Fiat Tipo 1.4 95 CV: driva billigaste typ

Fiat Tipo 1.4 95 hk, testade den mest prisvärda typenFiat Tipo 1.4 95 hk, testade den mest prisvärda typenFiat Tipo 1.4 95 hk, testade den mest prisvärda typenFiat Tipo 1.4 95 hk, testade den mest prisvärda typen

Prislistan som rekommenderas av tillverkaren för Fiat Tipo 1.4 95 hk börjar på 14.000 euro, men köparna kan rymma hjälper planen och fond Pive förvärv med själva varumärket, kan ackumulera en betydande rabatt, vilket skulle lämna räkningen i 10.000 euro. Självklart skulle det vara den enklaste nivån för färdigställande, som kallas lätt.

Fiat: Lite historia

Visst många kom ihåg att första killen som Fiat lanseras i slutet av 80-talet det tjugonde århundradet, en mångsidig femdörrars modell som gap mellan de bäst säljande bilar av tiden bör göras. Style sedan variant vid namn Tempra, en modell som tog över Regata beträffande denna typ av organ, och senare hade efterföljare i Fiat Marea eller Linje.

Betyg din bil gratisNästan 30 år senare, har den italienska märket åter typ valör, men faktum är att den första presentationen av denna modell utsågs Aegea, som ska läggas fram under 2015 i Hall of Istanbul som en global bil, gjorde just i Turkiet avsett att mer än 40 länder Mellanöstern, Afrika och Europa.

den New Fiat Tipo finns till försäljning på den spanska marknaden sedan de tidiga stadierna av 2016, till en början med kroppen klassiska sedan, men före sommaren sortimentet kompletteras med Fiat Tipo 5-dörrars, för lite senare öka utbudet med ankomsten familj variant av Fiat Tipo Station Wagon.

Fiat Tipo 1.4 95 CV: tillgång till intervallet

Det första steget i det aktuella intervallet motsvarar den bensin version 1,4 16V 95 hk stjärnor i detta test är dyrare diesel 1,3 Multijet 95 hk och 120 hk 1,6 Multijet. 2017 en ny bensinmotor, 1,6 liter och 110 hk förväntas.

den Fiat Tipo 1.4 95 hk Den har en aspirerad motor Det är inte känd för sin karaktär. I vår skala har denna version av den typ inte nått 1200 kilo vikt, men liten förskjutning av mekanisk överladdnings och frånvaron av ett lösningsmedel hindra promenader. Trots att en kort valutautvecklingen, typ 1.4 Det kräver hög turas om att hålla en jämn takt, med tillägget att vi vid varje port eller brant sluttning som uppstår i vår resa har glömt att använda 5: e växeln och, naturligtvis, den 6: e, mer om du reser med familj och bagage.

Fiat Tipo 1,4 95 hk beteendeFiat Tipo 1.4 95 CV: lätt att bära

Och denna typ av bensin har en rutero tillvägagångssätt, eftersom det är vad Diesel, särskilt de mest kraftfulla varianten, vilket också kommer att bidra med mer innehåll konsumtion, eftersom den verkliga menar vi har verifierat vid denna 1,4 95 hk Det har närmat 6,5 l / 100 km. Dessutom uppbär varje system Stopp&Börja spara mer i städerna resor.

Beteendet hos denna italienska saloon är frisk, med en suspension som styr kroppens rörelser och bevarar god komfort. Den övergripande känslan är rätt, men det förbättrar med en högre linjär och kommunikativ styr stabilitet i -lleva krävande bromsning och bakre trummor ESP verkar sista generationen.

Fiat Tipo 1,4 95 CV: god närvaro

Även bensin version att erbjuda en stillsam promenad, det finns alltid förare som lämnar fördelar i bakgrunden och prioriterar andra aspekter. I denna mening är prisvärd bil tillstånd som kännetecknar Tipo Fiat inte i strid med beredd exteriör bild, eller med en noggrann intern presentation. Ja, det är sant att instrumentpanelen design är enkel, men alla de bästa funktionerna soft touch mjukt material, möter funktionalitet, ingen illasittande delar eller "syrsor" hörs att rulla utseende, känsla av ratten är trevligt ...

Förarplatsen är korrekt, tack vare säten som inte förtjänar kritik för ergonomi, även om bäraren justeras genom hävarm, som alltid är mindre exakt än ett hjul. kontroller är ser ut som prisvärd bil, men det viktiga är att den har allt du behöver, har gott om förvaringsfack och även en del detaljer saknas rivaler. Det Uconnect multimediasystem är bra, men utan en skärm eller en flashig design.

Inredning Fiat Tipo 2016Fiat Tipo 1.4 95 CV: space och kapacitet

Observera att det inre av Tipo Fiat är väl spenderade, särskilt i bredd eller benutrymme tillbaka, som takhöjden i ryggen är dess rätta höjden, även om vid denna punkt är lika med liknande modeller, såsom Hyundai Elantra, Citroen C-Elysée, Seat Toledo och Skoda Rapid, som är dess direkta konkurrenter. Dessutom har den en rymlig bagageutrymme, av 520 liter av våra mätningar, som har ett ledat lock -Den bör ha en mindre intrusivo- design som öppnar lätt från kommando eller en knapp på konsolen, men erbjuder inte mångsidigheten ger en baklucka.

Vi har redan nämnt att en av de starka argument Fiat Tipo är dess attraktivt pris, men inom ändelser med denna motor 1,4 95 hk erbjuds den Öppning avsluta Edition Det är den som verkar mer tillrådligt, genom att visa höjdpunkter förhållandet mellan kostnad och utrustning, även om endast tillgänglig för ett begränsat antal enheter.

Du kan också vara intresserad

- Priserna på nya bilar i Autopista.es

- Jämför upp till tre bilar på en gång

- De mest och minst tillförlitliga sedans i Europa

- Den genomsnittliga sedanmodell som förbrukar mindre