Octavia RS / 230, varg i Wolf

Första Test: Skoda Octavia RS / 230Första Test: Skoda Octavia RS / 230Första Test: Skoda Octavia RS / 230Första Test: Skoda Octavia RS / 230

Nej, inte ersätta den nuvarande versionen av Skoda Octavia RS som drift, med sina 220 effektiva, effektiva och roliga fogliga hästar, men är en kröna intervallet mellan Skoda sportigare version. Varumärket Motosport Avdelningen har varit involverad i utvecklingen, och när efter något så viktigt som trimma en bil där riktiga specialister bakom, kan resultatet inte vara mer än runda.

Den mekaniska basen är densamma. Små detaljer är faktiskt ökar tio hästkrafter 2,0 TFSI direkt / indirekt (motor, för övrigt, med mycket potential resor över andra märken av gruppen); Team mäthjul 225/35 R19, som utan tvekan bidra med sin sandkorn i grepp och kurvtagnings hastighet; eller specifika estetiska tillägg och nya avgas. Men vad som verkligen är relevant är vad som lurar i samma överföringsledning, specifikt, på den högra sidan i rörelseriktningen l.

Hemligheten? en autoblocante kontrollerad begränsad slirning. kalla det Haldex, eller VAQ, som det egentligen heter Skoda. Egentligen är det samma utveckling mellan Golf "normala" GTi och GTi Performance, exponentiellt element som omvandlar prestandan på framsidan av både bil när de upphör att vara rak. Och det är samma omvandling som har lidit Octavia RS 230 jämfört med 220 hk.

Elektroniskt styrd, denna nya autoblocante Den har 10 skivor som assimilerar en gräns maximalt tryck på 1600 Nm. Oljekylda, utbyter data med riktning, begränsad stabilitet eller slip differential XDS inkorporera normala -Act RS av hjulet-broms för maximera dragkraft och minimera understyrningAvleder kraft till hjulet mest sannolikt att sända med en hastighet som kan nå hundra procent, och utövar ett ryck på utsidan hjulet för att hjälpa Octavia att registrera bilen i kurvan.

beteende

Resultatet, en bil smidigare, effektivare, roligare, men som vanliga RS med 220 hk, super balanserad. Åtminstone verkar det vara, eftersom det hittills har vi inte provat på den öppna vägen, men i Slovakien ring kretsen. Skoda citerar bara sänkt med 15 mm jämfört med normalt Octavia som ändringar i hjulupphängningshöjd, men det finns inga nyheter om nya fasthet inställningar gällande RS / 220. Dock kommer alla produktions bil med suspensioner som tabeller tyckas mjuk när du anger en krets.

Det noterar att Skoda inte vill förlora den användbarhet som alltid känne alla generationer RS. Faktum är att trots dessa normala tecken på svaghet, har den nya Octavia inte uppförde något fel i krävande krets. Först har motorn en mycket mer suggestiv ljud som placerar dig i samklang och från samma depån. och Onödigt att nå den andra böjen att veta att RS / 230 har en trollstav vid sin främre ände. Medan Digest kraft drar utmärkt och där andra bilar skulle ha tillbringat bokstavligen dra fram i Octavia RS verkar bara en mycket liten slirning.

Mirakel inte existerar och, som sagt, en krets är för stor för en bil med registrerings... Bil också möjlighet att få hela familjen och alla deras bagage i släptåg. Inte en enda förändring i denna mening: RS / 230 är en riktig familj sport imponerande interiör kapacitet. Det säljs i kroppen sedan och Combi (800 euro), samt manuell eller DSG.

¿Motorn gör också denna Octavia snabbare? Tja, förmodligen ja. Även om det är den första Octavia med hastighetsbegränsare och den snabbaste av RS. 6,7 sekunder är dess acceleration från 0 till 100 km / t -dato den sedan med manuell växellåda, bara en sekund snabbare än RS / 220-. Och fortfarande spendera lite på villkoren för godkännande: 6,2 l / 100 km (Samma som 220 hk) är en stor sak för en sedan av dess storlek, kraft och möjligheter. Men återigen, jag upprepar, inte hastigheten acceleration vad som verkligen skiljer från varandra, men det "Kvalitet" med hästarna på väg ner så i öppet twisty väg, kommer det att göra RS / 230 lätt av RS / 220. Och dessutom, än mindre slåss med bilen.

Är du intresserad av? Det beror på. Betala 2.850 euro när RS är hur det går och vi kommer att kunna gå på våra vägar, inte för mycket. Men är det trots denna skillnad, den RS / 230 har en knockdown pris för bilen det är och vad ger dig ... Och om inte, titta och jämföra.

priser

Skoda Octavia RS / 230: 31.800 euro

Skoda Octavia RS DSG / 230: 33,410 euro

Combi versioner: 800 euro

Rabatter tillämpas automatiskt.