken premie säkerhet, körbarhet och komfort, inte på bekostnad av alltför mjuk dämpning, men något flexibel. I själva verket, CX-3, och särskilt de enheter med 18-tums hjul, inte assimileras samt SUV Honda plötsliga och snabba vertikala fjädringsrörelser om det är en mer eller mindre djupt potthål eller hastighet-reducerare och om förändringar verkar saktade vägledning och stöd om hur lyhörda HR-V, den noggrannhet främre änden av CX-3 är större och beteende är också mer linjär än sin rival eftersom de är kräver mer och mer för varje chassi.

Det är då CX-3, även med -den utility plattform Mazda 2-, döljer fler och bättre resultat från en liten bil. Märkningen är så tätt till den nivå att spåra nästan priser, inte låga exakt: den kompakta kroppen av sina respektive områden är klart billigare ... och inte mindre mångsidig, speciellt i fallet med en enorm -i habitabilidad- mer raffinerad och effektivare Civic. Men Mazda bryter denna unika mötesplats där du matcha dessa två till synes liknande SUV, som erbjuder mer standardutrustning i slut-mellan de mest värdefulla och full strålkastare LED- webbläsare.

CX-3 vs Honda HR-VAnalys spelar lite om, som du sa tidigare, se dig och vill ha i praktisk användning detta format aspekt som Honda tillhandahåller lösningar inom HR-V som kommer att bli en av bilarna referens kategori, klart vinna slips Mazda modell: CX-3 inte uppfyller minimi som en familjebil. för dess mekanisk kontakt och chassi är Mazda som erbjuder en mer balanserad produkt, men inte med en sådan stor skillnad rival att vinna genom "KO" tekniker. den poäng, Slutligen avgöra till förmån för HR-V.

strax

acceleration: Srpint eller bakgrund. Den två liter SKYACTIV Mazda är konstant dragkraft 1,5 i-VTEC Honda sträcks utom sig. Men mer än hur att sträcka, här har absolut makt värden eller vikt. HR-V är inte långsam, det är bara snabbare rival.

Frenada: En japansk. Honda, med god betningsmedel bara sätta foten på pedalen, men med endast acceptabla avstånd. Mazda, med alltför många meter ovanför och fler tecken på uppvärmningen än sin rival.

loudness: Honda lyckohjul. Men deras antal är lägre i absoluta termer. Verkar inte kommit långt, och inte för att det låter mycket, men eftersom det gör "annorlunda"med många "diskant" från motorn.

omkörning: hämta "för hand". Vi kupong för att köpa, det finns bevis för att Mazda motorn är kraftfullare, men eftersom atmosfär de måste tas bort när den berör få fart växlar, lämna par isär och kontakta full effekt.

Effekt och vridmoment: Bevis. Om 1,5 i-VTEC långt har överskridit den officiella prestanda har Mazda lämnat bordet. Förutom mer kvantitet, deras hästar är mer "kvalitet"Koncentrat från låga varvtal. Ändå är det ett rent nöje att köra en motor som Honda.

förbrukning: Bra eller exceptionellt bra. Två tiondelar inte ger en klar fördel till en över den andra, eftersom Honda kompenserar stad som Mazda får på vägen. Bensin är riktigt lågt.

Habitabiidad och vikt: Ingen färg. Mazda gör underverk för att väga så lite. Honda ger en stuga med en sådan inre kapacitet och bål volym. En lika stora, CX-3 inte lägga upp ... Eller snarare, centimeter.